hai assalammualaikum

Miaow Miaow Keluarkan Perisa Baharu ' Lebih Berapi ' dan Pastinya Sedap - Yeah!!, snack kegemaran nad, Miaow Miaow keluarkan perisa baharu, kini ' Lebih Berapi ' dan pastinya sedap. Macam tau-tau je nad suka makanan pedas ni, mestila kena cuba perisa baharu dari Miaow Miaow ni. Miaow Miaow memperkenalkan empat pek perisa baharu yang menyelerakan di bawah siri Flame, yang merangkumi perisa Sambal Balado dan Keropok Udang Berperisa Kari BBQ, serta Keropok Udang dan Sotong Berperisa Pedas Korea.

Miaow Miaow makanan ringan yang boleh dinikmati oleh semua orang daripada pelbagai peringkat usia.  Miaow Miaow merupakan jenama keluarga dan pengasasnya adalah adik beradik Chink Poh Cheng dan Chuang Poh Lim. 
 hai assalammualaikum

Kisah Raya 2022, Raya Terkejut Yang Menjadi Kenangan - Perkara yang tidak dijangka pada tahun 2022, raya mengejut yang akan menjadi kenangan. Selama nad hidup, tak pernah terjadi kisah raya mengejut ni, tapi raya 2022 ni mnejadi sejarah dalam hidup. Selalunya raya n time je ikut kalendar tapi Raya 2022 kali ni, awal sehari dah raya daripada tarikh dekat kalendar. Satu rakyat Malaysia kena scam..hehee. Walaupun kene scam, raya tetap raya kan!!

Sepatutnya dalam kalender 3 Mei kita beraya, tapi anak bulan dah tunjukkan diri, maka, berayalah kita 2 Mei 2022. Nad memang dah rancang 1 Mei tu nak balik kampung terus, konon nak bersahur dan berpuasa sehari dekat kampung, sambil tolong mak masak, mengunjung, tapi sudahnya cerita jadi lain. Memang nad gerak 1 Mei malam tu, berbuka puasa di luar dan terus bergerak ke kampung. Lepas makan, masuk dalam keeta, dengar deat radio pengumuman raya. Terkejut oii bila diumukan esok raya. Mujurla malam tu memang nak balik kampung. 
 hai assalammualaikum

Cantik, Sihat Luar Dan Dalam Dengan BeauSiti, Produk Kesihatan Dato Sri Siti Nurhaliza - Setelah 2 tahun kita tak dapat beraya, alhamdulillah tahun ini, kita dapat beraya dengan penuh meriah dan pulang ke kampung halaman. Lagi meriah raya kali ni bila Nad dapat Gift Box Indah Rentas Raya BeauSiti dari Dato Sri Siti Nurhaliza. Sesuai sangat tema ' Indah Rentas Raya ' dengan raya kali ni. Teruja sangat tau nampak isi dalamnya. Raya ni kita cantik dan sihat dengan BeauSiti.

Siapa yang tak kenal dengan Dato Sri Siti Nurhaliza, penyanyi yang dikenali dan diminati ramai. Memiliki suara yang merdu, wajah yang cantik dan penyayang. Dato Sri Siti Nurhaliza yang juga dikenali sebagai Tokti, bukan sahaja berjaya dalam nyanyian, malah kini menjadi usahawan yang berjaya. Selain produk skincare dan makeup Simply Siti, Siti Nurhaliza memperkenalkan produk minuman kesihatan dari BeauSiti iaitu Beautessence, Beaunest dan Beaukids yang bukan sahaja bermanfaat untuk kecantikan bahkan juga kesihatan. 
 hai assalammualaikum

Download Aplikasi Marrybrown Sekarang! Banyak Tawaran Menarik Korang Boleh Dapat - Sana sini nad tengok ramai yang dah download aplikasi Marrybrown, sebab diaorang taknak lepaskan peluang untuk dapatkan tawaran yang menarik dalam aplikasi tu. Nad sendiri dah download aplikasi Marrybrown, memang jimat banyak bila nak nak makan dekat Marrybrown. 

Pengguna yang bijak, mesti akan pilih yang murah, dan berjimat cermat, apabila nak membeli, macam Nad la.. Hahaha. Siapa yang tak download lagi aplikasi Marrybrown, download cepat sekarang! Dapat beli makanan Marrybrown dengan harga murah menggunakan aplikasi Marrybrown. Siap dapat percuma 1 ketul ayam goreng bila jadi new member. 

RAMADAN 21 : NASI KERABU YANG DIIDAMKAN

in , by Nadia Johari, 14:26:00
hai assalammualaikum

Ramadan 21 : Nasi Kerabu Yang Diidamkan - Bukan selalu aku nak makan Nasi Kerabu ni, bila betul-betul teringin je baru beli. Nak buat memang tak reti la, aku ni orang jawa, mana la tau buat nasi kerabu. Nasi ambeng pun aku tak pernh buat. Tau beli je.. Hahaha. Yela bahan nak buat banyak, walau nampak macam senang tapi dah tak tau, kita beli jela kan.. Hehehe.

Aku belajar makan nasi kerabu pun masa belajar kolej. Yela kawan dengan pelbagai negeri, macam-macam makanan la aku belajar. Ingat lagi pertama kali makan, pelik sebab kuah sikit, pastu cuma sayur, ikan goreng (masa tu tak tau boleh makan dengan ayam), ada sambal sikit.

 hai assalammualaikum

Optom Bangi, Pakar Pemeriksaan Mata Profesional Di Bangi - Korang pernah tak pergi buat pemeriksaan mata?  Pentingnya jaga mata ni supaya dapat mencegah kerosakan dan kehilangan penglihatan. Pemeriksaan awal mata dapat membantu kita untuk mengesan jika mata kita mempunyai masalah atau tidak, terutama sekali bagi kanak-kanak, supaya dapat dirawat lebih awal. Salah satu tempat pakar pemeriksaan mata yang menyediakan khidmat penjagaan awal mata secara profesional ialah di Optom Bangi.

Optom Eyecare Bangi, Pusat Optometri dan pakar cermin mata, menyediakan khidmat penjagaan awal mata secara profesional dengan kelengkapan berteknologi tinggi dan sesuai untuk semua peringkat usia. 

RAMADAN 18: RESEPI SAYUR CAMPUR TIRAM

in , by Nadia Johari, 06:57:00
 hai assalammualaikum

Ramadan 18 : Resepi Sayur Campur Tiram - Menu berbuka puasa untuk Ramadan 18, nad buat ikan keli goreng dengan sayur campur tiram. Ya, ada masa nak makan simple je.. Ehhehhe.

Kalau korang perasan, menu berbuka puasa nad mesti makan makanan yang berlauk dan nasi. Kitaorang memang jenis kena makan nasi, sebab kalau buka makan mee goreng ke, mihun ek, nanti mesti lapar balik.. Hahaaha. Kalau makan nasi berlauk, kenyang sampai esok nak sahur. Kalau nak makan menu lain, beli je kat bazar, tu pun beli satu atau dua, kongsi ramai-ramai. Macam tu la.
 hai assalammualaikum

Ramadan 17 : Resepi Sotong Masak Lemak Cili Padi Dan Terung Cili Api - Selagi sotong tak habis, masak jela apa yang dimasaknya uiii. Apa yang ada dalam kepala, nak buat apa dengan sotong ni terus buat. Penting resepi kita buat ni mudah dan bahan pun mencukupi.

Sotong oh sotong, memang kegemaran keluarga kecil nad. Kali ni buatla sotong masal lemak cili padi.

RAMADAN 16: RESEPI IKAN SIAKAP SAMBAL

in , by Nadia Johari, 14:41:00
 hai assalammualaikum

Ramadan 16: Resepi Ikan Siakap Sambal - Siapa tak suka makan ikan siakap oii, semua orang suka. Pernah kecoh ikan siakap harga mahal gila.. Huhu.. Ni aku dapat ikan siakap pun masa balik kampung haritu.. Hehehe. Asal balik kampung mesti dapat barang basah, i like.

Ikan siakap ni banyak cara boleh masak, tak kisahla ikan siakap sambal, ikan siakap berlado, ikan siakap cili padi, ikan siakap stim, ikan siakap 3 rasa, hah, buatla apa pun mesti sedap. Ikan siakap ni kan rasanya manis. Pastu digoreng garing, letak sos, mantap.
 hai assalammualaikum

Promosi Aidilfitri Pusat Pakaian Hari-Hari, Baju Berkualiti, Harga Berpatutan Dan Banyak Pilihan - Macam biasa, beli baju raya awal, biar tak kelam kabut, semua siap cepat, banyak pilihan baju raya dan tak sesak nak pilih baju raya. Kalau nak membeli tu biar tenang-tenang je kan. Pilihan untuk membeli baju raya, sama seperti tahun lepas, dekat mana lagi kalau bukan di Pusat Pakaian Hari-Hari. 

Kenapa nad pilih Pusat Pakaian Hari-Hari
1) Pusat Pakaian Hari-Hari ni banyak outlet dia, ada 90 cawangan, jadi boleh pergi dekat mana-mana yang berdekatan
2) Banyak pilihan baju raya yang ada untuk semua usia, dari dewasa sampai kanak-kanak. 
3) Harga yang sangat berpatutan dan berkualiti. Ada promosi sempena raya ni.
4) Staff yang banyak membantu dan memudahkan pelanggan
 hai assalammualaikum

Ramadan 14: Menu Berbuka Puasa Nasi Lemak Ayam Berempah - Hah, macam dah lama tak buat Nasi lemak i, tengok bahan dekat dapur semua ada, apa lagi, berkelentang kelentung la kita dekat dapur buat nasi lemak ni. Nak buat senang je, tapi step-step nak semua bahan tu, memang terlari sana sini jug la..hahaha.

Mana taknya, Nasi Lemak mestila ada nasinya, sambalnya, telur rebusnya, timun, paling penting bagi nad la, ikan bilis. Kalau takda tak sedap ye. Nad memang tak suka kacang, sebab tu tak goreng kacang..hahaha. 

RAMADAN 13: RESEPI SAMBAL SOTONG

in , by Nadia Johari, 00:05:00
 hai assalammualaikum

Ramadan 13: Resepi Sambal Sotong - Dalam rumah ni, sotong ni memang jadi kegemaran. Masak sotong je mesti semua orang suka. Tak bolehla masak sikit, kena masak banyak baru puas.Tak kisahla buat lauk sotong apa, tetap makan walaupun sotong masak sambal, anak-anak mesti makan. Haritu, mr mafia bli sotong siap ada telur dalam dia. Kalau rezeki memang dapat yang ada telur la dekat pasar tu. Kalau lambat , takdala telur sotong dalam tu.

Tak kisahla ada telur ke takda telur, penting dapat makan sotong tu pun dah ok..ehhee. Haritu menu berbuka puasa Ramadan ke 13, fikir nak buat sotong sambal. Nak buat lain, takda pula bahannya, jadi buat sambal je la.

RAMADAN 12 : RESEPI IKAN PARI ASAM PEDAS

in , by Nadia Johari, 12:05:00
 hai assalammualaikum

Ramadan 12: Resepi Ikan Pari Asam Pedas - Haritu balik kampung, dapatla ikan pari dari mak sikit. Lama juga tak makan ikan pari. Selalunya kalau nak makan ikan pari, memang beli je dekat kedai, sebab nad dah beberapa kali masak ikan pari, selalu tak menjadi, lagi-lagi masak asam ledas. Sebab tu dah malas nak beli ikan pari kat pasar...huhu.

Setiap kali masak mesti tak menjadi. Tak tau la sebab ikan pari tu atau nad memang tak reti masak. Lepastu tular pulak dekat twitter cara siang ikan pari, ada satu komen tu dia haritu beli ikan pari asam pedas bau hanyir ikan tu. Samala jadi dekat nad, kalau masak mesti hanyir dan tak sedap.
 hai assalammualaikum

Resepi Menu Berbuka Puasa Ke 11,Telur Ikan Masak Kari - Dah masuk ke 11 kita berpuasa di Bulan Ramadan. Alhamdulillah, masih lagi bertenaga dan dapat mengerjakan ibadah puasa dengan baik. Menu setiap hari bila buka peti ais je baru dapat idea..hahaha. Masak jela apa yang ada.

Disebabkan haritu, mr mafia beli telur ikan dekat pasar, jadi kita tanyala dia, nak masak apa telur ni? Mr mafia suruh masak kari. Maka terhasilla telur ikan masak kari.
 hai assalammualaikum

Menu Berbuka Puasa ke 10,Sup Tulang, Daging Goreng Kunyit dan Sayur Kailan - Kali ni takda resepi sebab puasa ke 10,nad buat task job, shoot video. Jadi shoot dari tengaahri sampai petang dalam pukul 5 petang macam tu. Memang tak sempat masak la, pulak tu dah penat dengan shoot. Jawabnya kita beli jela.

Kalau beli lauk memang tak pergi ke bazar sebab takut tak tahan sampai sahur, selalu beli kat kedai makan. Haritu teringin nak makan sup, jadi belila sup tulang, daging goreng kunyit dan sayur kailan. 
 hai assalammualaikum

Nasi Ayam Kicap ( N.A.K) Sambal Hijau, Menu Ringkas Tapi Sedap - Pertama kali jejak ke tempat makan Medan Selera Masok di Kampung Baru Kuala Lumpur, berdekatan dengan Quill City Mall dan Universiti Kuala Lumpur, pelbagai menu makanan yang ada, tapi nad pilih untuk mencuba Nasi Ayam Kicap (N.A.K) Sambal Hijau yang ada di situ. Menu nampak ringkas, tapi belum cuba belum tau kan.

Dalam banyak-banyak kedai di situ, Kedai Nasi Ayam Kicap ni la yang paling menyerlah, sebab kedai berwarna kuning..hehee. Nampak je kedai Nasi Ayam Kicap ni terus order. Nad ingatkan menu nasi ayam kicap ni, biasa je, nasi dengan ayam kicap yang macam buat dekat rumah tu, tapi lain dari yang lain ya.

 hai assalammualaikum

Resepi Menu Berbuka Puasa Ke Sembilan, Ikan Keli Berlado Khairul Aming dan Sayur Kangkung Belacan - Hari minggu haritu berbuka puasa di kampung, memang banyakla bawak balik barang basah. Macam tu la bila balik kampung, mesti ada je dibawa baliknya.

Nasib baik kat rumah mak banyak ikan keli, bolehla ambil sikit.. Hehehe. Boleh buat resepi ikan keli Khairul Aming.. Kihkih. Jimat sikit takyah beli ikan keli. Rezeki la kalau balik kampung ada ikan best.

 hai assalammualaikum

Resepi Menu Berbuka Puasa Ke Lapan, Ayam Masak Kuning dan Ayam Masak Kicap Sambal - Terlambat pulak nak tulis hari ke lapan, hehehhe. Hari Ke lapan kita berpuasa jatuh pada hari Ahad. Bila dah hari minggu mestila berbuka puasa di kampung. Alhamdulillah, dapat juga berbuka puasa dengan mak ayah, adik beradik semua. Puasa pertama tak dapat sebab ada perkara tak dapat dielakkan.

Bila dah semua balik rumah mak ayah, meriahla makanan yang ada. Menu dibuat berasaskan ayam. Dua jenis lauk ayam, nak mudah kan. Masakla ayam masak kuning dan ayam masak kicap kari sambal. Lagipun, kakak beli daging gulai kawah, hah, elokla tu.

 hai assalammualaikum

Resepi Menu Berbuka Puasa Ketujuh, Ayam Kari, Roti Jala, Dan Sayur Kangkung Tumis - Dalam rumah ni, menu paling kerap buat ialah kari dan sambal. Tu pun sebab dua menu ni, laki kita yang suka gila. Kalau keluar tu, bilrasa nak beli lauk, lauk kari mesti ada..huhuhu.

Jadi menu berbuka puasa untuk hari ketujuh, nad terfikir buat ayam kari. Bila terfikir kari, elok la buat roti jala sekali kan. Kombinasi yang mantap, roti jala makan dengan kari. Walah!
 hai assalammualaikum

Resepi Menu Berbuka Puasa Keenam, Ikan Bakar Cicah Asam Dan Sayur Pucuk Paku Cili Padi - Semalam terfikir nak masak paling simple dan pantas ya. Mula fikir nak buat goreng-goreng je, lepastu datang idea, apa kata buat ikan bakar. Hah, biasalah, idea datang kadang last minit bila tengok bahan.

Ikan nak guna ialah ikan cencaru. Korang tau kan, ikan cencaru ni kulit diakeras. Selalu kalau pergi pasar memang mintak siang ikan ni, sebab nad kalau siang ikan cencaru ni maunya hancur. Tak reti dengan kulit keras dia. Kalau nak buat bakar elokla dengan kulit dia sekali, tapi dah termintak siang, boleh je nak buat bakar.. Hehehe.
 hai assalamualaikum

Resepi Menu Berbuka Puasa Kelima, Ayam Blackpepper Dan Taugeh Masak Lemak Putih - Dah masuk hari kelima kita berpuasa, syukur alhamdulillah dengan kesihatan yang Allah beri. Masih lagi memasak di rumah untuk keluarga tercinta..gituu. Hari-hari duk fikir menu apa, bila ada dalam fikiran terus buat, takda tukar-tukar. Hehehe.

Untuk hari kelima kita berpuasa, nad masak ayam blackpepper dan taugeh masak lemak untuk menu berbuka puasa. Macam taugeh, mr mafia memang suka masak lemak, jadi, kenala ikut citarasa suami.
 hai assalammualaikum

Resepi Menu Berbuka Puasa Ikan Cili Pedas, Sayur Sup dan Udang Goreng Kunyit - Semalam tiba-tiba je anak selsema, mungkin cuaca tak menentu, kejap panas, kejap sejuk. Terfikir waktu berbuka nanti nak buat sup sayur, boleh dia makan sekali. Bila masak sup sayur ni kenala  ada lawannya, menu pedas-pedas macam tu, lepastu ada goreng-goreng. Maka terhasil la idea nak buat ikan cili pedas, sup sayur dan udang goreng kunyit.

Siapa sini suka makan sayur campur? Sayur yang ada macam-macam jenis seperti lobak, brokoli, kubis bunga, jagung kecik tu. Selalunya sayur macam ni memang sedap buat sup atau tomyam. Makan macam tu je pun dah sedap.
 hai assalammualaikum

Mask Terbaru Himaya, Himaya H99 Premium Face Respirator Warna Pink Dew - Benda penting waktu sekarang ialah mask muka. Ada orang pakai mask apa pun takda masalah, ada orang pakai mask habis naik jerawat dekat muka. Ada orang cari mask yang cantik dan selesa semasa dipakai. Banyak jenis mask ada, tapi yang paling ok mask KF94, KF95 macam tu. Dalam banyak-banyak mask, nad suka pakai mask Himaya. Corak dan warna angat menarik sesuai untuk perempuan. Kalau korang nak tau, Himaya ada keluarkan mask terbaru mereka. 

Himaya Malaysia memperkenalkan warna terbaharu untuk rangkaian pelitup muka Himaya H99 Premium Face Respirator iaitu Pink Dew. Warna pink  dew, memang lawa. Selain Chic Vintage, warna baharu ini juga menampilkan Nabila Razali sebagai duta utama. 
 hai assalammualaikum

Resepi Menu Berbuka Puasa Ketiga, Sotong, Pucuk Paku dan Ayam Goreng - Harini pergi pasar, topup barang basah yang dah habis. Belila ayam, sotong, udang, ketam, ikan, semua jenis lauk ada. Puasa-puasa ni menu mestila nak lain-lain kan..ehhee. Nak pulak harini terfikir nak masak sotong. Mr mafia beli bahagian barang basah, nad pergi beli sayur, bawang semua.

Jadi, menu untuk berbuka puasa hari ketiga ni, nad amsak, sotong masak cili thai, pucuk paku masak lemak dan ayam goreng sahaja. Masak seawa pukul 5, biar cepat masak dan boleh berehat menunggu azan..hehhee.
 hai assalammualaikum

Disebabkan barang dapur dah nak habis, yang tinggal ada sardin sahaja, jadi menu berbuka puasa hari kedua ni kita huat sardin masak sambal. Sayur semestinya ada, sayur kacang panjang dan lobak tumis. 

Hah menu dua sahaja untuk menu buka puasa hari kedua, sebab mr mafia singgah ke bazar harini. Jadi dia topup kuih muih dan menu lain.

RESEPI MENU BERBUKA PUASA PERTAMA MUDAH

in , by Nadia Johari, 12:27:00
hai assalammualaikum

Resepi Menu Berbuka Puasa Pertama - Alhamdulillah, selesai untuk Bulan ramadan yang pertama kita. Harini masuk hari kedua pulak kita berpuasa. Semoga puasa kita dapat dilaksanakan sehingga 30 hari. Hah, macam baisa nak kongsi resepu menu berbuka puasa nad sepanjang bulan Ramadan ni, hehehe. Puasa pertama nad berbuka bersama keluarga. Meriah la bila berkumpul, makanan pun kenala lebih sikit dalam 3 lauk macam tu.

Antara menu berbuka puasa kitaorang ialah Ayam Sambal, sotong masak tumis dan sayur campur masak lemak. Ya, tengok lauk biasa je, tapi nak kongsi juga..hehee.
 hai assalammualaikum

Dah Sedia Nak Sambut Bulan Ramadan 2022? Jangan Lupa Niat Puasa - Pejam celik pejam celik, kita pun dah nak sampai ke Bulan Ramadan. Alhamdulillah, ramadan kali ni dapat berbuka bersama orang tersayang setelah berapa tahun tak dapat berbuka bersama keluarga besar disebabkan pandemik.

Telah diumumkan tarikh Bulan Puasa di Bulan Ramadan 2022 jatuh pada hari 3 April 2022, pada hari Ahad, bersamaan 1 Ramadan 1443 ( Hijrah ). Tarikh penetapan puasa BUlan Ramadan bagi negeri-negeri seluruh Malaysia ini telah diumumkan oleh Penyimpan Mohor besar Raja-Raja, Tan Sri Syed Danial Syed Ahmad pada hari Jumaat.
 hai assalammualaikum

Tahniah Rambutan, Juara The Masked Singer Musim Ke 2 - Dari musim satu nad layan The Masked Singer Malaysia sampai la masuk musim 2 masih layan. Selalu kalau tengok The Masked Singer Malaysia ni, cuma nak tau siapa disebalik topeng ni, hehe. Kadang tak percaya yang bukan penyanyi pun boleh menyanyi. Memag teka teki habis nak tau siapa dia. Kadang dibagi clue pun susah nak tangkap..hehee.

Harini Final The Masked Singer Malaysia Musim ke 2. Memang tak sabar nak tengok siapa yang juara untuk musim ke 2 ni. 5 Final yang dapat masuk The Masked Singer Malaysia, ialah Rambutan. Seladang, Orkid, Raja Semut dan Burung Hantu. Suara masing-masing memang sedap.

 hai assalammualaikum

McDonald's Burger Double Spicy McCrispy Chicken - Dalam banyak-banyak burger McDonald's, nad suka makan burger Double Spicy Chicken McDeluxe. Memang suka beli double, baru puas makan, hehee. Nad memang suka pedas-pedas ni, sebab tu ambik spicy. Haritu masa nak beli Ice blended Green Tea dengan aiskrim Green Tea McFlurry, terus nad beli set makanan punya. Nampak burger baru McDonald's Double Spicy McCrispy Chicken. Dalam hati, sama ke macam double Spicy Chicken McDeluxe nie rk, ermm, takpela, kita cuba beli dan rasa.

Burger Spicy McCrispy Chicken ni ada dua jenis, satu Spicy McCrispy Chicken ( single), satu lagi Double Spicy McCrispy Chicken. Nad beli yang double sebab waktu tu lama sangat, dan masa tu dah lama betul tak makan dekat Mekdi ni. 

 hai assalammualaikum

McDonald's Ice Blended Green Tea Dan Green Tea McFlurry - Benda dah lama, baru nak story dalam blog, begitula yang bernama Nadia ni, hehehe. Almaklumla banyak sangat benda nak buat, termasuk persekolahan anak ni. Takpa, sekarang dah tak sibuk, kita kongsi juga menu McDonald's Green Tea ni.

Ramai post dekat media sosial McDonald's Ice Blended Green Tea ni. Ramai yang kata McDonald's Ice Blended Green Tea ni sedap. Sejujurnya, nad memang suka minum green tea. Paling sedap nad minum air Starbucks..Masuk situ mesti order Green Tea. Bila Mekdi keluarkan menu Green Tea, harusla kita cuba kan. Bukan setakat McCafe Ice Blended Green Tea je kita beli, dengan Green Tea McFlurry kita dapatkan.
 hai assalammalaikum

Kembali Ke sekolah 2022, Fariza Dah Masuk Darjah Satu - Dah dua minggu baru nak cerita persekolahan anak, hehee, biasalah mommy sibuk sangat dengan kerja. Cepatnya masa berlalu, besar dah anak mommy, macam baru je haritu masuk tadika, sekarang dah darjah satu. Mula sekolah 21 March 2022, tahun ni la berbeza sikit disebabkan pandemik, persekolahan pun jadi lambat. Selalu bulan Januari dah masuk sekolah baru. Takpa lambat asalkan tetap masuk sekolah. 

Malam tu dah siapkan semua barang keperluan, beg , baju semua dah gosok. Tinggal tunggu esok pagi nak pergi sekolah je. Memang suruh tidur awal, sebab darjah satu ni masuk kelas pukul 7.30 pagi, takda dah tidur lambat. Tidur awal, bangun pun senang , ceria je muka. 
 hai assalammualaikum

Buffet Ramadan 2022 Di The Venue Shah Alam - Cepatnya masa berlalu, tak lama lagi dah nak masuk bulan Ramadan tahun 2022 ni. Mulalah, tercari-cari tempat Buffet Ramadan yang menarik boleh kita berbuka puasa bersama keluarga dan rakan-rakan. Dah berapa tahun kita tak berbuka puasa buffet ni kan. Banyak yang kita lalui sepanjang 2020 dan 2021 ni, bermula dengan Norma baharu sehingga la ke endemik. Alhamdulillah, tahun ni dapatla kita bersama-sama orang tersayang berbuka puasa di luar. Salah satu tempat yang nad nak kongsi untuk korang berbuka puasa di Buffet Ramadan 2022 The Venue Shah Alam.

Tempat yang menarik dan selesa, jomlah beramai-ramai berbuka puasa di The Venue Shah Alam dengan tema Riang Ria Ramadan untuk konsep Buffet Ramadan tahun ini. Untuk tahun ini, lokasi Buffet Ramadan The Venue Shah Alam telah berubah iaitu di Plaza Alam Sentral, Tingkat 2, Shah Alam. Hah jangan salah pulak ye. Waze je Plaza Alam Sentral Shah Alam tau.
 hai assalammualaikum

Louisa Scarf, Tudung Mudah Dibentuk, Cantik Dan Selesa - Kalau tengok laci, dah banyak tudung yang ada, tapi tetap juga nak membeli kalau nampak yang berkenan..hehehe. Macam nad banyak dah tudung plain, yang bercorak ni memang tak banyak. Bukan senang nak cari tudung bercorak yang senang dibentuk. Corak lawa tapi kain licin, sangat tak suka. Banyak kali tersalah pilih. Nad kalau boleh tudung ni, paling penting la senang dibentuk, awning on point, barula bila keluar tu takda stress.

Macam biasa aktiviti harian scroll instagram, like kawan punya posting. Lepas tu ternampak kawan nad gayakan satu tudung ni, cantik sangat corak dia. Kawan pakai pun cantik je, apa lagi terus nad ke instagram tudung tu, Louisa Scarf. Masa nad usha tu dia baru buat launching 5 March haritu. 

AYUH KEMBALI KE SEKOLAH 2022

in , , by Nadia Johari, 22:55:00
 hai assalammualaikum

Ayuh Kembali Ke Sekolah 2022 - Sekejap dah habis cuti sekolah, mulalah mak ayah sibuk siapkan kelengkapan sekolah anak untuk hari persekolahan esok. Esok bermulalah persekolahan 2022 persekolahan baru bagi Fariza. Sebelum ni Fariza sekolah Tabika, untuk tahun ni, Fariza masuk darjah 1. Cepat betul Fariza membesar, tengok-tengok dah 7 Tahun. Alhamdulillah, membaca, mengira semua dia ok. Tapi biasalah, ada juga yang tak berapa.

Macam biasa, sebagai mak tetap risau. Darjah 1 berbeza sikit dengan Tabika. Macam Tabika, satu kelas je, dekat situ la belajar, makan semua diuruskan cikgu. Masuk Darjah 1, tak semua cikgu uruskan, bagi anak-anak belajar sendiri. Kalau dulu sebelum covid, bolehla mak ayah temankan anak-anak masa darjah 1, tunjuk mana kelas, tandas, kantin, sekarang semua cikgu uruskan. Harap Fariza paham la. Nad tau Fariza mesti boleh punya..ehehe. (padahal risau ya amat ).
 hai assalammualaikum

Jamu Tun Teja Meraikan Kejayaan Brand Ambassador Di Malam Hikayat Nusantara The Rise Of Natural Wellness Empire - Cakap pasal jamu mesti terfikir jamu pahit, tak sedap, sebab tu orang sekarang susah nak ambil jamu. Padahal, jamu ni elok untuk tubuh badan terutama bagi wanita. Kalau kita tengok, orang dulu-dulu sihat, kuat, cantik sebab amalkan jamu. Dulu nak buat jamu ni susah, perlu rebus, ambil masa, sekarang dah moden, orang makin kreatif. Maka wujudla Jamu Tun Teja, jamu moden merangkumi semua khasiat yang diperlukan untuk kecantikan dalaman wanita. Kiranya All in One gitu. Hihi

Kisah bagaimana Jamu Tun Teja terhasil diceritakan sendiri oleh pengasasnya iaitu Hazira Azihan Abd Wahab, dimana pada masa itu beliau caesar untuk kali kedua di Australia dan tak boleh bangun disebabkan kesakitan yang di alami semasa tempoh berpantang dan memerlukan sokongan 24 jam. Pada masa itu juga, di sana, tiada kelengkapan yang cukup. Beliau telah mencuba pelbagai produk untuk pulihkn sakitnya tapi semua tidak berhasil. 
 hai assalammualaikum

Lintasan Pejalan Kaki 'Fries' McDonald's Yang Ikonik Di Ibu Kota Kuala Lumpur - McDonald's merupakan pilihan ramai untuk makan sambil lepak santai bersama kawan-kawan atau keluarga. Sekarang, McDonald's bukan sahaja untuk duduk santai dan makan, malah boleh meraikan harijadi dan pelbagai majlis. Bila pergi McDonald's wajib pesan set yang ada sekali kentang goreng atau 'Fries". Kentang goreng ni boleh makan di mana-mana atau tuang dalam dulang, lepas tu makan ramai-ramai dengan keluarga atau kawan-kawan. 'Fries' ni la kegemaran anak-anak nad sekarang. 

Ada banyak cara makan kentang goreng ni kan, ada makan begitu sahaja, ada makan dengan sos, ada juga makan dengan aiskrim. Disebabkan kentang goreng ni, McDonald’s Malaysia melakar sejarah ibu kota Kuala Lumpur dengan menjadikan ilustrasi kentang gorengnya - “McDonald’s French Fries” - yang terkenal di seluruh dunia sebagai lintasan pejalan kaki di hadapan McDonald's Bukit Bintang.
 hai assalammualaikum

Buffet Ramadan MZ Cafe 2022 Dengan Tema Citarasa 1 Malaysia - Hah, puasa lagi beberapa minggu sahaja, dah rancang ke nak berbuka pausa di mana? Kalau nad, nad lebih suka makan buffet ramadan, sebab banyak menu pilihan disediakan. Salah satu tempat yang korang boleh masuk dalam list iftar buffet ramadan, mestilah MZ Cafe di Bangi dengan tema Citarasa 1 Malaysia.

Sebenarnya MZ ni ada 2 tempat Buffet Ramadan, MZ Cafe x MZ Garden Hall, terletak di Bangi dan bersebelahan manakala satu lagi tempat di MZ D'Tasik Restaurant UNITEN. Kedua-dua ni diaorang buka untuk buffet ramadan pada 4 April Sehingga 1 Mei 2022.
hai assalammualaikum

Panasonic Lancarkan Pembersih Vakum Pegang Tanpa Wayar Bebas Kusut & Basmi Bakteria yang dinanti-nantikan Seluruh Rakyat Malaysia - Rumah ni kalau boleh, setiap hari kita nak bersihkan, yela, banyak habuk dan kekotoran yang ada terutama sekali rambut dan bulu binatang. Lagi sekarang, kita lebih banyak menghabiskan masa di rumah, situasi jadi lebih mencabar bila ada anak kecil dan juga haiwan peliharaan untuk memastikan ruang kediaman kekal bersih. 

Kalau guna penyapu sahaja, takkan bantu bersihkan sepenuhnya, sebab itu perlu adanya vakum di rumah untuk membersihkan rumah, menyedut habuk-habuk, terutama sekali habuk halus yang sukar nampak dan boleh menyedut rambut serta bulu binatang tanpa tersangkut. 
 hai assalammualaikum

Sambal Daging Dendeng Sumatraa, Sedia Untuk Di Makan ( Ready To Eat ) - Ada hari, memang nad akan sibuk sangat dengan kerja, sampai tak sempat nak masak. Sebab tu nad akan simpan stok makanan sedia untuk di makan dekat rumah. Bila jadi situasi macam ni, senang, ada makanan yang boleh terus di makan, tak perlu risau perut lapar, hehe. Kebetulan haritu ada Sambal Daging Dendeng Sumatraa ni,  hah apa lagi, terus buka, makan dengan nasi putih je.

Daging dendeng ni memang nad tak reti buat, selalunya kalau nak makan, memang beli jela..hahaha. Jadi, nad pun cubala Sambal Daging Dendeng Sumatraa ni. Dahla boleh terus makan, hanya buka paket, tuang dan terus makan, senang, atau kalau nak lagi best, korang boleh panaskan dengan rendam dalam air panas dalam masa 1-2 minit. Ikutla mana korang rasa nak, macam nad perut dah lapar, jadi kita terus makan je..hehe. 
 hai assalammualaikum

Beli Kelengkapan Sekolah Murah Dan Berkualiti Di Pusat Pakaian Hari-Hari - Macam tak percaya anak sulung dah nak masuk darjah 1.. Macam baru je haritu masuk sekolah tadika, dah sekarang masuk sekolah rendah. Pertama kali juga urus kelengkapan sekolah rendah ni, jadi blur dan bingung, sampai kita whatsup kak Nina, apa kelengkapan sekolah untuk masuk darjah 1 ni yang perlu dibeli. Syukur Kak Nina bantu dan senaraikan terus apa perlu dibeli dan berapa helai..hehe. Kak Nina puna ada cakap, beli je kelengkapan sekolah ni dekat Pusat Pakaian Hari-Hari, sebab dekat situ semua ada dan murah.

Ingat dulu masa nad sekolah, mak ayah cari baju sekolah, kasut sekolah, semua dekat tempat lain-lain. keluar masuk kedai banyak kali. Memang susah, dengan harga yang berbeza. Sekarang, dengan covid, baik beli one stop center je, semua ada, lengkap, tak perlu ke sana ke sini cari kelengkapan sekolah. Lagi satu jimat masa, tenaga dan jimat minyak kereta..hehee. Mujur ada Pusat Pakaian Hari-Hari. Masa raya haritu pun beli dekat Pusat Pakaian Hari-Hari, memang bagus la.
 hai assalammualaikum

Buat Rawatan Muka 4 in 1 Whitening Laser Di Renora Clinic Bandar Sri Permaisuri Cheras - Haritu nad buat rawatan laser muka dekat Renoraclinic. Pertama kali nak buat rawatan laser ni, tu pun sebab tengok bekas jerawat makin menjadi-jadi ye, taknak hilang pulak bekas jerawat ni. Kulit muka nad ni jenis sensitif, salah sikit guna produk atau tak jaga dengan betul, mula la buat hal. Jadi kali ni kita cuba buat laser. Orang cakap laser ni lagi bagus kan. 

Disebabkan pertama kali nad buat laser muka ni, buka sembarangan tempat nad pergi. Kalau diikutkan, banyak tempat rawatan laser ni, tapi nad pilih Aesthetic Clinic yang betul-betul bagus dan elok, ada doktor dan bukan aesthetic biasa. Macam Renoraclinic ni, sebelum pergi nad google dulu, tengok website dan media sosial dia yang lain. Tengok rawatan apa yang dibuat dekat sini.
 hai assalammualaikum

Durioo+ - Platform Penstriman Buat Kanak-Kanak Muslim Di Seluruh Dunia Yang Menekankan Nilai-Nilai Islamik - Sebagai ibu, mestilah ambik berat apa cerita yang anak-anak tonton . Kita ni kalau boleh nak bagi anak-anak tonton cerita yang ada nilai-nilai Islamik. Hah, ni nad nak kongsi, ada satu platform penstriman, dipanggil Durioo+ platform animasi buat kanak-kanak muslim di seluruh dunia, yang menekankan nilai-nilai islamik di dalamnya. Menarik, boleh la bagi anak-anak nad tengok.

Januari lalu, Menteri Komunikasi dan Multimedia Malaysia, Tan Sri Annuar Musa telah melancarkan sebuah syarikat Animasi Teknologi Malaysia bernama Durioo. 
 hai assalammualaikum

Healife Pusat Rawatan Kesihatan Menggunakan Perubatan Moden Dan Tradisional - Healife yang ditubuhkan pada 2019, merupakan pusat pertama dan satu-satunya di Malaysia yang menggunakan perubatan moden dengan perubatan tradisional mengikut keperluan pesakit. Pusat ini mempunyai proses dan jenis perubatan yang unik untuk pelbagai rawatan penyakit.

Healife, pusat kesihatan dan kesejahteraan bertaraf antarabangsa yang ada di Malaysia terletak di Menara Olympia Kuala Lumpur, dan mempunyai 2 cawangan lain lagi di Abu Dhabi dan 1 cawangan bakal di buka di Qatar. 
 hai assalammualaikum

Jom Iftar Together -Gather Buffet Ramadan Di Bangi Golf Resort - Sebelum munculnya covid, Bangi Gold Resort memang tempat wajib nad pergi untuk berbuka puasa. Semenjak pandemik, 2 tahun rasanya tak dapat berbuka di Bangi Golf Resort. Alhamdulillah, tahun ni, 2022, dapat jejak semula ke Bangi Golf Resort untuk mengajak korang semua berbuka puasa together-gather di sini dengan membawa semangat " Balik Kampung". 

Teruja, seronok semua ada, sebab, nad rindu dengan makanan Bangi Golf Resort. Jangan risau, bab SOP semua, sebab Bangi Golf  terus mematuhi dan melaksanakan prosedur Operasi Standard ( SOP ) yang disyorkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Kapasiti tempat duduk di ruang makan telah dikurangkan sebanyak 50% daripada kapasiti asal untuk memudahkan semua orang mempunyai ruang yang selesa untuk kekalkan jarak sosial di tempat makan dan juga kawasan bufet.

JAGUNG CHEESE VIRAL

in , by Nadia Johari, 11:51:00
 hai assalammualaikum

Jagung Cheese Viral - Baru-baru ni nad nampak kat tiktok, makanan viral, jagung cheese viral. Lokasi pulak dekat area Meru, kampung nad. Memang nad tau la dekat mana sebab dah kampung kan, tapi masalahnya sekarang nad ada dekat KL, jadi nak balik tu tak tau bila. Sudahnya kita tengok jela orang post dan rasa. Kita tunggu dulu, kot-kot ada muncul dekat area kawasan kita ni kan..heehhe. Tengok orang sanggup beratur nak rasa. Biasalah, kalau dah viral, orang lain pun rasa. 

Chesse, siapa tak suka cheese, nad pun suka, tapi cheese yang dicairkan bila makan tu cheese tu panjang. Yang jagung cheese viral ni, cheese parut yang diletak banyak sebagai topping dekat jagung tu. Jadi nak tau macam mana rasa bila tambah cheese parut ni dengan jagung tu. 

TAMAT PERSEKOLAHAN FARIZA DI SEKOLAH TADIKA

in , by Nadia Johari, 22:21:00
 hai assalammualaikum

Akhir Persekolahan Fariza - Ingat lagi pertama kali Fariza masuk sekolah tadika, berani dan tak takut. Suka sangat dia ke sekolah. Masuk 6 tahun, masih sekolah tadika yang sama. Makin berani berkawan, bergaul dan serba serbi boleh. Tiba-tiba halangan datang bila ada covid, tak datang sekolah dan hanya belajar di rumah. Sedih pun ye sebab tak banyak aktiviti dia dapat buat. Walaupun dalam keadaan covid, alhamdulillah, dapat juga dia tamatkan persekolahan tadika dia, yeah!!

Pejam celik pejam celik dah nak masuk darjah satu bulan March 2022. Selalu masuk sekolah bulan January, tapi disebabkan covid sekolah dilanjutkan, maka masuk persekolahan baru pun jadi lambat. Mommy daddy dah kena fikir untuk cari baju masuk sekolah rendah dan sekolah KAFA pulak lepas ni. Mommy never semula..hahhaa.
 hai assalammualaikum

Roti MyNEWS Sweetheart Choco Bun, Bentuk Hati, Comel Betul - Kalau masuk myNEWS, mesti pergi ke roti dia. Suka sangat dengan roti myNEWS, sebab lembut gila. Baru-baru ni ada pulak roti bentuk hati, comel betul, bukan tu je, roti mochi sweet potato bun pun ada. Nad ni kalau nampak roti baru myNEWS memang akan beli dan cuba.

Hah, ni la roti Sweetheart Choco Bun dan Mochi Sweet Potato Bun. Harga kedua-dua roti RM3.90. Kalu roti unik macam ni memang kene beli lebih ye, paham-paham jela, anak lagi, suami lagi..ahhaha. Diaorang pun rasa.
 hai assalammualaikum

Klinik Pergigian Elaina Desa Pandan - Haritu tengah layan Tiktok, nampak pulak content Klinik Pergigian Elaina ni. Menarik tengok dalam dia, terutama sekali bahagian kanak-kanak punya.Lepas tu tengok lagi content yang lain, ada tunjuk lokasi. Eh, dekat dengan rumah kita la, terus screenshot, takut lupa nanti. Pulak tu masa tengok Tiktok tu Fariza ada sekali, terus dia beria ajak pergi ke klinik sini, sebab dia teruja tengok. 

Tapi, nad kata nanti la dulu, sampaila satu hari gigi depan dia tiba-tiba goyang dan nak patah. Dulu nad kecik-kecik, patahla sendiri, tapi bila masuk anak ni, tak berani nak patahkan. Beria dia nak pergi Klinik Pergigian Elaina ni, dengan gigi dah goyang , ngadu susah nak makan, tak sabar di anak patahkan gigi depan. Berani betul anak aku sorang ni, orang lain selalu tolak nak pergi Klinik Gigi tau..hahaha.
 hai assalammualaikum

Wawawax Lancarkan Produk Baharu, Wawawax Body Scrub - Baru-baru ni nad dijemput untuk memeriahkan majlis pelancaran produk baharu Wawawax di Glasshouse Glenmarie Shah Alam. Wawawax  jenama yang dipercayai untuk waxing sejak 2016, produk keluaran bumiputera dan Wawawax Cold Wax Hair Removal merupakan produk pertama mereka yang laris dan dikenali semua. Bagi melengkapkan penjagaan diri, maka terciptalah produk baharu mereka ini iaitu Body Scrub.

Nad pasti ramai tau kebaikan body scrub ni. Sesekali kita perlu scrub badan kita ni bagi menanggalkan sel-sel kulit mati dan mengurangkan ingrown hair yang disebabkan waxing atau bercukur. Selain itu body scrub ni memastikan kulit licin, lembut dan lembab serta membantu kulit menyerap pelembap dengan lebih baik. 
hai assalammualaikum

Garam SASA Garam No 1 Di Timur Tengah Kini Di  Malaysia - Selepas lebih 50 tahun menguasai 80 peratus pasaran di Timur Tengah   SASA Garam Laut Merah (Garam SASA) yang menjadi  pilihan nombor satu pengguna di sana kini berada di pasaran tempatan.

Garam SASA adalah garam halal berkualiti tinggi di dunia. Dikeluarkan oleh Saudi Automatic Salt Refinery,  Jeddah, Arab Saudi.

Perniagaan itu diasaskan oleh Bin Afif pada 1960 diproses secara tradisional dan dimodenkan secara berperingkat sehingga berjaya mendapat pengiktirafan Pensijilan ISO 22000, Food Safety dan Halal.
 hai assalammualaikum

Teruja Anak-Anak Tengok Hidupan Laut Di Aquaria KLCC - Nad sendiri lupa, bila kali terakhir nad pergi ke Aquaria KLCC ni. Rasanya masa mula-mula kawin dulu kot, agaknya la. Bila dah ada anak pertama, memang ajak juga mr mafia pergi ke sini, tapi mr mafia cakap, nanti, waktu kecil tak best bawak, sebab dia datang pun bukan dia tau apa, jadi tunggula diaorang besar sikit. 

Sampai la ada anak kedua, dah masuk 4 tahun, anak sulung dah 7 tahun, baru dapat pergi Aquaria KLCC ni, sebab dua-dua dah pandai berinteraksi kan. Mommynya yang laju beli tiket dekat shopee..hehe. Senang beli tiket siap-siap, sampai sana terus masuk je, takyah beratur panjang. Lagi satu dekat shopee murah sikit daripada harga asal.
 hai assalammualaikum

Kad Digital Mysejahtera Akan Bertukar Putih Jika Tak Ambil Dos Penggalak - Hah semalam ramai post cakap Kad Digital Mysejahtera akan bertukar putih jika tak ambil dos penggalak. Setakat ni, kes ni untuk mereka yang menerima vaksin Sinovac sebelum ini dan warga emas 60 tahun ke atas perlu ambil dos penggalak untuk melengkapkan status Mysejahtera mereka.

Perlu ambil dos penggalak sebelum selewat-lewatnya Februari 2022. Mungkin dia bagi tempoh sampai akhir bulan 2 untuk dapatkan dos penggalak ni bagi penerima sinovac dan warga emas. 


Ni kenyataan media berkenaan dos penggalak tu. 

Kad Digital Mysejahtera Akan Bertukar Putih Jika Tak Ambil Dos Penggalak


Nasib nad dah dapat booster haritu. Debar juga, bila mysejahtera nak bagi tarikh untuk booster atau dos penggalak ni, sebab mr mafia dah dapat, nad tak dapat-dapat lagi. Terfikir juga nak walk in tapi tetap tunggu. Alhamdulillah, pada 20 Januari dapat tarikh untuk booster. 


Debar tak dapat tarikh satu hal, dah dapat tarikh pun debar tak habis lagi..hahaha.Biasalah macam-macam dalam fikiran ni. Baca mereka yang ambil dos penggalak ni macam-macam kena. Macam-macam dalam fikiran ni. 

Tapi nak taknak, kena ambik juga. Ni cara kita untuk elakkan dari Covid dan kalau terkena covid pun mungkin tak serius sangat. Sekurang-kurangnya dapat bantu kita dan kita ikhtiar sahaja. 

Lepas dapat tarikh, terus tekan confirmation. Memang masa nak pergi cucuk tu, cukup makan, rehat semua. Doa harap badan terima seadanya. 

Nad dapat dekat Menara Olympia. Alhamdulillah, masa cucuk tu semua berjalan dengan lancar. Biasalah kena isi borang semua dan yang menjaga bagi kerjasama dengan baik. 

Dekat situ ada pilihan booster. Masa nad ada booster Pfizer dan Sinovac. Mungkin sekarang sama juga kot. 

Ambil dos penggalak haritu, sekejap je, takda la lama sangat. Isi borang, duduk, sampai masa dah kena cucuk.. Hehehe. Lepastu akan diupdate dekat mysejahtera. Lengkap la status vaksinasi nad. Alhamdulillah. 

Masa nad kena cucuk, nad cuma lenguh je tangan bahagian cucuk tu. Alhamdulillah badan semua ok, takda masalah. Lain orang lain penerimaan bila ambil booster ni. Ada tu yang tak sihat lepas booster tapi beberapa hari je. Cuma lepas booster tu, siap-siap ada panadol dan rehat cukup-cukup. 

Kalau rasa was-was, boleh cek dulu tahap kesihatan dengan doktor. Mana yang terbaik, kita ikut. Ambik booster ye korang. Semoga kita terhindar dari terkena covid. Kita ikhtiar, kita jaga kita. 
 hai assalammualaikum

Kes Covid Makin Hari Makin Naik, Jaga SOP, Jaga Diri Dan Doa Yang Baik-Baik - Bila tengok angka covid, macam tak percaya pun ada, tapi kena percaya juga. Dia macam tiba-tiba naik kes covid ni, macam tahun-tahun sebelum ni. Kes naik bila lepas perayaan CNY dan nak dekat dengan puasa dan raya. 

Tapi tak hairan juga, sebab masa CNY pun ramai yang berjalan sana sini, balik kampung. Covid ni mana la kita tau nak kena bila kan.

BREW & BREAD WISMA MCA JALAN AMPANG

in , , by Nadia Johari, 16:32:00
 hai assalammualaikum

Brew & Bread Wisma MCA Jalan Ampang - Lagi tempat makan yang menarik korang boleh cuba. Kali ni nad dengan geng ampang terjah makan di Brew & Bread dekat Wisma MCA Jalan Ampang. Siapa yang suka kopi boleh cuba dekat sini. Ada jua pelbagai menu yang disediakan.

Masa kitaorang sampai, staff layan baik sahaja. Mula takda tempat sebab masa kitaorang sampai pun penuh,ada dekat ruang luar. Tapi nasib baik ada pelanggan tu dah siap dan kitaorang dapat tempat kat bahagian dalam. 
 hai assalammualaikum

Flight Landing View ( KLIA), Lihat Kapal Terbang Landing - Seumur hidup nad, tak pernah lagi naik kapal terbang. Teringin nak naik kapal terbang, tapi belum berkesempatan lagi. Ada rezeki nanti, ada la. Dapat bayangkan mesti aku blur bila dapat naik kapal terbang, yela tak pernah dan tak tau nak buat apa. If one day ada orang bawakkan dan aku bertanya banyak soalan janganla marah ye.. Hehehe.

Lepas je check out dari Tasik Villa International Resort, abang nad cadang nak ke tempat kapal terbang viral ni. Memang nad pun dah lama sangat nak pergi tempat ni. Walau tempat biasa je, ala tengok kapal terbang je pun, tapi lain orang lain perasaan.. Hehee.
 hai assalammualaikum

Dizo Watch 2 Realme, Smartwatch Yang Ku Idamkan - Last nad pakai jam masa sekolah menengah, lepas tu tak pakai jam sebab nak cari yang berkenan di hati tu tak jumpa. Bila dah kawain ni, tengok ramai kawan pakai jam smartwatch yang siap boleh tengok healthy kita, yang siap ada mode sukan. Tertarik pulak tengok jam macam tu, tapi jadi pening sebab banyak pilihan..hehee. Akhirnya nad pilih Dizo Watch 2 Realme, ikut budget yang sesuai dengan duit poket nad dan fungsi menarik.

Ni pun nad dapatlan di shopee Dizo Official Shop. Masa nad beli, diaorang ada buat diskaun, harga dari RM 259, dapat diskaun dalam RM139, sekarang nad tengok harga RM169. Boleh klik https://shp.ee/nhpjyv5
 hai assalammualaikum

Singgah Sebentar ke Teluk Kemang Port Dickson - Nad dah kongsi percutian kitaorang sekeluarga di Tasik Villa International Resort Lukut Port Dickson, korang boleh la baca. Sebelum pergi ke Tasik Villa tu, kitaorang pergi singgah ke Pantai Teluk Kemang Port Dickson. Dah alang-alang lalu kan, jadi singgah la, jadi tempat perhentian sekejap sambil tunggu family lain sampai. Nad pun dah lama tak datang Teluk Kemang ni, bertahun juga la.

Rindunya bau pantai, rindu sangat angin pantai yang meniup ni. Rasa tenang bunyi ombak, niat di hati memnag nak terjun je, tapi tak la..hahaa. Malas nak tukar baju semua, nak angkut baju, sebab destinasi sebenar nak pergi Tasik Villa tu.

 hai assalammualaikum

Family Vacation Di Tasik Villa International Resort Lukut Port Dickson - Bila ada peluang bercuti satu keluarga yang besar, memang meriah la oii. Kalau nak bercuti, nak bermalam, kena pilih tempat penginapan yang luas dan selesa. Paling penting ada swimming pool, sebab anak-anak ramai, jadi taknak bagi bosan, swimming pool la mesti jadi pilihan. Kali ni percutian keluarga di Tasik Villa International Resort.

Kisahnya, memang akhir bulan 1 tu nak bawak anak-anak pergi jalan-jalan, tiba-tiba , abang kita whatsup dalam group family, cakap dia dah booking tempat satu rumah ni, dan ajak adik beradik lain ikut bercuti. Benda tak rancang, abang pun bagitau 2 minggu. Hah, dah alang-alang tu bagus la, sebab memang nad nak bawak anak-anak jalan juga, memang kena timing . Kerja nad pun dah selesai, jadi bolehla follow.
hai assalammualaikum

Leede Shakolat 2 in 1, Minuman Mengenyangkan Dan Bantu Kawal Nafsu Makan - Orang nampak nad kat gambar je kurus, tapi ada bahagian-bahagian badan ni dah naik tau. Anak-anak pun dah mula tegur lagi-lagi bahagian perut buncit. Hahaha. Semenjak dua menjak ni memang nad rasa nak makan je. Perut asyik lapar je. Makan pulak bukan dalam kuantiti yangs ikit tapi banyak.

Bila dah naik badan, hah mula la gelabah. Jadi, kita pun nak kawal makan ni, kita cuba Leedee Shakolat ni. Ni pun sebab kawan yang cadangkan, suruh cuba shakolat ni. Nama pun dah shakolat, mestila minuman coklat, tapi bukan coklat kosong, ada bahan lain yang sangat bagus untu mengenyangkan perut kita dan bantu kawal nafsu makanan. Bila kita makan benda yang mengenyangkan ni, takdala kita nak makan sahaja kan.

SINOPSIS KAU CIPTA KASIH DRAMA TV3

in , , by Nadia Johari, 07:51:00
 hai assalammualaikum

Sinopsis Kau Cipta Kasih Drama TV3 - Aku tak ingat aku tengok episod berapa, masa tengok Norlia Ghani tengah marah dekat Sherie Merlis pasal anak. Terus aku sangkut tengok cerita ni, sampai harini. Best sangat, aku kalau cerita best aku share dalam blog..hehee. Tak sempat tengok episod pertama, nanti cari dekat mana-mana, mesti ada yang share punya kan.

Walaupun tak tengok dari episod pertama, tapi dapat tau la yang kisah keluarga ni macam mana. Semua pelakon memang best, ada yang baru yang jarang aku tengok berlakon, tapi ok je takda kayu semua. Sebab tu layan sampai sekarang, sampai tak sabar apa cerita selanjutnya.
hai assalammualaikum

Pelancaran Kempen Sensodyne #ReclaimLifeSmallPleasures Memperkenalkan Sensodyne Repair & Protect Deep Repair  - Nad pasti ramai yang alami masalah gigi sensitif. Bila makan makanan sejuk, manis atau panas, mesti akan rasa sensitif gigi, terasa ngilu. Bila jadi macam ni, nak makan pun rasa tak best kan. Tapi, sebenarnya masalah gigi sensitif ni boleh diatasi tau dengan ubat gigi Sensodyne Repair & Protect Deep Repair.

Baru-baru ni, nad sertai pelancaran virtual kempen Sensodyne #ReclaimLifeSmallPleasures, untuk tau lebih lanjut berkenaan gigi sensitif dan cara mengatasi masalah ini. Banyak info yang nad dapat masa join virtual event ni. 
 hai assalamulaikum

Marrybrown Kembali Dengan Menu 'EGG-STRA ONG' Yang Lagi Power Dan EGG- STRA Bahagia Khas Untuk Tahun Baru Cina - Ada sini geng macam nad suka makan hidangan yang ada telur masin tak atau salted egg? Bestnya, Marrybrown kembalikan menu 'Egg-stra Ong, Lagi Power' kini kembali lagi, dengan limpahan sos telur masin yang menyelerakan lagi ‘power’ bermula dari hari ini hingga 28 Februari 2022 sempena perayaan Tahun Baru Cina yang bakal tiba, yeah!. Nad pernah rasa sebelum ni, memang sedap, bila Marrybrown keluarkan menu ni semula, mau tak happy.

Marrybrown ni nad memang suka makan dari dulu. Memang tak pernah miss rasa kalau ada menu baru. Sinonim dengan slogan 'something different', bermula dari hidangan makanan malah penyediaan perkhidmatan yang sememangnya best, kini Marrybrown kembali lagi dengan menu telur masin mereka yang terkenal! 
 hai assalammualaikum

Rawatan Batuk Dan Selsema Menggunakan Essential Oil Young Living - Paling risau bila anak-anak batuk dan selsema. Lagi-lagi kalau baby, semestinya rasa tak selesa dan susah nak tidur. Macam nad, kalau anak-anak start batuk je, terus sapu essential oil R.C dan Lemon ni, kalau boleh taknak bagi diaorang demam. Lepas tu nad akan diffuse Thieves dan Frankincense. Lepas tu nad buat dilute, Thieves, lemon dan Peppermint untuk imun anak. Kalau dulu, nad selalu guna minyak balm baby, sekarang guna essential oil young living je.

Nad tau masih ada yang belum tau berkenaan Essential Oil Young Living ni. Bagi nadni adalah minyak power yang boleh digunakan seisi keluarga. Banyak kegunaannya. Pernah guna Frankincense untuk luka anak. Ada nad share dekat entry ( Guna Frankincense YL Untuk Pulihkan Luka ).Korang boleh baca.
 hai assalammualaikum

Telefilem Nafsu Mental Di Astro Citra - Setiap hari Sabtu nad memang tak lepaskan cerita telefilem di Astro Citra. Setiap hari sabtu cerita telefilem di Astro Citra memang best-best, dan nad akan tunggu jam 9 malam. Sebelum bersiaran, astro akan tunjukkan sikit tayangan perdana dia, macam trailer la. Setiap kali tengok tayangan perdana, buat lagi tak sabar nak tengok cerita tu. Sabtu ni, telefilem yang bertajuk Nafsu Mental akan disiarkan. 

Tengok tajuk, macam cerita berkenaan orang yang gila nafsu. Maksudnya suka dengan perempuan tu atau rogol ke apa kan. Bila tengok tayangan perdana dia, perempuan tu kene culik tak tau hidup ke tak, dengan seorang lelaki. Jadi tak dapat agak sangat cerita dia. So memang tunggu hari Sabtu nak tengok.
 hai

Top 5 Best Selling Fitness Weight Gainer / Mass Gainer in Malaysia - Many struggle for real, not only to lose weight, but to gain weight as well. Having tried to increase their calories intake with plates after plates of high carbohydrate foods and supplements, some would just end up without any significant improvements or becomes obese due to imbalanced nutrition.
 hai assalammualaikum

Sabun Candy Viral Menarik Tapi Bahaya Pada Kanak-Kanak Kecil - Makin lama orang makin kreatif. Sabun basuh baju pun boleh jadi menarik dibuat dalam bentuk candy dengan warna yang pelbagai. dengan kekreatifan ni, ada baiknya dan ada buruknya. Baiknya, memudahkan mak-mak untuk mencuci baju tanpa perlu sukat serbuk baju atau cecair yang selalu digunakan. Buruknya, sabun candy viral ni bahaya pada kanak-kanak kecil.

Tengok pada warnanya memang dah menarik perhatian. Siapa tak suka dengan warna yang colourful, warna warni macam ni. Dikatakan setiap warna ni mewakili haruman yang berbeza seperti lavender, chanel, rose, fruity dan macam-macam lagi. Setakat ni nad tak terjebak lagi membelinya. 
hai assalammualaikum

Bagus Juga Perangkap Tikus Jenis Melekat/Glue Ni, Beli Di Mr DIY, Guna Untuk Tangkap Cicak Pun Boleh - Lepas kucing mr mafia hilang bertahun dulu, memang kitaorang tak bela kucing dah. Adalah sebabnya kenapa, kitaorang tak bersedia lagi nak bela kucing. Sejak kucing takda, tikus, cicak mula la bermaharajalela di rumah ni. Asal ada makanan, adalah binatang ni. 

Yang cicak pulak, cicak moden mungkin, jenis makan nasi, lauk yang dibuang. Kalau pergi dapur nak buang ke, tiba-tiba ada je cicak tu bertempiaran lari. Dekat-dekat dinding nad letak periuk nasi pun ada. Sebab tu makanan, senduk ke apa ke, memang nad tak biarkan dekat luar. Takut cicak ni la, dia makan ke apa kan. Tak pasal-pasal kena penyakit kang.
 hai assalammualaikum

The Pink Stuff, The Miracle Cleaning Paste - Benda ni dah lama viral, tapi nad baru nak cuba. Nampak ramai retweet cleaning paste The Pink Stuff ni, katanya boleh hilangkan kekotoran dengan mudah tanpa perlu sental yang kuat. Jadi kita pun nak cubala, boleh ke hilangkan sikit kotoran belakang bontot periuk kita tu..hehee. Hah terus beli dekat shopee.

The Pink Stuff ni ada banyak jenis, ada jneis cleaning paste macam nad  beli ni, ada jenis spray, jenis cecair, ikutla korang nak yang mana untuk kegunaan apa. Macam and sebab nak guna untuk bontot kuali je, jadi beli yang cleaning paste ni.

BIG TAS' TEA PANDAN INDAH

in , by Nadia Johari, 08:58:00
 hai assalammualaikum

Big Tas' Tea Pandan Indah - Haritu kawan nad, Sally ada whatsup, tunjuk tempat makan baru dekat Pandan Indah. Tengok menu macam menarik, jadi kitaorang geng Ampang, geng cafe hunting (nad, sally dan cici) pun rancang pergi 31 Disember 2021. Jadi sempena menutup tirai 2021, kitaorang terjah makan di Big Tas' Tea Pandan Indah. 

Nak pergi ke kedai ni, ikut jela maps yang diberi. Lokasi memang mudah cari, tapi masalah dekat sini ialah parking. Pusing banyak kali juga nak cari parking, last-last kitaorang parking dekat Hospital Pantai Ampang, tapi kene bayar la. 
© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS