hai assalammualaikum...

sempena tahun baru ni..jom kita banyakkan bersedekah..tingkatkan pahala..tolong menolong sesama kita..jangan kedekut duit tu erk..kalo korang leh kuarkan duit kat legoland..kat wayang..pe salahnyer bg sumbangan dekat rumah anak yatim juga erk..=)

Sabda rasulullah SAW:
”Bersedekahlah kamu sekalian, meskipun dengan hanya sebiji tamar, sesungguhnya sedekah itu dapat memenuhi keperluan orang yang lapar dan menghapuskan kesalahan, sebagaimana air dapat memadamkan api”. (renung2kan..dan selamat beramal)

rumah anak yatim nad maksudkan ialah RUMAH AMAL KASIH BESTARI..terletak di kampung Melayu Subang Shah Alam..seramai 40 orang blogger iaitu sukarelawan akan datang ke rumah amal ni pada 24/ 2/2013 untuk membantu mereka..kalau korang nak join pun boleh..nad pun kalo boleh nak join..bukan setakat jumpe blogger lain..malah dapat membantu ank-ank yatim dan sekaligus dapat pahala..=)

gambar ni nad ambil dari blogger PUAN NADIA..ce la korang bygkan..blik ni la diaorng berhimpit tuk tido..seramai mana penghuni rumah amal ni..nad pun x tau..mesti ramai kan..bagi anak-anak yatim ini, asal ade tempat tinggal..asal ade tempt tuk tido diaorng dah rasa save dah...sedihh weeii  T_T...

mari kita same2 menderma...tak banyak cume RM1 sahaja..cuba baygkan..kalo follower nad yang 100++ ni menderma..dah dpt RM 100++..mmg nad x bnyak follower..tapi anda-anda yang banyak follower boleh tolong sebarkan entry ni..sambil-smbil tu boleh menderma...

sebarang pertanyaan dan walau sebanyak mana korang beri sumbangan, tolong inform nadia. walaupun hanya RM1. korang boleh inform nadia di email nadiafarahida@gmail.com atau mesej di https://www.facebook.com/nadiafarahida.   akaun number Maybank 153010538403 atas nama NIK ASYRAF SYAFIQ...jangan risau die xkn makan duit korang..kalo die mkn kite serng die...hehe..gurau je..nadia ni baik orgnyer..sme mcm aq..hahaa...=)
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. didiey pown ada share tentang ni..sama2 kita membantu :)

    ReplyDelete
  2. tak pegi, didiey ada tanya ieda utk jadi volunteer tp dia ckp dah ditutup..so dgn cara ni didiey membantu :) nad pegi??

    ReplyDelete
  3. didiey yup..sme2 membantu...nad pun x tau p ke x..sebb takut ade hal..tapi tadi nadia ajk nad nak join ke x..

    ReplyDelete
  4. usaha yang murni...bagus moga2 ada keberkatannya k....

    mselim3

    ReplyDelete
  5. mselim..jum kite bersedekah..=)

    ReplyDelete
  6. abg cuma menderma,tp abg tak dpt join event. :)

    ReplyDelete