April 2021
hai assalammualaikum
 
Aneka Jenis Minuman F&N Yang Boleh Dibuat Di Bulan Ramadan Raya : Kongsi Kegembirann FN Life Dengan Yang Lain - Air bikarbonat F&N ni, tak kira puasa atau raya mesti beli. Kalau sebelum ni pergi pasaraya beli, sekarang tak susah, beli online je guna aplikasi F&N, senang mudah dan banyak tawaran. Waktu puasa ni memang nak minum air sedap je, dapat air bikarbonat yang macam-macam perisa, nikmat betul, rasa segar tekak ni lepas seharian berpuasa. Bukannya kita minum selalu, kita minum bila nak sahaja. Yang lain tu mana tak sentuh lagi boleh simpan sampai ke raya..hehee. 


Aneka Jenis Minuman F&N Yang Boleh Dibuat Di Bulan Ramadan Raya

Haritu nad beli BB Bundle Raya, dapat 12 botol , setiap perisa ada 3 botol ( F&N Bandung, 100 plus Black Currant, F&N Ice Cream Soda, dan F&N Fruitade ). Air F&N ni minum sejuk-sejuk, fuh, terasa dalam tekak ye. Minuman bikarbonat F&N ni boleh minum macam tu sahaja, dengan letak ais, atau boleh buat pelbagai resepi. 
 


Salah satu resepi yang nad selalu buat ialah Air Soda Lemon Asam Boi, ala yang pernah viral sebelum-sebelum ni. Nad guna F&N Ice Cream Soda. 
 
Resepi Air Soda Lemon Asam Boi
 
Fuh, refreshing sungguh. Telan air liur tak..hehehe. Air ni memang boleh buat orang ulang alik minum. Ada rasa masam, rasa sejuk, memang air paling bagus dihidangkan masa bulan puasa atau raya. Dahla sedap, cara nak membuatnya pun mudah.
 
Bahan-Bahannya
- F&N Ice Cream Soda
- 1 biji Lemon
- Asam boi putih ikut mana suka nak banyak
- 2 batang serai 
- Ais

Cara membuatnya
- Masukkan separuh air F&N Ice Cream Soda ke dalam jag.
- Masukkan lemon, asam boi dan serai. Kemudian kacau bagi sebati rasa
- Masukkan ais
- Siap, boleh dihidang.

Senang kan, minuman ni kira berkhasiat jugala sebab ada lemon yang boleh mendetoxkan badan kita semua tu..ehehe.Yang penting dapat segarkan tubuh badan. 


F&N fruitade ni nad cuma tambah lemon. 


F&N Bandung ais blend. Ais campur dengan F&N bandung dan diblend. Atau korang boleh buat air bandung soda guna F&N bandung ni.. Sedap kan


Minum macam tu sahaja letak ais pun ok. Kalau buat aiskrim pun sedap ni..heehe. Macam-macam variasi boleh buat dengan minuman F&N ni.
 
Sebenarnya bukan resepi ni je ada, resepi juadah lain pun ada dengan menggunakan produk F&N. Nad pernah buat resepi roti john dan resepi pulut panggang menggunakan produk F&N. Mungkin dah buntu sangat tak tau nak buat apa, korang boleh tengok dekat aplikasi F&N, semua resepi ada. 

Kongsi Kegembiraan FN Life Dengan Yang Lain
 
Produk F&N ni korang boleh nikmati kesegaran bersama walaupun berjauhan. Kita sedia maklum, dalam keadaan sekarang, masih lagi tidak dibenarkan untuk merentas negeri. Ada yang tak dapat balik kampung berpuasa dan berhari raya bersama keluarga yang jauh di sana. Tapi kita syukur masih lagi boleh telefon dan bervideo call dalam zaman serba canggih ni.


Walaupun berjauhan, kita masih lagi boleh bagi sesuatu hadiah, atau peringatan kita kepada mereka. Contoh hadiah yang kita boleh bagi ialah produk F&N ni. Bukan satu dua produk tapi dalam bentuk bundle dalam kuantiti yang banyak. Harga pun sangatla berpatutan dan banyak diskaun. Pilih je mana korang nak bagi, ada banyak jenis.
 




 
Kalau taknak bagi minuman, boleh je bagi untuk masak-masak. Korang boleh bagi Pek Kasih Ramadan ni. RM44.40 sahaja. Lagi satu Masak-Masak Raya Bundle, RM35 sahaja. Boleh buat untuk bekalan memasak juadah raya.
 



Dekat bawah apply code ada tulis Gift options, korang boleh tekan. Kemudian dia akan keluar seperti dalam gambar. Hah, kat situ tulis nama korang, penerima, nombor penerima dan massage yang korang nak sampaikan. Nanti orang yang hantar tu bagitau la dari siapa. Alamat, korang boleh tekan plus tu dan tambah alamat lain.




Setiap pembelian RM70 ke atas akan dapat hadiah percuma. Woww!!! Mudah senang dan menjimatkan masa. Ada pulak free gift.

Tak payah susah-susah, mak ayah pergi beli dekat luar. Dalam keadaan sekarang lebih baik kita tolong mak ayah membeli sahaja di online. 




Dalam aplikasi F&N Life ni, kalau korang nak menyumbang pun boleh. Taknak cakap banyak, korang download je aplikasi F&N Life di di telefon sekarang.
 

Untuk maklumat lanjut, boleh layari
Facebook: https://www.facebook.com/FNlife.my
Instagram: https://instagram.com/fn.life
 hai assalammualaikum
 
Selesai Beli Persiapan Baju Raya Di Pusat Pakaian Hari-Hari -" Selamat Aidilfitri, kepada saudara serta saudari, setahun hanya sekali, merayakan hari yang mulia ini " Eheh, ternyanyi pulak..hehehe. Nak bagitau, nad dah selesai beli persiapan baju raya kami sekeluarga..hehee..Pantas kan!! Ke korang lagi pantas ye..hehehe. Jadinya tinggal beli kuih raya je.
 
Korang dah buat persiapan raya ke belum? Biar dalam keadaan pandemik, persiapan raya tu mesti kena ada, bagi merasai suasana raya tu setelah sebulan berpuasa. Ala, buat persiapan ala kadar je pun takpe, yang paling penting sekali mestila kena ada baju raya..kihkih. Dapat satu baju pun takpa untuk raya pertama, masuk raya kedua, ketiga kita recycle baju lama pun boleh. Setiap tahun, mesti nak tema baju raya berlainan kan..hehee. Tak perlu beli yang mahal, kita beli yang murah je tapi berkualiti. Sekarang hidup kena berjimat cermat.
 
Selalunya, beli baju raya ni pun sebab nak bagi anak-anak gembira, bagi diaorang rasa raya tu. Bila anak-anak gembira, mak ayah pun lagi gembira. Setiap tahun nad akan buat persiapan baju raya awal. Tak suka last minit beli, taknak kelam kabut. 
 

Beli Persiapan Baju Raya Di Pusat Pakaian Hari-Hari

Korang selalu tempah baju raya ke atau beli siap? 
 
Macam Nad selalu beli yang dah siap je senang, tinggal pilih dan beli. Beli siap ni ada banyak pilihan design baju. Tahun ni kitaorang shopping baju raya di Pusat Pakaian Hari-Hari. Nad pergi Pusat Pakaian Hari-Hari dekat Sri Permaisuri KL. Lokasi paling dekat dengan rumah nad.
 
Kedai Pakaian Hari-Hari ni memang selalu dah jadi tempat untuk nad cari pakaian, macam tshirt, gaun seluar untuk anak-anak, . Masa Fariza nak sekolah pun, nad beli kelengkapan sekolah dia dekat Pakaian Hari-Hari ni. Senang cari dekat satu bumbung, tak perlu cari banyak tempat. Lagipun dekat sini murah, banyak pilihan dan berkualiti.





Hah, tengokla, macam-macam pilihan design dan warna pakaian baju raya ada. Pilih je mana yang berkenan di hati. Baju untuk satu keluarga, dari baju raya untuk ayah, mak dan anak-anak. Baju disusun rapi dan kemas je. Senang kitaorang nak pilih. Masa nad datang sini, takda la ramai orang, jadi senang cari baju yang diidamkan. Sebab tu suka pergi hari biasa bukan hari minggu..hehee. Senang nak pilih baju, takda bersesak. 
 


Masuk je, terus ke baju raya kanak-kanak dulu. Biasalah, pertama sekali kena uruskan anak-anak dulu. Diaorang ni mana boleh duduk diam lama-lama. Masa ke bahagian kanak-kanak, terus nampak warna tema raya yang diidamkan. Design pun cantik untuk budak-budak ni. 
 
Tapi biasalah, budak-budak ni makin besar, dah ada pilihan sendiri. Tapi, maaf ya, kena ikut cakap mommy juga untuk tema warna raya..hahaha. Tema raya kali ni memang dah tau awal dah..hahaha. So tak boleh warna lain walaupun lawa..hehee.



Bila dah pilih, nak cubala dekat baju tu dekat anak-anak. Staff Pusat Pakaian Hari-Hari tolong nad uruskan pakai dekat anak-anak. Best shopping sini sebab staff semua peramah dan lembut. Diaorang akan tolong kita, bila kita perlukan bantuan.

Perasan kan setiap kali pelanggan masuk, diaorang akan cakap " Selamat Datang " dan bila keluar diaorang akan cakap " Terima Kasih, datang lagi ". Hah!, rasalah disambut dengan mesra macam tu.
 
 
Halah halah, manisnya anak-anak mommy pakai baju raya ni. Tersenyum diaorang dapat baju raya. Tak sabar nak pakai masa raya nanti. Kita buat hitam putih dulu, nanti kita tunjuk raya pertama..hahaa.



Selesai anak-anak punya, giliran maknya la pulak. Design banyak cantik, satu-satu nad ambik..haha. Setiap design baju cakap dengan suami " ni ok tak ", " ni ok tak "..hahaa. Nasibla dia layankan sahaja. Mula ingat nak sama design macam anak-anak, tapi besar pulak saiz, last sekali kita pilih design berbeza sikit, penting warna sama. Ok selesai..



 
Eh!!!, belum lagi, ada lagi sorang, siapa lagi kalau bukan suami..hahaha. Semestinya nak sedondon di pagi raya. Dekat sini ada baju kurta, baju melayu. Habis dibeleknya, lepas tu nampak cantik dan sesuai, tak cakap banyak terus ambil.  Alhamdulillah, kena dengan saiz dia. Bagusnya, baju melayu dekat sini siap dengan butang ye. Hah!!, selamat, takyah beli butang lain..kihkih.
 
Fuh!!, lega, semua siap dengan cepat. 

Senang, satu bumbung semua baju untuk keluarga ada. Warna dan design jangan cakap, banyak sangat pilihan.


Dekat sini pun siap ada samping dan songkok. Senang, tak perlu pergi banyak tempat.

Untuk 4 orang baju, jumlah semua RM314.60 sahaja. Okla kan, kira murah dan jimat dah tu. Tengok kain pun berkualiti. Kalau beli tempat lain mungkin ada harga satu baju boleh cecah RM100 lebih. Ikut kehendak diri sendiri je, mana korang rasa ok, bagi nad baju dekat Pusat Pakaian Hari-Hari ni cantik, kain sama elok macam tempat lain.
 
 
Masa nad beli, nad ada nampak, setiap pembelian RM100 ke atas akan dapat percuma kad raya atau paket raya, manakala untuk pembelian RM200 ke atas akan dapat percuma beg purple. Freegift ni bermula 23 April. 


Nad dapat woven bag purple dan sampul raya. Kiut sungguh sampul raya tu.
 

Kalau korang nak tau, Pusat Pakaian Hari-Hari ni dah ada 85 cawangan dan akan ada 5 lagi bakal dibuka di Klang, Kajang, Tampin , Bukit Mertajam, dan Kedah dalam tahun ni. Banyak kan, korang boleh tengok lokasi ni di https://www.ehari.com.my/Branch
 
Selain beli di kedai, korang juga boleh shopping online. Boleh terus klik  >> www.ehari.com << atau di Shopee Hari-Hari dan nikmati diskaun 15%. Jom Shopping Baju Raya di Pusat Pakaian Hari- Hari !1. Koleksi Raya hari hari 2021.

Untuk maklumat lanjut, boleh layari
Website: www.ehari.com
 hai assalammualaikum

Beli Produk F&N Dengan Tawaran Menarik Guna Aplikasi F&N Life - Benda paling nad suka, ialah shopping online..hehee. Suruh je beli apa-apa, mesti online punya. Benda senang kan, tinggal pilih, bayar dan tunggu je. Sangat menjimatkan masa, tenaga dan paling penting selamat. Lagi best, bila beli online ni banyak sangat tawaran dan diskaun yang ada. Kadang harga jauh lebih murah dari harga kat kedai. 
 

Beli Produk F&N Dengan Tawaran Menarik : Guna Aplikasi F&N Life

Hah!!, yang ni nad beli minuman produk F&N secara online menggunakan aplikasi F&N Life. Tengok kotak besar kan, dalam ni ada 12 botol air. Cuba bayangkan kalau beli dekat luar, macam mana nak angkutnya, berat ooo. 
 

Nah beli online senang sangat. Sampai abang kurier tolong bawak masuk dalam..heehe. Harga satu kotak ni nad beli RM 36.90 sahaja. Korang rasa murah ke tak..hah!! Kalau rasa murah cepat downlaod aplikasi F&N Life ni. Bukan setakat air, macam-macam produk F&N ada. Bila ada aplikasi macam ni lagi mudah nak membeli.
 
Langkah- Langkah Beli Produk F&N Guna Aplikasi F&N Life
 

Caranya mudah sahaja, korang mesti dah biasa kan..hehehe. Tapi takpa, nad ajar juga langkah-langkah dia. Pertama sekali mestilah korang perlu download dahulu aplikasi F&N Life ni di playstore. Nampak gambar aplikasi ni, boleh terus download.


Lepas tu, korang sign up, tekan customer sign up. Dah sign up senang sikit.
 

Macam biasa, isi detail maklumat korang. Dah isi tu terus tekan sign up. Lepas tu akan dapat confirmation dekat email. Hah, terus confirm dan boleh sign in. Apa lagi bolehla beli produk F&N yang korang nak.
 

Nampak tak Gandakan Ganjaran Bersama F&N Life tu, hah, nad beli produk minuman dekat ganjaran tu. Nad klik je, terus nampak, banyaknya pilihan ada, dan semua dalam kuantiti yang banyak dan harga yang murah. Ada tiga pilihan, iaitu F&N Life Ramadan Bundle, F&N Life Raya Bundle dan Gift for your family.
 

F&N Life Ramadan Bundle, semua minuman F&N. Bukan sesuai untuk puasa je, nak beli untuk raya pun boleh. Kebanyakan orang suka guna air F&N ni hidangkan semasa puasa dan raya bagi hilangkan dahaga. Masa puasa minuman F&N ni boleh buat macam-macam kalau kreatif..hehe. 

Macam nad beli BB Raya Bundle. Bukan dapat 4 botol sahaja, tapi setiap botol dapat 3 botol, jadi jumlah semua 12 botol. Percuma pulak kad raya. Harga RM36.90 selepas diskaun. Murah kan!! Tengok bundle lain, sama juga, setiap bundle dapat kuantiti botol yang banyak dengan harga sangat berpatutan. Berbaloi kan beli guan aplikasi ni. Beli berbundle-bundle sampai raya..hah!!, jimat.


Ni pulak F&N Life Raya Bundle dan Gift for your family. Raya mana yang nak memasak boleh je ambil masak-masak raya bundle. Nak buat agar-agar pun boleh. Pilihla mana korang suka. 


Lepas korang dah pilih, boleh " add to cart " masukkan dalam troli. Kalau rasa nak lebih boleh tekan jumlah berapa korang nak. 




Penghantaran dekat situ dia tulis antara 3- 5 hari bekerja untuk Klang Valley dan Selangor. Manakala selain dari itu ambil masa 5-7 hari bekerja.


Dekat sini ada notice dia tulis berkenaan penghantaran. Korang bolehla tengok harga setiap shipping.


Kemudian boleh la check out.




Cek alamat semua betul ke tak. Kalau ade cide boleh apply. Lepas tu tengok harga. Nampak tak ada promo diskaun lagi. Memang jimat la beli online ni. 
 

Selain itu, bila korang beli guna F&N Life ni akan dapat points. Menarik kan. Kumpul banyak-banyak boleh tebus. Bila tebus dapat harga lagi murah. 



Lepas tu boleh buat pembayaran seperti biasa. Tekan pay now, kemudian payment option. Selesai..tunggula barang sampai..hehehe.


F&N akan bagi email berkenaan processing barang korang order ni. 
 

Nad punya barang sampai 3 hari waktu bekerja, order 21/4 sampai 23/4. Cepat juga tu. Sebelum sampai dia akan massage dulu. Lupa la nak snap abang kurier tu. Gigih dia angkat bawak masuk sebab nampak nad kecik sangat, confirm tak boleh angkat..ahhaa.. Berat kot. Dah masuk dalam rumah, nak tolak pun berat. 


Barang sampai dengan selamat, packaging pun ok je. Nad ada ambik video, boleh tengok dekat instagram nad ok. Ni nad dah buka dah.

 
Nah, ada air F&N Bandung, F&N Buah-Buahan, F&N Baking Soda dan F&N 100 Plus Black Currant. Setiap air ada 3 botol, dan percuma sampul raya.
 

Dekat app ni pun ada ditunjukkan inspirasi untuk memasak. So macam takda idea tu, bolehla tengok resepi dekat sini.
 

Hah senang kan. Air F&N ni memang jadi pilihan setiap kali Ramadan dan Raya kan. Hah, cepat borong banyak-banyak.
 
Untuk maklumat lanjut, boleh layari