January 2018
hai assalammualaikum

Street Churros Sogo

Menikmati Pelbagai Jenis Churros Di Street Churros Sogo

Tercapai Impian Ibu Mengandung Makan Churros di Street Churros Sogo - Ohoii, selalu tengok kawan-kawan makan dekat Street Churros, nampak sedap je. Pernah makan churros, tapi churros yang orang buat biasa-biasa je. Memang tak menepati citarasa tekak ni. Dah lama teringin nak makan churros dekat Street Churros dan rasa kesedapan dia macam mana sebab tengok kawan post ada pelbagai jenis perisa churros yang dibuat, macam coklat, cheese la, aiskrim..huishh..geram pulak rasa. Lagi sekarang tengah mengandung, keinginan tu membuak-buak..haha. Alhamdulillah, rezeki ibu mengandung, tercapai nak makan churros ni..happy gegiler. Haritu nad makan Churros dekat Street Churros Sogo. Lepas shopping, boleh lepak makan dekat street Churros. Dan ni outlet terbaru dia buka di Sogo ni.

Street Churros Sogo ni terletak di tingkat LG-L4, korang masuk je dalam Sogo, lepas tu jumpa escalator ke tingkat bawah. Hah!!, nanti jumpala Street Churros ni. Street Churros ni berasal dari Korea dan merupakan satu-satunya rangkaian cafe churros yang terbesar di dunia dengan menunya yang pelbagai. Kalau korang perasan, lambang bentuk churros ni seperti ladam kaki kuda, iaitu U yang terbalik, tu bawa maksud “good luck” di dalam bahasa Spain. Bila tengok menu, tak sabar pulak nak rasa kan..huhuhu..meh nak tengok apa menu dia tak..


Banyaknya mak buyung order churros.. semua nak rasa

Banyaknya pilihan yang korang boleh order dekat Street Churros ni. Semuanya nampak yummy. Ada bentuk " U ", ada bentuk panjang, ada nipis. Air pun macam-macam jenis.


Street Churros dengan dipping sauce 

Yang ni Street Churros, harga dia RM5.90 satu. Yang ni yang paling besar. Bentuknya comel je. Street Churros ni ada tiga perisa tau. Ada perisa Cinnamon, Chocolate dan Cheese. Nad paling suka Coklat dan Cinnamon. Rasa cinnamon takde kuat sangat, elok je. Ibu mengandung memang suka makan makanan manis ni, sebab tu coklat mesti diambil..hahaa.

Oh ye, menariknya, dia ada dipping sauce. Nampak tak mangkuk kecik tu, hah tu sos untuk cicah, kalau korang rasa nak cicah. Dipping sauce dia ada 4 perisa iaitu coklat,cream cheese, blueberry dan butterscotch. Harga dia RM1.90

Filling Churros

Cara masukkan filling churros

Pilihan lain, ada juga churros jenis panjang. Hah!!, yang ni nama dia Filling Churros. Suka nad tengok cara buatnya. Cara dia masukkan filling dalam churros tu. Ada mesin khas dia untuk buat churros ni dan masukkan filling dalam tu..hehee. Boleh tengok dekat gambar. Filling Churros ada 3 perisa yang korang boleh pilih iaitu coklat, cream cheese dan korean strawberry. nad pilih coklat dan strawwberry. Yummy sangat..makan sampai meleleh coklat..hehee. Harga dia RM7.90 sebatang.

Stick kurus yang comel dan sedap

Ada lagi churros bentuk lain..hahaa. Jangan pening nak pilih mana...hahaa. Meh tengok Stick churros pulak. Yang ni, diletak dalam cawan. Jenis panjang juga, tapi pendek sikit dari Filling Churros. Cara dia buat, churros akan digaul dengn perisa yang berlainan. Ada perisa coklat, cinnamon dan cheese. Dalam satu cawan korang boleh letak dua perisa. Jadi kalau bawak sekeluarga atau kawan, bolehla sorang perisa lain-lain. Dah dapat semua perisa. Satu cawan RM 9.90.

Churros fries yang rangup

Churros yang ni, anak nad, Fariza paling suka. Sebab dia macam fries je. Churros Fries. Memang rangup dan sedap. Ada perisa sour cream, tomato dan seaweed. Hah!!, nad pilih Churros Fries perisa seaweed sebab diaorang cakap ramai suka seaweed ni. Memang betul, sedap, Fariza makan tak berhenti. Harga RM 7.90

Ice Cream Churros..so yummy

Bukan tu sahaja, ada lagi iaitu Ice Cream Churros..wah best kan. Siap ada aiskrim lagi. Cara dia hias pun nampak menarik je..hehee. Nampak Fariza memang laju dia, churros bagi mommy, dia makan aiskrim..hahaa. Sedapnya dapat makan churros yang panas dan ice cream yang sejuk. Dua gabungan yang mantap. Yang ni harga dia RM 7.90

Ice ceram churros ni sama ada korang nak pilih yang plain atau ada topping. Kalau plain ia swiss cheese. Kalau nak tambah topping, ada topping Blueberry Cheese, Butterscotch Cheese dan Chocolate Cheese. Tambah toping, cuma tambah RM1 je.

Kalau dah makan benda manis-manis, mestilah kena ada air kan. Dekat Street Churros ni pun ada pelbagai jenis air yang disediakan.

Air shake

Pekerja tengah buat air shake

1) Jenis minuman shake. Ada dua air shake iaitu O'My Mango dan O'My Coconut. Kalau korang pernah rasa coconut shake, hah!!, O'My Coconut tu hampir sama macam coconut shake. Sedap weii..Tapi O'My coconut lagi sedap dari coconut shake..so yummy.. Harga dia RM 9.90

Air fruit

2) Air minuman jenis fruit. Yang ni harga RM 7.90.  Ada lemon, Passionfruit, dan Korean Citron. Antara tiga ni, nad suka lemon. Lepas ni order Lemon, baru best..

Penggemar coffee, air coffee pun ada
3) Coffee pulak ada Caramel Macchiato, Spanish Latte and Café Latte. Nak pilih panas atau sejuk pun boleh.

Caramel Macchiato, Spanish Latte: Harga dia RM8.90 untuk hot dan RM 9.90 untuk iced.
Café Latte: Harga dia RM7.90 untuk hot dan RM 8.90 untuk iced.


Non coffee
4) Non Coffee, ada Chocolate, Green Tea, dan Milk Tea, pun boleh order sama ada nak panas atau sejuk. Harga untuk sejuk RM 8.90 dan untuk panas RM 7.90

Hah!!, kalau makan ramai-ramai, korang boleh je order set combo. Set combo ni menghidangkan churros dan latte. Ada tiga jenis set combo ni iaitu
1) Set A - Street Churros dan Latte ( RM 11.90 )
2) Set B - Filling Churros dan Latte ( RM 13.90 )
3) Stick Churros dan Latte ( RM 15.90 )

menu dan harga

Ada lagi, untuk set my treasure box. Ada dua pilihan tresure box, satu 10 mini churros dengan 4 dipping sauce dan satu lagi 8 mini filling churros. Korang boleh tengok dekat menu dalam gambar nad bagi tu. harga untuk my treasure box RM 32.90.

Mesin buat churros

Boleh tengok churros dimasak

Churros dibuat masak kita order, dapat panas-panas..sedapp

Memang banyak pilihan korang boleh pilih untuk tekak korang dan ikut kemampuan korang..hehee. Churros dekat Street Churros memang tidak mengecewakan. Pertama kali makan, dah jatuh cinta semual. terasa nak makan lagi weii..hahaa. Bestnya sebab churros di Street Churros ni dibuat panas-panas. Bila kita order baru dia buat churros tu. Huishh..memang sedap makan fresh-fresh ni. Street Churros ni sedap sebab bila dimakan ia rangup di luar dan lembut di dalam. Nikmatnya tak terkata..fuh..Harga dia pun berpatutan.


Layan video Street Churros ni..hehehe

Makan dulu


Win Exclusive Hi-Tea By Street Churros

Dont just say " I Love You "


Hah!!, korang, nampak tak nad ambik gambar churros bentuk love. Sebab nak menang Exclusive Hi- Tea By Street Churros. Korang pun boleh join. Boleh follow di instagram streestchurrosmy. Situ ada tulis syarat dia..Buat jangan tak buat.

Discount Voucher Churros Nad Nak Bagi!!!


Halooo, siapa suka makan churros dan teringin nak makan churros dekat Street Churros tu, korang boleh terjah page nad www.facebook.com/Miszrockersblogspot. Nad nak bagi discount voucher churros ni..terjah cepat...

Website : http://streetchurros.com.my
Facebook : StreetChurrosMy
Instagram : @streetchurrosmy

Oulet Street Churros

SOGO KL ( New Outlet )
LG-L4, Kompleks Sogo, 190 Jalan Tunku Abdul Rahman, City Centre 50100 Kuala Lumpur
Tel : 03-22028898

One Utama Shopping Centre
Lot LG319A , Lower Ground Floor, 1 Utama Shopping Centre 1, Lebuh Bandar Utama, Bandar Utama City Centre, Bandar Utama,
47800 Petaling Jaya Selangor.
Tel: 03-76810710

IOI City Mall
Lot LG 66A - lower Ground Floor IOI City Mall, 62500 IOI Resort City, Putrajaya
Tel: 03-89592110

Sky Avenue
Lot T2-12, Level T2, Sky Avenue, Genting Highland Resorts, 69000 Genting Highland, Pahang Darul Makmur
Tel: 03-61013110

Berjaya Times Square
Lot LG-36, Lower Ground Floor, Berjaya Times Square, No. 1 Jalan Imbi, No.1 Jalan Imbi, 55100 Kuala Lumpur
Tel: 03-21106210

My Town Cheras
Lot B1.046, Basement 1 floor, MyTOWN Shopping Centre, No. 6 Jalan Cochrane, Seksyen 90, 55100 Kuala Lumpur
Tel : 03-92011099

Empire Shopping Gallery
LK02A, Lower Ground Floor, Jalan SS 16/1, Ss 16, Empire Shopping Gallery, 47500 Subang Jaya Selangor
Tel : 03-56121055



hai assalammualaikum

Whitenin BB Dirnk Dan Pimple Away Dari Kitsui

Kitsui Whitenin BB Drink Dan Pimple Away

Kitsui Untuk Putih Kulit dan Bebas Jerawat - Dah lama nad tau pasal produk Kitsui ni, sebab nampak ada beberapa kawan nad yang ambil supplement Kitsui ni. Mungkin ada juga yang jarang nampak atau dengar produk Kitsui ni. Takpe, meh nad kenalkan korang dengan Kitsui ni. Nad pun tengah amalkan minuman Kitsui ni. Sebenarnya Kitsui dah lama ditubuhkan sejak 1996 lagi, dan produk dia bukan satu jenis je, tapi banyak jenis kau..fuh. Ikut korang ada masalah apa, macam nad, masalah jerawat, bekas jerawat dan pori besar, dalam masa sama nak putihkan kulit. Jadi nad pilih Whitenin BB Drink dan Pimple Away Drink.

Macam nad kata, Kitsui ada banyak jenis..ada untuk detox, kuruskan badan,whitening, besarkan payudara, buang lemak, selesaikan masalah jerawat dan banyak lagi la. Nad terpengaruh pun sebab tengok testimoni kawan-kawan dan pengguna-pengguna di facebook dan instagram yang positif-positif belaka. Tengah mengandung ni, paham-paham jela, wajah kusam dengan tak cukup tidur, jadi nak kembalikan wajah yang cantik mulus, bebas dari jerawat. Mengandung kali ni, memang nak cantik je, taknak macam sebelum ni, nampak selekeh je..hahaa. Nad dah amalkan dari minggu lepas lagi. Memang best sangat, dan dah nampak sikit perubahan dekat wajah nad.

Apa kelebihan Whitenin BB Drink dan Pimple Away Drink dari KItsui ni?
Meh nad terangkan satu-satu produk, dan kelebihan dia. Untuk korang juga yang nak wajah cerah, putih, gebu gebas, pada masa yang sama bebas daripada jerawat. Kedua-dua ni memang sesuai untuk mereka yang ada masalah teruk dengan jerawat.

Kelebihan Whitenin BB Drink

Whitenin BB Drink

Kalau sebut white, mesti fikir nak putih je kan, tapi sebenarnya ia adalah penyelesaian bagi masalah kulit, masalah jeragat, bintik-bintik hitam dan kusam. Dihasilkan daripada bahan-bahan semulajadi seperti Alpha lipoid Asid, Ekstrak Campuran Beri, Ceri Acerola dan Ekstrak Oren. Nampak tak bahan-bahan dia, memang bagus dan elok untuk kulit kita.

KELEBIHAN WHITENIN B.B

- Mencerah & memutihkan seluruh wajah
- Menghalang pembentukan blackhead & whitehead
- Membantu mengurangkan jerawat muka dan badan.
- Mengawal minyak berlebihan di muka.
- Menaikkan seri wajah.
- Mencerahkan mata.
- Menghalang penghasilan melanin kulit.
- Memutihkan kulit menjadi putih pink & gebu
- Menutup liang pori muk.a
- Meningkatkan kecerahan warna kulit dengan ketara dalam masa 1-2 minggu.

Ia didatangkan dengan saiz pembungkusan 15 paket x 10 gm. Jadi memang mudah nak ambil. Hanya tambah 1 paket (10 gram) untuk 150ml air suam atau air biasa. Goncang dan minum dengan segera. Ambil supplement, mestilah kena minum air masak yang secukupnya untuk hasil yang terbaik. Korang boleh ikut , nak ambil satu paket atau dua paket sehari. Macam nad, nad ambil whitenin ni belah pagi semasa perut kosong.

Whitenin BB drink Berwarna oren

Nampak tak rupa Whitenin BB drink. Warna oren kan. Rasanya seperti oren dan manis.

Pimple Away Drink

Tadi nad dah cerita berkenaan Whitenin BB Drink, sekarang pulak Pimple Away dari Kitsui ni. Ia adalah untuk mereka yang mempunyai masalah jerawat, masalah otot, masalah jeragat, bintik-bintik hitam dan kusam. Jadi korang yang ada masalah jerawat yang teruk, boleh cuba ambil Pimple Away ni.

Pimple Away Drink

KELEBIHAN PIMPLE AWAY

- Mengecilkan ruang pori.
- Mencegah dan menghilangkan jerawat.
- Membaiki strukur kulit ( hilang parut ).
- Mengatasi masalah kulit berminyak.
- Mengatasi kulit berjerawat bengkak dan bernanah.
- Menghilangkan ‘blackheads & whitehead’ di muka.
- Mengurangkan kemerahan kesan dari keradangan.

Bahan kandungan dia adalah  Alpha Lipoic, Tricalcium Phosphate, Vitamin C+, dan Non Dairy Creamer. Dihasilkan daripada bahan-bahan semulajadi dengan saiz pembungkusan 15 paket x 10 gm.

Satu sachet sehari

Cara minum hanya tambah 1 paket (15 gram) dalam 150ml air suam atau air biasa. Goncang dan minum dengan segera. Minum air yang secukupnya sepanjang hari untuk hasil yang terbaik. Ambil 1 paket sehari, sebaik-baiknya sebelum tidur. Goncang sebelum minum. Nad ambil Pimple Away ni sebelum tidur. Warna air ni warna putih macam air barli.

Pengambilan air yang dicadangkan untuk produk Kitsui:
- Boleh bancuhkan/goncangkan dalam air suam atau air biasa.
- Boleh juga bancuhkan/goncangkan dalam air sejuk tetapi perlu pastikan betul-betul larut dulu sebelum minum.
- Elakkan pengambilan dengan air panas

Wajah cerah berseri dan jerawat tak ada

Kalau rujuk pada kotak, result boleh dapat dalam masa 7 hari. Tapi tindakbalas badan seseorang adalah berbeza. ada yang cepat cerah dan ada yang lambat. Yang penting kena konsisten. Perubahan nad, muka memang makin berseri dan jerawat pun jarang dah ada.

Bahan semulajadi 

Semua produk Kitsui adalah dari bahan semulajadi, menawarkan pelbagai jenis ekstrak yang berkualiti dari seluruh dunia. Produk Kitsui bertujuan untuk menawarkan produk kesihatan semulajadi yang selamat dan berkesan dan mempunyai kelulusan GMP. Kitsui boleh diambil oleh wanita dan lelaki. Hah!, yang ni specialnya, untuk yang mengandung atau menyusukan anak pun boleh ambil produk Kitsui ni. Yela, apa ibu minum, anak pun dapat khasiat daripada kita ambil. Ibu nak putih anak pun nak putih juga..gitu.  Disarankan ambil setelah kandungan atau ibu yang menyusukan itu 4 bulan ke atas.Tapi perlulah ambil nasihat daripada doktor juga untuk keselamatan ibu dan anak.

testimoni pengguna

Wah, pencapaian Kitsui yang menjadi "most wanted" oleh watsons. Kitsui juga pernah memenangi Super Health Brand Asia 2016/2017..Oh ya! produk Kitsui mudah didapati, ada je di Watsons atau Guardian. Bila masuk Watson atau Guardian tu, bolehlah tengok Kitsui, mesti ada macam-macam jenis. Mesti pilih apa masalah korang hadapi ya. Jangan ambil semua..hehee. Boleh juga beli online di Lazada.

Untuk maklumat lanjut mengenai Produk KITSUI, sila layari :
Web : www.kitsui.com.my
Facebook : kitsui my
Instagram : kitsuimalaysia


Meh tengok video nad tunjukkan cara minum dan muka nad yang berseri setelah ambil Kitsui..hehee.
hai assalammualaikum

Sukan Ria Carrier Junior

Koleksi Mainan Comel ‘SUKAN RIA’ Carrie Junior 

Ada Mainan Tersembunyi Di Botol Carrie Junior - Semalam, Fariza dapat sabun mandian daripada Carrie Junior. Suka dengan sabun Carrie Junior ni sebab bau dia yang wangi. Fariza pun suka sebab botolnya yang cantik dengan gambar kartun tu. Setiap kali ajak mandi, tunjuk botol Carrie Junior ni, memang laju je nak mandi. Lagi best, kalau korang nak tau, sebenarnya ada mainan dekat botol Carrie Junior ni. Hah!!, korang kena la cari ye. Jangan buang botol tu terus. Nanti mainan comel tu pun terbuang juga. Kali ni ada mainan tema " Sukan Ria " di letakkan.

Syok Mandi dengan Carrier Junior

Budak-budak ni memang suka bermain, lagi-lagi kalau dalam air. Masuk dalam besen, hah main la air sepuasnya. Macam Fariza, suka la bawak mainan dia masuk dalam besen masa air, lepas tu cakapla sorang-sorang. Nad jaga dekat luar pintu bilik air, biarkan dia main dulu sepuasnya. Yela, budak-budak mandi kena ada pengawasan orang dewasa. Kang leka bermain, tergelincir ke, tenggelam ke..susah oo..Lagi best mandi dengan Carrie Junior..hehee..

Walaupun mainan seringkali dilihat sekadar permainan dan sesuatu yang menyeronokkan, namun ia sebenarnya lebih dari itu. Mainan sekurang-kurangnya dapat menyediakan peluang untuk si manja belajar dalam pelbagai aspek pembangunan diri. Ia menyediakan ruang untuk kanak-kanak mengukuhkan kemahiran fizikal mereka, menggilap kemahiran sosial dan emosi, serta meningkatkan perkembangan bahasa dan pertuturan.

6 koleksi mainan comel Carrier Junior

Direka untuk mencetuskan keriangan kepada kanak-kanak, CARRIE JUNIOR telah mereka 6 figura mainan comel yang dikenali sebagai ‘Sukan Ria’ bagi membantu perkembangan imaginasi dan minda mereka. CARRIE JUNIOR bukan sahaja sentiasa menggalakkan keseronokan masa mandi, ia juga turut menekankan amalan nilai murni di dalam interaksi semasa bermain dengan permainan dengan cara yang kreatif dan imaginatif.

Sebanyak 6 figura mainan comel yang terdiri daripada
1) CARRIE JUNIOR- si gajah yang gemar bermain bola sepak,
2) SPEEDY TOMMY- si kura kura yang terpantas di atas trek larian,
3) TUFFY TEDDY- si beruang yang paling kuat,
4) DRIBBLY MINKY- si racoon yang mahir dalam sukan hoki,
5) SMASHY MACKY- si monyet yang tangkas bermain ping pong,
dan juga trofi kejohanan sukan yang akan di bungkus setiap satu di dalam setiap produk CARRIE JUNIOR bersaiz 700ml.

Sama seperti pembungkusan CARRIE JUNIOR sebelum ini, koleksi mainan baharu ini akan disembunyikan di dalam ‘ruangan rahsia’ yang akan menempatkan figura mainan ‘misteri’ dan menggalakkan anak-anak untuk meneroka, merangsang sifat ingin tahu dan memberikan mereka keseronokan. Dengan koleksi mainan CARRIE JUNIOR Sukan Ria yang baharu, masa mandian si manja pasti akan menjadi satu pengembaraan yang menyeronokkan kerana dapat menggunakan imaginasi mereka.

Khusyuk main
Fariza dapat Si Gajah

Fariza dapat gajah..hehee..comel je..Lepas tu main dengan board game...Kalau korang nak tau dekat mana mainan tersembunyi tu, bolehla tengok link yang nad bagi ni: https://www.youtube.com/watch?v=zQeT_TAF9f8&t=3s

Carrier Junior Baby Bath

Koleksi figura CARRIE JUNIOR & Buddies boleh didapati bersama mana-mana variasi CARRIE JUNIOR Baby Bath, CARRIE JUNIOR Baby Shampoo, CARRIE JUNIOR Baby Hair & Body Wash serta CARRIE JUNIOR Kids Shampoo bersaiz 700ml
                                           

Tentang CARRIE JUNIOR
CARRIE JUNIOR merupakan rangkaian premium penjagaan diri si manja yang membantu merapatkan hubungan ibu bapa dengan si manja melalui waktu mandian yang menyeronokkan. Rekaan pembungkusan yang menarik dan berwarna warni membantu kanak-kanak mencetus imaginasi di dalam bilik mandi.

Rangkaian CARRIE JUNIOR diformulasikan dengan Fruito–E, kombinasi ekstrak buah semulajadi yang diperkaya dengan nutrient dan vitamin bagi membantu menyubur, melembap dan melindungi rambut serta kulit lembut si manja. Rangkaian CARRIE JUNIOR memberikan anda pelbagai pilihan wangian buah-buahan bagi memastikan si manja sentiasa berasa segar dan bersih sepanjang hari.  Carrie Junior yang bertindak membersih dengan lembut dan efektif ini sangat sesuai untuk kegunaan harian.

Diiktiraf Halal, rangkaian Carrie Junior termasuklah Baby Bath, Baby Shampoo, Hair & Body Wash, Baby Powder, Baby Lotion and Baby Oil. Ia juga mempunyai bau buah-buahan yang digemari kanak-kanak.

hai assalammualaikum

cabaran Membesarkan Anak

Fariza Kena Tolak Di Taman Permainan - Haritu Nad bawak Fariza pergi taman permainan indoor dekat Sunway. Nak tau tempat mana, korang boleh baca dekat SINI. Masa tu bawak dia dekat tempat permainan yang kecik dan tak ramai orang. Tapi adalah beberapa budak chinese, mungkin adik beradik, sebab tengok cara diaorang main bersama, bercakap, macam rapat la. Lepas tu nad dengan mr mafia biarkan la Fariza main sendiri.

Tu la mainan yang direbutkan, alas abc tu

Ada la sorang budak ni, tengah kumpul mainan dekat situ. Konon macam main ambil barang, lepas tu simpan jangan bagi siapa-siapa ambil barang tu. Lepas tu Fariza pergila ke kawasan budak-budak tu main. Yela tempat dah kecik. Fariza nampak mainan, dia pun nak ambil, sekali budak ni, tarik baju Fariza, tak bagi Fariza mabil dan bawak lari mainan ni. Lepas tu dia tolak Fariza sampai jatuh. Nasib tempat permainan tu plastik bukan besi ke apa. Tapi menangis juga Fariza ni..hahaaa. Budak tu kecut terus. Tapi nad dengan mr mafia tak marah pun  budak tu. Ni la cabaran dunia luar dia kena hadap. benda-benda ni memang akan berlaku.

Nangis sekejap, Fariza kuat..hehee

Pujuk jela Fariza tu, lepas tu dia ok la. Macam ni la kehidupan di luar, penuh cabaran. Baru kecik , dah besar nanti macam-macam cabaran dia perlu hadap. Cabaran dekat sekolah, universiti, dekat tempat kerja. Macam-macam la. Mak ayah memang risau, tapi kena berdikari untuk hadap semua ni. Penting jangan putus asa dan jangan cepat mengalah. Nad dengan mr mafia dah didik dia dengan sebaik mungkin. Kadang buat mommy dan daddy pecah kepala juga, tapi dekat luar dia memang behave.

Pulak tu dia ni jenis susah nak berkongsi pulak sekarang..hahaa. Pergi ke tempat mainan, ada budak nak main sekali dengan dia, bolehnya dia tak bagi pulak. Nad cakap " mainla sama-sama"..tapi dia marah, sebab dia jenis bila dah susun barang tu, janganla diusik. Tapi budak tu dah usik, dia marah budak tu balik, lpeas tu budak tu nangis. Tiba-tiba dengan dia sekali nangis..hahahaa..adoii la anak..sekali mak budak tu datang, ingat nad pukul ke apa..hahaa..idokla nak pukul anak orang. Haish Fariza oh Fariza..
hai assalammualaikum


Macam-macam Ragam Abang Penghantar Barang - Setiap hari memnag tertunggu barang dari pos laju, Gdex, Skynet, yela kot barang yang nad beli atau barang untuk review. Selama duduk bandar ni memnag takda masalah dengan abang-abang penghanar barang ni, barang sampai ok je depan rumah. Melainkan, nad takda dekat rumah, diaorang akan bagi surat cinta dekat peti surat. Jadi kita tau, ada barang untuk kita. Selalunya kalau dekat kampung baru susah sikit diaorang nak cari rumah, yela kampung pendalaman.

Nad ada juga terbaca kawan-kawan punya, ada masalah dengan Pos Laju la, Gdexla, Abx, eh macam-macam la penghantar yang hantar ni. Ada yang campak barangla, tak bagitau ada barangla, ada taknak hantar la, uishh macam-macam nad dengar. Memang tak patutla, penghantar barang ni buat macam ni dekat barang yang dihantar. Diaorang dah bekerja hantar barang, kenala amanah hantar sampai kepada tuannya. memang banyak barang nak kena hantar, nak cepat tapi tanggungjawab terhadap barang kepada tuannya kena ambil berat. Barang yang diposlan pun kena la letak dan hantar dengan berhati-hati. Contoh macam  dia dah tulis fragile, tak bolehla main campak je. Kesian dekat tuannya yang dapat nanti. Sentiasa menantikan barang yang ditunggu, alih-alih, dapat rupa dah hancur.


Macam nad, baru dua kali terjadi, tapi takdela teruk mana. Masih la gi diaorang baik hati bagitau barang dah hantar dan tolong nak hantarkan barang semula. Kes pertama, waktu tu nad takde dekat rumah. Kalau sebelum ni, Pos Laju hantar barang, bila takda orang dekat rumah, dia akan letak surat bagitau ada barang, jadi terpulang kita nak ambil atau hantar semula. Tapi kali ni, diaorang hantar message je weii, pulak tu suruh collect dekat pos laju punya tempat..Ok memang ok, tapi disuruh ambil sendiri. Nasib la hati kita ni masih baik hati, tempat pos laju tu takdela jauh sangat dari rumah. Mungkin dia message taknak kita telefon suruh hantar semula kot..hoho..Message seperti dalam gamabr di atas..sabar jela. Tapi nasib baik dia bagitau ada barang dari dia senyap je..

Kes kedua pulak, baru je terjadi. Haritu pekerja Gdex call, cakap ada barang dekat Gdex. Pekerja telefon tu perempuan. Dia sebut nama. Ok betul. Lepas tu dia cakap " orang yang hantar barang cakap awak taknak terima barang "..uishh..terkejut nad sekejap. Tak pernah-pernah nad taknak terima barang yang dihantar. Yela nad kan blogger, kadang ada barang yang dihantar secara mengejut dan kita tak tau. Nad ni setiap hari menunggu penghantar barang ni datang rumah, tengok barang apa nad dapat. Kot barang nad beli juga ke kan. Lepas tu dia bagitau alamat, yup alamat tu memang alamat rumah nad. Semuanya betul. Boleh dia cakap nad taknak terima..gila apa.Pekerja yang call tu dah gelak.

Rasanya, sebelum, nad memang tak nampak lori Gdex lalu depan rumah. Memang sepanjang haritu nad dekat rumah, takde keluar pun. Pastu nad cakap dari siapa. Dia bagitau company. Ok nakd tau company tu. Nasib baik pekerja tu cakap esoknya dia akan hantar semula. Esoknya dapat la barang tu.

Itulah kisah ku dengan abang penghantar barang ni..adoyaii..macam-macam hal. Kes nad ni takdela teruk sangat, ada lagi teruk dari nad. Huishh..kerja lah dengan penuh tanggungjawab dan amanah ye.
hai assalammualaikum

LOVERA COMPLETE CLEANSER MEMBERSIH DAN MERAWAT KULIT MUKA
LOvera Complete Cleanser 5 in 1

Lovera Complete Cleanser 5 Kelebihan Dalam 1 Langkah

Lovera Complete Cleanser Membersih Dan Merawat Kulit Muka - Sekarang, nad tengah pakai produk dari Lovera. Sebab dari Aloevera, memang bagusla untuk kulit kan. Nad dah pakai Magic Jelly, memang best, sampai harini nad pakai lagi. Selain Magic Jelly, nad pakai pencuci muka dari Lovera iaitu Lovera complete clenaser mempunyai 5 kelebihan dalam 1 langkah sahaja. Pembersih muka Lovera Complete cleanser ni bukan sahaja membersih muka malah dapat merawat kulit muka. Best sangat tau pakai pencuci ni. Lembut je muka. Lepas tu sapu Magic Jelly, lagi best..

Bestnya pencuci muka Lovera ni ada dua bahan yang memang bagus untuk kulit iaitu Aloevera dan Habatussauda. Ni la specialnya pencuci Lovera ni. Dan satu botol mempunyai 5 kelebihan dalam 1 langkah yang bertindak membersihkan kulit muka sehingga ke liang rongga dgn memcuci kotoran yg terkumpul di dalam pori muka dan menjadikan kulit muka anda lembut, pipi bewarna pink glowing semulajadi dan merasa sgt segar dgn serta merta selepas cucian. Pencuci yang tiada toksik, sangat natural dan sesuai untuk semua jenis kulit.

LOVERA COMPLETE CLEANSER MEMBERSIH DAN MERAWAT KULIT MUKA
Warna jernih, picit sikit sahaja

LOVERA COMPLETE CLEANSER MEMBERSIH DAN MERAWAT KULIT MUKA
Buh air sikit, buih pun banyak

Muka nad ni memang jenis sensitif, tak boleh sembarangan produk, tapi dengan pencuci muka Lovera ni memang best. Hanya tuang sedikit sahaja, dan sapu dekat muka. Walaupun picit sikit, tapi sabun dia banyak. Jimat sangat selama sebulan lebih ni. Bau dia pun wangi je. Lepas basuh muka, muka jadi lembut je. Jerawat tak datang. Kalau datang pun nanti dia kecut. Kulit muka pun jadi bersih, segar dan berseri seperti kulit baru.

Masa pakai pun takda rasa pedih atau apa. best je. Kulit nad pun takda kering atau menggelupas ke, terhakis ke. Malah buat kulit nad jadi lebih anjal gitu. Muka dah tak berminyak, bangun pagi pun best je pegang kulit muka ni..hehee..

LOVERA COMPLETE CLEANSER MEMBERSIH DAN MERAWAT KULIT MUKA
Lovera Cleanser Complete Membersih dan merawat Kulit Muka

Kebaikan Lovera Complete Cleanser 5-IN-1 :-

1. Membersihkan liang rongga tersumba akibat habuk & minyak berlebihan (UNCLOG PORES)
2. Membunuh kuman jerawat & mengurangkan bengkak (KILL PIMPLES)
3. Menghapuskan kulit kusam dan menukarnya  kepada kulit baru yang glowing pink pink di pipi. (GLOWING NEW SKIN)
4. Melembabkab kulit secara mendalam (INSTANT HYDRATION)
5. Melambatkan proses penuaan kulit & melindungi kulit drpd radikal bebas (ANTI-OXIDANT)

Lovera Complete Cleanser adalah produk yg telah di daftarkan di Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan telah melalui ujian makmal secara menyeluruh. Diperbuat dari kilang bumiputera yang Berstatus GMP. sangat selamat dan bebas drpd bahan-bahan kimia yg merbahaya...Nad dah pakai pun memnag best, dan tak perlu risau.

LOVERA COMPLETE CLEANSER MEMBERSIH DAN MERAWAT KULIT MUKA
Nad dah pakai..memnag best..harga pun murah

Satu botol LOvera Complete Cleanser  60ml harga dia RM40 ( tak termasuk pos ). Murah sangat dan memang tahan lama. Nad pakai pun dah dekat sebulan lebih. Kualitinya tip top mcm international brand. Best ooo...

Kalau korang berminat dan nak tengok testimoni, boleh je tengok di
Instagram: https://www.instagram.com/loverabeautycenter/
Contact atau whatsup:  www.wasap.my/60196534221/hai!!!loverabeautycenter

hai assalammualaikum

Jom Menyimpan dan ayar Hutan PTPTN

Menyimpan Dan Membayar Secara Konsisten - Azam tahun ni, nad nak menyimpan dan bayar hutang secara konsisten. Sebelum ni, asyik rongak je nak menyimpan dan bayar hutang..huhuh. Setiap akhir bulan, nad akan buat semua ni. Bermula tadi, dan seterusnya. Harap murah rezeki nad sampai bila-bila dan dapat kekalkan momentum ni semua.

Semalam, lepas check up, memang dah ajak dengan mr mafia, nak pergi simpan duit, nak pergi bayar hutang. Jadi set masa macam tu. Nasib baik check up siap cepat tadi. Dapatla buat semua ni. Ada tiga tempat nad pergi, pertama maybank sebab nak tanya pasal asb, nak buat myasb,sekali simpan duit, lepas tu pergi tabung haji, simpan duit, kemaskini sekali akaun tabung haji nad dan last pergi PTPTN, bayar hutang. Sekali tanya macam mana nak transfer online duit untuk ketiga-tiga tempat ni. Biar senang, lepas ni transfer je tak perlu pergi kaunter.

Tadi pergi Maybank, agen asb, nak buat myasb. Tak lama mana pun, cuma isi borang, dipanggil nombor dah selesai. Nak aktifkan myasb, cuma buka online dan tekan www.myasb.com. Buatla ikut arahan tu, kalau tak tau, ada je orang lain dah buat, boleh ikut..hehee. Yang penting nombor telefon.

Pergi Tabung Haji, sebab nad ada buku akaun tabung haji yang nad dapat masa isi dekat tempat study dulu. Tak pernah lagi simpan dekat Tabung Haji. Nad pun tak ingat bila nad isi borang masa belajar dulu, kata kawan memang ada isi. Kira untungla, sebab mak cakap nak buka akaun Tabung Haji kena ada berapa ntah, tapi isi dalam akaun nad ada RM2.00..hehee. Buku akaun Tabung Haji pun dihantar guna pos dekat rumah lepas habis belajar. Baru sekarang nad nak menyimpan dekat Tabung Haji..ahhaa. Dasyat betul nad ni kan.

Tadi pergi Tabung Haji pun, sebenarnya nak buat buku akaun untuk Fariza juga. Dah siap-siap isi borang, rupanya kena bawak surat beranak dia. Aduh, nad terlupa nak bawak pulak. Dah kena datang hari lain nak buka buku akaun Tabung Haji anak..huhu. Nak buka buku akaun untuk anak kena bawak surat beranak dengan mykid dia. Dekat tabung Haji Kl Sentral nad pergi, ada cafe, ingat nak minum sekali mr mafia dah call..huhu.

Lepas selesai dekat Tabung Haji, pergi ke PTPTN pulak.Macam biasalah, nak bayar hutang. Lepas tu tanya sekali macam mana nak buat bayaran balik guna transfer online tanpa cas. Dia cakap guna JOMpay, semuanya ada dalam website PTPTN. Pemindahan katanya ambil masa 3 hari macam tu. Jadi lepas transfer tu, kena la screenshot pembuktian kita dah bayar. Tanya juga pasal SSPN nad dulu pernah buat. Nama bawah ayah pulak. Nad kena bawak ayah ke PTPTN, kalau nak tutup SSPN nad. Memang nak tutup pun sebab nad tak menyimpan pun dalam tu. Terbiar je. Buat pun sebab sebelum ni syarat kena ada SSPN. Duit gaji kerja kilang dulu tu dalam tu..hahaa. Nak ambil duit tu.

Lepas ni buat satu-satu dulu. Konsisten tu penting..huhu..harap boleh la..
hai assalammualaikum


Cara Shading Muka

Shading Muka dengan Dyxx Stick dan Concealer - Sejak berkawan dengan orang pandai makeup ni, nad pun sikit-sikit belajar pasal makeup. Tengok tutorial dekat instaram, youtube, facebook. Lama-lama paham teknik cara makeup yang betul. Kalau sebeluk ni, cuma pakai foundation, eyeliner, maskara dengan gincu je. Tak tau bab shading muka. Lepas tengok tutorial makeup, terus rasa nak cuba juga.

Muka start beli barang-barang makeup khas untuk shading muka ni. Memang banyak jenis dekat kedai makeup tu, tapi nad tengok yang mudah digunakan, dan sesuai dengan muka nad. Kadang kita apply dekat muka, muka jadi tak cantik, dengan shading yang terlalu gelap, atau concealer kita pakai, muka jadi minyak. Setakat ni makeup untuk shading nad dah jumpa, tapi untuk concealer, banyak juga beli untuk kesesuaian muka..haha. Akhirnya jumpa juga. Bila dah lengkap barang untuk shading muka ni, barulah try error makeup muka ni.

Mulanya tak tau apa fungsi shading dan contour ni. Lepas baca, baru paham. Shading ni untuk buat shape muka dan bagi hidung mancung. Jadi yang tak berapa nak "sharp" bentuk muka dan hidung tu caranya dengan makeup macam ni la.


Dua produk yang nad guna untuk shading dan highlight kan muka. NYX wonder stick.dan Concealer Cover Perfection TIP dari Althea.



Mulanya nak.jimat pakai NYX wonder stick ni, sebab dia ada dua untuk shading dan highlight tapi highlight dia tak sesuai dengan muka nad. Muka jadi berminyak. Jadi nad beli concealer dari Althea. Selama buat try error dekat muka, menjadi akhirnya..hehehe..



Apa yang nad tengok tutorial, diaorang shading bahagian rangka pipi, bawah muka, atas dahi dan hidung. Setiap org memiliki bentuk wajah yang berbeza. Kalau kita kenal bentuk wajah kita, maka lebih senang untuk tahu area mana shading dan highlight perlu di apply.



Lepas tu sapu highlight dengan concealer dari Althea. Concealer ni juga nad selalu pakai untuk cover dark circle bawah mata dan parut.

Lepas dah apply dua benda ni dekat muka, bolehla sapu dengan berus yang bersesuaian.



Nah ni la hasilnya muka lepas buat shading dan highlight. Tak cantik lagi macam MUA buat tu, hehehe..tapi puas hati..

Korang pun boleh je cuba buat. Nad ada shading jenis serbuk dan cecair juga. Tengok mana nad nak pakai. Tapi lebih suka Dyxy Stick ni. Shading ni beri impak besar pada wajah supaya lebih nampak tegang, terbentuk, hidung mancung. Shape muka yang sempurna akan determine mekap yang terletak sempurna.