hai assalammualaikum

Nurflix Lancarkan The Journey Of Humankind Dan Siri Animasi 25 Rasul Edisi Bahasa Melayu - Platform penstriman video kandungan islamik, Nurflix telah melancarkan siri animasi 3D The Journey Of Humankind dan Siri Animasi 25 Rasul bermula dengan Kisah Nabi Musa A.S Edisi Bahasa Melayu yang mula disiarkan pada harini. 

Sejak pelancaran Nurflix pada Julai 2020, pelbagai hiburan sopan dan ilmiah yang telah disiarkan dan sehingga hari ini, aplikasi ini kekal komited bagi mencapai visi penubuhannya iaitu menjadi pusat kepada kandungan ilmu Islam Ahli Sunnah Wal Jamaah dan hiburan sopan yang boleh dicapai dari seluruh dunia. 

Korang dah langgan ke belum Nurflix, kalau belum boleh langgan sekarang. Sebab banyak hiburan sesuai untuk tontonan masyarakat muslim di Malaysia khusunya seperti pembelajaran kitab-kitab tradisional Turath, Tausiyah dari guru-guru, pengajian Al-Quran, hadith dan banyak lagi. Terbaru ni ialah The Journey Of Humankind.
hai assalammualaikum

Terbaik Drama Projek High Council, Drama Bersiri Di Astro - Siapa dah tengok drama Projek High Council, kalau korang belum tengok, baik pergi tengok. Tapi drama ni bersiri dekat Astro Go dan On Demand, Astro Ria dimainkan pada 23 Januari. Nad baru tengok sampai Episod 2 dekat Astro On Deman, pergh memang best dan terbaik ceritanya. Baru episod 2, tak sabar nak tengok sampai habis. Kisah berasrama penuh lelaki dan gangsterism di sekolah itu.

Semua pelakon yang terlibat memang hebat-hebat belaka, semestinya la kebanyakannya pelakon lelaki dan kisah pun tentang asrama lelaki. Antara pelakon yang terlibat ialah Nasar, Amir Ahnaf, Naim Daniel, Mierul Aiman, Daiyan Trisha, Azhar Sulaiman, Sazzy Falak dan ramai lagi. 
hai assalammualaikum

Rizq Islamic School Kajang Open Day : Pendaftaran Pelajar Sesi 2023 - Nad pasti, kebanyakan ibu bapa inginkan yang terbaik untuk anak terutama dalam bab pendidikan. Ilmu dan pendidikan yang sempurna berperanan penting dalam memelihara serta membentuk fitrah insani sebagai hamba Allah SWT. Ia bertujuan memudahkan manusia mengendalikan urusan hidup secara terurus, menggabungkan ilmu duniawi dan ilmu akhirat. Ibu bapa mempunyai pilihan untuk hantar anak di sekolah mana-mana pun, tapi apa yang nad tengok, ramai ibu bapa sekarang ingin anaknya bersekolah di sekolah Islamik atau sekolah Tahfiz.

Sekolah Islamik sekarang banyak yang dah bertaraf antarabangsa, di mana pembelajaran sama macam sekolah biasa tapi lebih canggih dan menerapkan module Tahfiz dalam pembelajaran. Malah alatan pembelajaran dan kemudahan yang sediakan sangat modern dan mengikut teknologi terkini. 
hai semua

Tanglung Peranakan Terbesar Oleh Himalaya Sports Di Jonker Walk Melaka Cipta Rekod Di Malaysia Book Of Records - Siapa tau gula-gula Himalaya Sports? Kalau korang taip je dekat google seacrh, mesti korang pernah jumpa gula-gula Himalaya Sports ni. Nad sendiri suka makan gula-gula Himalaya Salt perisa Lemon. Tapi takda ambil selalu, makan waktu tertentu sahaja. Gula-gula Himalaya Sports diperbuat daripada garam Himalaya semula jadi dan mempunyai dua perisa iaitu Lemon dan Ginger Lemon. Gula-gula Himalaya Sports sesuai untuk mereka yang menjalani gaya hidup aktif, gula-gula pudina yang diperkaya membantu untuk menambah baik hidrasi, melegakan tekak dan mengekalkan kesegaran nafas. 

Nad dapat tau, gula-gula Himalaya Sports telah menaja Tanglung Peranakan Terbesar di Jonker Walk Melaka dan mencipta rekod di Malaysia Book Of Records. Sepasang tanglung gergasi ini akan menyinari dan mewarnai Jonker Walk sempena menyambut Tahun Baru Cina 2023. Wah!! menarik betul.
hai semua

Game Online Yang Menyeronokkan Di Plays.org Sesuai Untuk Kanak-Kanak Dan Dewasa - Teringat masa kecil dulu, waktu tu takda internet lagi, nak hilangkan bosan, setiap petang keluar rumah, mainla  permainan Lompat Getah, Baling Selipar, Teng Teng dan macam-macam lagi. Main dengan kawan-kawan, memang seronok la masa tu. Bila zaman dah berubah, teknologi makin canggih, kita bertukar pulak cara permainan dengan bermain game online untuk keseronokan. Banyak game online yang ada, tapi nad jumpa game online yang menyeronokkan di plays.org, game yang sangat sesuai untuk kanak-kanak dan orang dewasa.

Syok weii, main game dekat plays.org ni. Tak perlu download pun, main dekat website sahaja. Permainan dalam plays.org ni bukan sikit je tau, tapi nad rasa lebih dari 100 game online yang ada. Game online dalam ni bukan sahaja permainan untuk suka-suka, tapi ada juga permainan pendidikan untuk anak-anak. Tak percaya, silalah tengok di plays.org dan berterima kasih kepada nad sebab perkenalkan game ni dekat korang..hehee. Akhirnya jumpa game education untuk anak-anak juga.
 hai assalammualaikum

Ayam Goreng MamakStyle, Guna Rempah Ketagih Ni Je, Fuh Marbeles! - Korang mesti suka dengan ayam goreng dekat kedai mamak kan, macam tu juga dengan nad. Ayam goreng yang warna kemerahan, kulitny ayang rangup, ayam di masak dengan sempurna, bau rempah dan kari yang menusuk kalbu. Nad kalau makan dekat kedai mamak, kadang cukup ambik nasi, ayam goreng dan kuah kari je. Tu pun dah sedap sebab ayam gorengnya tu. Rasanya tak susah nak buat ayam goreng mamak style ni, tapi memang banyak rempah yang diguna tu. Sekarang mudah je, nad guna Rempah Ketagih Mamakstyle ni, memang marbeles guys.

Rempah Ketagih Mamakstyle ni nad beli dengan kawan nad. Selalu tengok dia post dekat whatsup story, lama-lama kita pun nak cubala masak ayam goreng mamak style ni. Terus order dengan kawan ni. Mula nak beli satu je, sekali terus terbeli 2 pek. Bolehla sebungkus lagi nanti bawak balik kampung.
hai assalammualaikum

Kedai Baiki Handphone, Laptop Dan Macbook Murah Di Putrajaya - Bila handphone rosak atau tiba-tiba mati dan tak boleh hidup, hati tak keruan ye, boleh jadi masalah negara tau. Mana taknya, macam nad handphone ni la nad buat kerja semua. Ambil gambar, ambil video, semua guna handphone. Tapi biasalah, handphone pun ada jangka hayat dia,dah sampai masa, meragam la dia.

Kita ni bukan la kaya sangat nak beli telefon lain. Selagi boleh dibaiki, kita baiki. Macam telefon nad ni, dah lebih 5 tahun nad guna. Tak pasti apa punca handphone tak boleh hidup. Biasanya masalah handphone ni, masalah bateri, screen, itu jela nad tau. Tapi telefon nad ni tak pasti kenapa.
hai

Main Game Online Percuma Di Solitaire.org - Ingat dulu, selalu main game daun terup yang dah sedia ada dalam komputer. Tak reti main pun game card tu, just ikut suka kita je, main ikut urutan nombor..hahaha. Dulu internet mana ada dekat rumah, jadi game yang ada dekat komputer tu jela kita main. Game terup tu pun nad main untuk luangkan masa  yang ada. Lepas tu, masa masuk universiti, roomate download game zuma. Ala, mainan bola, lepas tu kena tembak bola sama warna bagi pecah. Seronok ye main, kadang sampai terleka. Memang legend game tu semua.

Nad ingat game tu dah tiada, tapi rupanya ada lagi tau. Selain daun terup dan zuma, ada banyak lagi game lain dekat solitaire.org. Hah, bolehla main game-game dekat situ ni sampai puas. Lama betul dah tak main game tu, rindu rasanya.
 hai assalammualaikum

Food Hunting Dalam Mall : Makan Di Goobne Dan Roti Pelangi Di Mytown Cheras - Selalu buat food hunting dekat cafe atau kedai tertentu, tapi ni kita buat food hunting dalam mall...hahaha. Keluar dengan anak-anak, masa tu tak tau nak buat apa dekat mall, saje jalan-jalan. Jadinya dapat idea, kita cari makanan dalam mall. Pilihan kedai kitaorang, Goobne ayam korean dengan roti pelangi dekat Mytown Cheras.

Dah lama tak makan makanan Korea dan nak cuba roti pelangi tu. Selalu tengok orang makan, jadi kita pun nak cubala. Haritu kat Ipoh tak sempat rasa pun. So kita cuba yang kat mall Mytown Cheras.
 hai assalammualaikum

Sofa Baru Dari Zinus, Cozy & Elegant, Sofa No 1 Terbaik Di Malaysia, Melengkapkan Dan Mencantikkan Ruang Tamu - Sofa salah satu perabot yang wajib ada di setiap ruang tamu. Kalau takda sofa dekat ruang tamu, macam tak lengkap je, rasa macam kosong je ruang tamu tu. Bagi nad, sofa ni perlu ada untuk bukan sekadar untuk duduk, tapi untuk kita berehat, bersantai macam baca buku, duduk sambil tengok televisyen, dan macam-macam lagi la. Bila duduk dekat sofa lagi selesa berbanding duduk di lantai. Bila tetamu datang pun, diaorang akan cari sofa dulu untuk duduk. Tak kisahla rekabentuk sofa macam mana, asalkan selesa.

Sofa dekat rumah nad ni pun dah berkurun lamanya, masa nad belu kawin lagi dengan suami. Sekarang dah sampai hayat dia nak koyak dah. Span pun dah terkeluar, dan ada yang dah leper. Bila tengok dah koyak, tak lawa, tetamu datang pun malu je tengok sofa macam tu. Nad dengan suami buat keputusan untuk beli sofa baru. 

Nad pun mintakla pendapat kawan, sofa mana yang bagus, terbaik dan dengan harga yang berpatutan. Kawan pun cadangkan Zinus dan paling menarik semua perabot dekat Zinus jenis DIY dan mudah pasang. Apa lagi terus tengok website Zinus, nak tengok sofa apa yang ada. Menarik, kedai ni bukan setakat jual sofa tapi ada tilam lagi. Boleh beli secara online tau. Tapi, beli online rasa tak puas pulak, yela mestila kena tengok depan-depan mana sofa kita nak tu, baru puas dapat pegang dan rasa. 
© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS