hai assalammualaikum

Makanan Di Restoran Sakura Kristal Taman Melawati Sedap - Hari Rabu semalam nad temankan jejaka mafia pergi kerja ambil gambar. Lepas habis kerja , seperti biasa jejaka mafia akan cakap nak makan kat mana. Dalam beberapa hari ni, ramai yang tunjuk chicken chop dalam whatssap..jadi nad pun dah terliur, terus cakap "nak makan chicken chop"..Dalam hati berharapla dia tak bawak makan chicken chop tempat biasa dah pergi, jemu kot..hahahha..

Lepas tu dia call kawan dia cakap nak jumpa, jadi mintak suggest kawan dia mana tempat chicken chop dekat area Taman Melawati. Tak taula kawan dia cakap ape, tapi nad dengar dia cakap " Sakura"..wah macam special je..macam tempat mahal je..macam tempat marbelous je..hahaa..Sakura nama sama macam email nad rockers.sakura@yahoo.com..hahahha..


Sampai je dekat kawasan tu, nad tengok wahh..best, best, best....kali pertama datang ke sini, hati teruja gila..biasalah jarang makan tempat macam ni..kesian kan..hahaa..Tempat berada di tengah-tengah kawasan, mudah dan senang nak lihat restoran ni sebab perkataan Restoran Sakura Kristal boleh nampak dengan jelas. Terletak betul-betul di tepi MRR2 sebelah kiri menghala ke Ampang. Keluasan tempat ni jangan cakapla..memang luas, sesuai untuk ajak keluarga makan kat sini. Tempat pun open air..tak tertutup pun..hehee.. 

Sakura Kristal ditubuhkan pada 2003 dan cawangan pertama adalah di Kuala Lumpur. Sakura Kristal menghidangkan makanan dengan menghidupkan kembali hidangan tradisional dari kuali dan menciptakan hidangan kontemporari baru moden iaitu "grill". Antara kelebihan dalam Sakura Kristal
  1. Halal
  2. Wifi 
  3. Kemudahan Parking (,mudah dan tak perlu risau)
  4. Smoking Facilities Available
  5. Vegetarian Dishes Available 
Suasana dekat Restoran Sakura Kristal Taman Melawati




Pekerja dekat sini memang cekap dan cepat. Layanan dia pun bagus..tersenyum je..hahaha..melayan karenah kami suami isteri ni..hehee,..time aku amik gambar ni tetibe tak senyum pulak..sebab tengah peka dengan order suami..hahah..Pelbagai jenis makanan disediakan di sini..bukan grill je tau..



Tak sampai beberapa jam, makanan kami sampai..memang cepat dan efisyen..bagus..Tempat dia pun bersih. Masa nak pergi tak ramai orang datang..hehee..Nad order chicken chop black paper, suami pulak order yee mee.. 




Suasana yang senyap dan santai memang kami berdua menikmati makanan dengan seronok. Nikmat rasa chicken chop tu..perghhhh terbaikk..sedapp sehhh...harga kau jangan cakapla..memang mahal..hahhaa..standar tengok tempatla...yee mee yang jejaka mafia order pun sedapp..kuah die slurrpp..slurrppp...haishhh...lepas habis chicken chop, nad belasah yee mee jejaka mafia..hahaha..sodapp kauu..


Air pulak , nad pesan OreoMilkShake..sebelum ni nad selalu order cappucino, chocolate.. tapi balik mesti masuk angin, muntah..nad cubala order OreoMilkShake ni, sedap kau..balik takde penin dan muntah...rasa tempat die ni je ade OreoMilk Shake..tempat lain ade ke..waa..


nad sedutt sampai habiss...rasa tak puas je..aummm


Jejaka mafia pulak order aiskrim. Aiskrim campur dengan cornflakes dan air kosong..memang marbelouss..


Oh tengah makan tu nad ternampak ade satu bilik khas untuk Conferences..Siapa yang nak boleh booking dengan telefon dulu erk..No telefon dah tertera dekat situ.

 Nad kata ok dekat Restoran Sakura Kristal

Siapa nak cuba makan dekat Restoran Sakura Kristal ni boleh pergi ke
 website : http://sakurakristal.com/
location: 301,Jalan Bandar 11, Taman Melawati, 53100 Kuala Lumpur Selangor
Facebook : Sakura Kristal Cafe & Restaurant Asian Fusion Restaurant
Sakura Kristal mempunyai beberapa cawangan sekitar Kuala Lumpur, antaranya di Taman Melawati, Segi University College, KL Festival City dan Setia City Mall








RASA SEPERTI ZAMAN POP YEYEH

in , , by Nadia Johari, 01:15:00
hai assalammualaikum

Rasa Seperti Zaman Dulu-dulu - Kini semakin ramai yang kembali menggayakan rekaan pakaian retro iaitu rekaan pakaian dari era 60-an, 70-an, 80-an dan era 90-an yang kini menjadi trend terutamanya di kalangan remaja. Kalau kite perasan mak-mak kite dulu banyak baju simpanan mereka yang cantik-cantik gitu, yang lain daripada lain, yang unik.hehee..Bila kita tengok balik kebanyakan baju mak-mak kite dulu semuanya ikut bentuk badan..uishhh...maknanya mak-mak kite dulu ramping-ramping kau..hahaha..Cara pemakanan dulu tak macam sekarang, kalau dulu makan jamu-jamu, sayur-sayuran, ulam-ulaman, sekarang nah ada kfc, pizza, makanan yang banyak kalori..kihkihkih..acanor kita tak naik badan..hahaha..

Trend sekarang pun dah macam kembali ke era 60 an kan..banyak design baju yang kembali ke zaman dahulu,  tetapi diberi nafas baru untuk disesuaikan dengan perkembangan semasa. Yela baju orang dulu seksi kau, kalau tak diubah nanti namapk seksi dan tidak sesuai dengan gaya hidup sekarang.


Tapi nad yang dah makan banyak ni pun tetap tak naik berat badan. Takpelah tak kisah asalkan sihat walafiat. Masa tu tak terfikir pun nak amik baju mak sebab baju mak banyak yang pelik-pelik..nak pakai pun segan..hahaha..sampaila my kakak ambik satu baju mak ni, cantik pun cantik dan tak pelik..hahaha..kakak amik sebenarnya dia tak pakai, sekali nad amikla, yess muat dekat badan nad..hahhaa..tapi sayangnya kain dia tak muat..baju ni satu set dengan kain. Punyalah nad tarik-tarik memang tak muat. Nampak sangat dulu mak nad mempunyai pingang dan bontot yang ramping..fuh..kalah kauu..Bila pakai baju ni rasa nak joget kepala je..hahaa...zaman pop yeyehh..hahah

Ni mak dan ayah zaman muda..kihkih..lupa la time ni dah kawin ke belum..dah kot rasanya...tengokla baju maka pakai tu, tu la baju nad pakai..kihkih...Fuh ayah...hensemm dak..hahaa..nad edit mak macm tu sebab aurat..haha..rambut mak terpaksa ditutup..kihkih


kene belajarla cara pemakanan orang dulu kalau nak kuruih...





TAMAT SUDAH SELAMAT PENGANTIN MADU

in , by Nadia Johari, 22:54:00
hai assalammualaikum

Tamat Sudah Selamat Pengantin Madu - hah sapa tengok cerita Selamat Pengantin Madu..hari ni last episode dah..dah habis dah harini..Selamat Pengantin Madu disiarkan di TV3 setiap hari  khamis. Kisah ini mengisahkan Hana (Fasha Sandha) yang mengecapi kebahagiaan rumah tangga bersama suaminya, Zulkifli (Aiman Hakim Ridza) tiba-tiba dilanda tamparan hebat dengan kehadiran orang ketiga dalam hidup mereka. Lebih buruk apabila orang ketiga itu sah bergelar madunya. Hidup bermadu ni memang besar..memang kebanyakan kaum hawa ni menentang keras bab madu..mana yang suka alhamdulillah.


Sapa layan cerita ni pasti tau yang Si Masmira bini kedua Zul seorang yang gedik dan gila kuasa..haha..nad pun menyampah tengok perangai dia..dah tau madu terima jela yang kau tu bini kedua, ni semua nak dengar cakap die..eheh...lepas tu tipu lagi pasal bab mengandung..kau hingat ni boleh buat main-main ke..kang dah kene maki hamun dengan zul bila tau masmira tak mengandung. Mas mira buat hal lagi bila Zul dengan Ana pergi bercuti. Boleh pulak dia keluar dengan lelaki lain..haaa makannya cerai..tu la buat pasal lagi.. Laki ni dah banyak kali bersabar, bila dah meletup..macam tu la..hilang dah kawalan...huhuhu..akhirnya Masmira diceraikan..

Ana isteri pertama zul pulak cuba pujuk Zul untuk berbaik dengan Masmira disebabkan tengok perangai Zul yang asyik marah je..sampai anak-anak pun takut..yela dia dah boleh terima Masmira sebagai madu tapi zul takmau. Zul pulak hangin sebab Ana ni asyik keluar dengan Gazi..ohoiii..tu aktiviti office je kot..dah anaknya cakap dia call papanya..eheh..bini tak pernah lupa suami tau..Last-last atas nasihat kawan Zul, Zul boleh accept aktiviti diaorang..dengan Zul enjoy..happy ending keluarga Zul..tiada lagi Masmira...gitu tamatnya...bolehla...

Pe korang rasa best ke idok..hehehe
hai assalammualaikum

Tudung Bawal Hajra By Khabsaa's -Tudung bawal dan shawl memang menjadi kegemaran semua kaum hawa. Kalau dulu tdung shawl ni digemari oleh anak-anak muda sekarang, mak-mak pun nak bershawl..hehhee.. Kalau dulu tudung semua singkat-singkat, sekarang ramai yang mencari jenis shawl atau tudung yang labuh. 

Tudung dan Shawl Labuh Dari Khabsaa's Shiera

Terima kasih shiera sebab tudung bawal biru yang cantik ni..hehee..pantang nampak biru laa..Ni sebenarnya tudung bawal, tapi nad jadikan dia shwal..hehhee..Shiera ni adalah junior UUM nad, sekarang dia ada jual tudung bawal dan shawl labuh khas untuk kaum hawa untuk menutup aurat. Lagi-lagi bahagian depan..hehee..

Tudung bawal nad ni tudung Bawal Hajra namanya. Cantik dan sesuai pergi ke mana sahaja. Tudung bawal ni boleh dipakai dengan pelbagai gaya, banyak dah kan tutorial dekat youtube..Jenis kain tudung bawal Hajra ni dari jenis kain soft cotton.

Kalau korang malas buka youtube Khabsaa's Shiera ni pun ade tutorial die sendiri..boleh tengok page ni Khabsaa's by Shiera Syahirah

 Dah dua tahun Shiera menjual tudung dan shawl ni..alhamdulillah mendapat sambutan. Sebenarnya Khabsaa's ada jual pelbagai jenis warna, semuanya cun, dan paling penting tak jarang. Ni antara produk daripada  Khabsaa's by Shiera Syahirah




Ade sapa-sapa berkenan boleh order dekat sini
Fanpage ; Khabsaa's by Shiera Syahirah
Contact : Text/wassap 0139758195







TIPS SIMPLE SOLEKAN

in , , by Nadia Johari, 01:43:00
hai assalammualaikum

Tips Simple Solekan - Bab solekan kadang-kadang ada yang suka solek tebal dan ada yang solek nipis. Bagi nad solekan simple dah nampak cantik, asalkan solekan tu tak comot, tak nampak macam badut. hehee..Solekan juga amat penting untuk memberi keyakinan kepada seseorang.Jom tengok tips solekan ni..


Bedak asas
Pemakaian bedak asas dan bedak muka kadangkala akan mula "mencair" dalam masa panjang, jadi seeloknya hanya gunakan sedikit bedak asas untuk menutup bahagian yang mula berminyak, bukannya di seluruh wajah.

Pemakaian makeup dengan menggunakan jari
Menggunakan jari bagi meratakan warna juga mampu memberikan gaya solekan berbeza selain menjimatkan alat solek berbanding menggunakan span yang tentu akan cepat habiskan alat solek tu.

Pemerah pipi
Pemakaian pemerah pipi janganlah terlalu tebal, kerana muka nampak akan lebih huduh dan seperti badut. Pakai nipis sahaja pemerah pipi dengan cara ambil span dan letak kan pemerah pipi , kemudian ketuk sedikit bagi mengurangkan pemerah pipi itu di span sebelum di sapu ke pipi.

Kilauan Asli di Bibir 
Mengenakan calitan warna asli seperti warna coklat pic, beige ataupun merah jambu. Memakai sedikit sahaja pengilat bibir, untuk nampak bersinar, jangan pakai terlalu banyak takut bibir akan kiring.

Kertas penyerap minyak
Benda ni nad selalu guna kalau kulit berminyak. Kertas penyerap minyak bagi mengelap minyak yang keluar dekat muka. Dalam cuaca panas, pasti lama kelamaan muka akan berminyak, terutama bahagian hidung, jadi gunakan kertas penyerap minyak untuk menghilangkan sebarang kilatan pada kulit.


Kadangkala kesilapan solekan disebabkan kita yang jarang belajar cara makeup kan. Jadi rajin-rajinlah melihat youtube atau di mana sahaja. Rajinkan diri untuk bermain dengan solekan untuk jadi lebih kreatif. Best main solek-solek ni sebenarnya, bila dah tau nak keluar pun bersolek dengan lawa dan berlainan.

hai assalammualaikum

Tutorial Ambil Link Post Status Di Facebook - hah ramai yang tak tau macam mana nak ambil link yang korang post tu dekat facebook..ramai yang blur termasukla nad..hahaa..cara ni nad guna semasa contest Pak John Steamboat yang nad sertai. Juri nak tengok link post kita, letak atau tak dekat mana-mana, sennag nak judge, bukan sorang peserta tapi ramai peserta. 

Selain itu kadang-kadang company suruh korang buat status pasal produk mereka dan nak tengok link yang korang post berkenaan produk mereka..jadi bila tekan link post status ni hanya keluar pasal produk mereka sahaja..takdelah diaorang nak scroll memanjang untuk cari korang post pasal produk mereka..

RAHSIA TEMBIKAI SEGARKAN KULIT

in , by Nadia Johari, 12:59:00
hai assalammualaikum

Rahsia Tembikai Segarkan Kulit - Tembikaii!!..mesti bayangkan air jus tembikai, takpun bayangkan tengah kunyah tembikai time cuaca panas..memang terus segar badan kan. Namun tembikai ni juga bukan sahaja boleh buat dibuat minum, di sebalik rasanya yang manis,segar dan mudah disediakan, terdapat pelbagai manfaat kecantikan kulit bagi mereka yang suka menjaga diri dengan cara yang murah dan selamat. Tembikai ni kaya dengan vitamin A dan C, tiada lemak dan tinggi kandungan air.

Bagaimana Tembikai Segarkan Kulit


 Menyegarkan muka
Air tembikai boleh dijadikan penyegar semulajadi yang mampu memperbaiki penampilan kulit dan merawat jerawat sekiranya diamalkan setiap hari. Isinya boleh diurut dan di sapu terus ke muka atau dicampurkan dengan madu.

Penuaan berkurangan
Tembikai kaya dengan sumber vitamin A,C dan likopen yang mampu melawan radikal bebas seterusnya tanda awal penuaan seperti kedutan, garis halus dan bintik usia.

Melembapkan kulit
Kulit kering boleh menyebabkan wajah kusam dan tidak menarik. Oleh itu makan tembikai mampu melembapkan kulit kerana tembikai terdapat kandungan air yang tinggi.

Mengurangkan saiz pori
Vitamin A dalam tembikai juga mampu mengurangkan saiz liang pori dan mengurangkan rembesan minyak pada wajah. Paling mudah, picit tembikai untuk keluarkan jus yang ditapis kemudian gunakan kapas dan sapukan jus ke seluruh wajah dan leher setiap hari. Ia juga boleh dicampur dengan madu dan yogurt untuk dibuat pupur wajah.

Mengurangkan rasa letih, tekanan dan kerisauan
Tembikai juga kaya dengan vitamin B6 yang berperanan membantu mengurangkan rasa letih,tekanan dan kerisauan melampau. Apabila kita sentiasa senyum pasti wajah kita akan nampak lebih manis.


hai assalammualaikum

Susun Atur : Idea Kreatif Cara Simpan Anting-anting, Gelang dan Rantai - Sebelum ni nad ada buat entry berkenaan simpanan barang makeup..sekarang nak tunjuk tempat simpanan barang remeh ni. Perempuan memang menyukai barang-barang aksesori ni, sebab cute dan cantik. Tapi bila dah kumpul banyak nak simpannya pun dah tak tau macam mana kan. Sesetengah orang akan simpan barang-barang seperti anting-anting, gelang da rantai dalam satu bekas, sebab bagi diaorang senang nak ingat dan tiada masalah. 

Oooppss ..yeke takde masalah..masalah ni penah terjadi kat nad..fuh...kalau kita dah terlambat nak pergi keluar jalan, mula masa tu kelam kabut nak pakai itu ini. Masa tu punya la nak cari gelang dengan rantai tetibe rantai terlilit pulak dengan gelang, nak betulkan dah terlambat..alamatnya memang tak pakai sebab nak kejar masa..huh..sadis je..Lagi satu kalau gelang tercabut kalau dah terlilit, almaklumla tarik ganas sangat...lagi sedihh
hai assalammualaikum

Susun Atur : Bekas Untuk Simpanan Barang Mekap - Kalau korang pergi masuk je ke bilik perempuan mesti dekat meja solek penuh dengan barang makeup, barang penjagaan badan dan macam-macam lagi..udah namanya perempuan..nak buat macam mana..sentiasa nak nampak cantik..hehee..Selain barang makeup, pin tudung , rantai, gelang semua menjadi benda yang digemari kita kaum hawa ni..hehe..

Masalah yang dihadapi oleh  kaum perempuan ni lepas letak je barang dia, entah hilang ke mana dah..hahaha..gitulaa Nad. Asyik terlupa je mana barang nad letak. Kalau barang makeup lepas gune main letak gitu je..Lama-lama tengok meja solek bersepah..ish memang tak suka la nengoknya. Bila barang makeup dah banyak, mesti nampak berselerak kan. Jadi nad pikir nak cari box untuk letak alatan makeup, gelang, pin dan sebagainya dengan teratur.
As-salam


Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%.



Terdapat Flash Sale selama 1 jam untuk setiap satu kategori (12 Kategori) bermula 11 pagi hingga 11 malam! Harga rendah ditawarkan untuk semua kategori di Lazada Malaysia sepanjang Flash Sale.

Mark your calendar and Jom Gegarkan Jualan Hebat ini dengan klik link ni : Jualan Hebat 11/11 Lazada Malaysia (link)

Any update tentang jualan besar-besaran ini sila ke Lazada Malaysia !!

Ini adalah Blogger Giveaway Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama Kisah Emas Putih. 11 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah berjumlah RM 700! Untuk sertai contest ini, sila ke blog Kisah Emas Putih dengan ke link ini : LINK CONTEST .

BEBOLA CHEESE TEPUNG GORENG KENTUCKY

in , by Nadia Johari, 02:01:00
hai assalammualaikum

Bebola Cheese Tepung Goreng Kentucky - Malam-malam ni rasa lapar la pulak. Mula la selongkar apa yang ade dekat peti ais tu..hehhe..pergh macam-macam hado. Makanan frozen Pak John Steamboat punya pun hado lagi..hahaha..nak buat macam mana, dua orang je dalam rumah..makanan pun tak habis lagi. 

ASMAUL HUSNA

in , , by Nadia Johari, 01:30:00
hai assalammualaikum

Asmaul Husna - Dalam agama Islam, Asmaul Husna (bahasa Arab: اسماء الله الحسنى) adalah sembilan puluh sembilan (99) asma (nama) Allah Subhanahu wa ta'ala yang terbaik. Asmaul Husna bermaksud dari segi bahasa ialah nama-nama Allah yang baik, mulia dan agung sesuai dengan sifat-sifat-Nya. Nama-nama Allah yang agung dan mulia itu merupakan suatu kesatuan yang menyatu dalam kebesaran dan kehebatan Allah, sebagai pencipta dan pemelihara alam semesta beserta segala isinya. Para ulama menekankan bahwa Allah adalah pencipta dan penguasa alam yang abadi dan alam yang fana. Semua nilai kebenaran mutlak hanya ada (dan bergantung) pada-Nya. Dengan demikian, Allah Maha Tinggi. Tapi juga Allah Maha Dekat. Allah Maka Kuasa. Tapi juga Allah Maha Pengasih dan Penyayang. Sifat-sifat Allah dijelaskan dengan istilah Asmaul Husna, yaitu nama-nama yang baik.

Dalil
Berikut adalah beberapa dalil yang terkandung di dalam Al-Qur'an dan Hadis tentang Asmaul Husna:
  • "Dialah Allah, tidak ada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Dia mempunyai Asmaul Husna (nama-nama yang baik)." - (Al-Quran, Surah Thaa-Haa : 8)
  • Katakanlah: "Serulah Allah atau serulah Ar-Rahman. Dengan nama yang mana saja kamu seru, Dia mempunyai al asmaaulhusna (nama-nama yang terbaik) dan janganlah kamu mengeraskan suaramu dalam salatmu dan janganlah pula merendahkannya dan carilah jalan tengah di antara kedua itu" - (Al-Quran.Surah Al Israa': 110)
  • Dari Abu Huraira R.A.: Nabi saw. bersabda: "Allah itu memiliki sembilan puluh sembilan nama yang bagus. Barang siapa yang mampu menghafalnya, maka dia akan masuk syurga. Sesungguhnya Allah itu ganjil [esa] dan Dia menyukai [bilangan] yang ganjil." - Sahih Bukhari[1]
 
 

Selalu ade je dekat TV3 keluarkan Asmaul Husna ni. Teringat masa sekolah rendah agama akan sama-sama sebut Asmaul Husna ni..Dia ade nyanyian dia, sampaila kita ingat nama-nama Allah ni.

CERITERA CINTA FYNA

in , by Nadia Johari, 23:38:00
hai assalammualaikum


Ceritera Cinta Fyna - Comel je tengok si Fyna ni. Siapa tak kenal dia, dialah blogger, dialah jurumekap. Tengok blog dia semua pasal beauty. Haishh tengok si Fyna ni pasti tak kelip mata..hehehe..Nad pun banyak jugak tengok tutorial dia dekat youtube. Tapi Semenjak dua menjak ni kecoh pasal die dekat facebook..macam ramai tak puas hati je..pasai pa ha..ape die buat..hehhee

Bukan kecoh apa, ada video tentang dia. Sekarang Fyna dah jadi pelakon. Bila nad tengok macam best je cerita dia. Macam cerita di alam fantasi. Ala macam cerita kartun Cinderella..hehehe..best je..tak sabar nak tengok. Pe kata korang tengok video tu dekat SINI. kalau nak tau apa cerita die.

DUNKIN DONUT PELIK RUPANYA

in , , by Nadia Johari, 22:27:00
hai assalammualaikum


Dunkin Donut Pelik - Semalam nad ade pesan dengan jejaka mafia, belikan dunkin donut. Bila tengok orang post dekat facebook mesti nak jugak. haishh...Jadi semalam pun mintak jejaka mafia cari dunkin donut. Dalam kepala nad ni dunkin donut coklat yang bahagian atasnya coklat sahaja. Setiap masa ingatkan jejaka mafia tentang donut tu memandangkan dia keluar kerja, takut dia dia lupa..hahaha. Jejaka mafia cakap banyak kedai dunkin donut tutup sebab hari deepavali semalam..Sebab sayangkan isteri dia carilah dunkin donut dekat stesen minyak.


Sekali nad tengok..ermm kecewa..bukan donut yang nad nakk.. Donut dia beli ni macam pelik je..hahaha...Dah la bungkus dalam plastik je bukan kotak cantik..huhuhu..sedihhh..tapi ku makan jugak..Rasanya pun kecewa...hurmmm...nak jugak cari Dunkin Donut yang ku nak..huhuhu...

CEDERA SEMASA MENOLONG

in , by Nadia Johari, 04:13:00
hai assalamualaikum

Cedera Semasa Menolong - Kemalangan seringkali terjadi berdekatan dengan rumah nad. Semenjak nad tinggal sini, dah lebih 6 kali kemalangan berlaku, tapi belum ada lagi kemalangan maut. Kawsan rumah nad ni ade selekoh tajam, malam-malam mungkin diaorang tak nampak atau mabuk atau nagntuk..entahla..siang pun kadang-kadang kemalangan boleh terjadi. Semua jenis kenderaan, daripada motosikal sampaila ke lori. 

Pagi ni dalam pukul 3 pagi, bunyi bangg!!!.. Agak dah mesti ade kemalangan..sekali jenguk luar, ermm memang betul. 


Rutin suami pulak tidur lewat sebab siapkan gambar die, mengedit gambar. Dengar je bunyi berdentum die pergi jenguk tingkap. Lepas tu die pun nak la pergi tolong orang kemalangan tu. Kereta orang tu terbabas..



jadi orang ramai termasuk jejaka mafia pergi tolong angkat kereta tu daripada tempat terbabas.


Bila terbabas kat bahgian tayar tu diaorang letakla batu, dan apa sahaja benda yang boleh membantu kereta tu bergerak. My jejaka mafia pulak amik bahagian tayar nak tolak..Tiba-tiba ,pung!! Batu besar tu melantun dekat kaki jejaka mafia..perghh sakit weii..Dia cakap ngan nad macam nak pitam..jadi bawak masuk rumah..duduk kan die..Nad tengok kakinya luka tapi tak teruk..tapi mungkin bengkak..sebab dia cakap rasa nak pitam..yela bayangkan batu besar menghentam kaki..fuh..Masa tu nad terus amik air suam, tuam kaki die..lap-lap luka dia, then letak ubat..Las tu letak ais bagi kurangkan sakit..Alhamdulillah, jejaka mafia rasa kurang sikit sakit..

Benda tak dijangka akan berlaku..niat nak menolong jadi lain..huhuhu
hai assalammualaikum

Ceramah & Zikir Perdana Hijrah Rohani - Maal Hijrah telah mengingatkan kita kepada peristiwa hijrah Rasulullah SAW dan para sahabat baginda. Saban tahun, kita pasti akan mengimbau dan mengiktibari peristiwa hebat yang telah menjadi asas kepada gemilangnya syariat Islam ke seluruh alam. Syariatnya abadi menerangi kehidupan menjadi rahmat seluruh insan.


Sebagai sebuah negara Islam, kita sentiasa menggarap roh dan semangat hijrah Rasulullah SAW bagi memberikan kita momentum berganda untuk terus melakukan transformasi. Menghayati pengertian hijrah yang lebih luas, kita tetap memartabatkan agama dan mempertahankan kalimah Allah demi agama, bangsa dan negara tercinta.

Pihak Astro akan mengadakan JELAJAH ASTRO KASIH,
 Ceramah dan Zikir Perdana Hijrah bertemakan "HIJRAH ROHANI".
Program ini berlangsung pada
Tarikh : 25 oktober 2014 
Tempat : Padang SMK Tengku Temenggong Ahamd Kundang Ulu, Ledang Johor.  

Ceramah ini akan dihadiri oleh Timbalan Perdana Menteri,Yang Amat Berhormat Tan Sri Dato Haji Muhyiddin Haji Mohd Yassin.

Barisan Selebriti yang turut serta
- Ustaz Kazim Elias
- Ustaz Haslin Baharim
- Ustaz Amaluddin
- Ustz ZulkifliHamat
- Im Hizbur
- PU Rahmat
- PU Yeop
- PU Fakrul
- PU Suffian
- PU hafiz

Artis
- Mawi
- Fizo Omar
- Iwan Syahman
- Ayai Ilusi
- Daqmie
- Haziq AF
- Silah KE3

Siapa-siapa yang berdekatan bolehla datang ke sini.





BURGER MAYONIS BIRU YANG UNIK

in , by Nadia Johari, 14:35:00
hai assalammualaikum

Burger Mayonis Biru Yang Unik - Kalau dah rasa jemu makan nasi, dan lauk pauk, burger la yang di cari..hehe.. Sapa tak suka makan burger, ofkos semua suka makan kan.. Burger ni ade macam-macam jenis, Burger Ayam, Burger Daging, Burger Hotdog, Oblong, campur dengan extra iaitu telur dan cheese serta sayur. Pergh memang mantap, makan satu burger je dah boleh buat kita kenyang..


Gerai burger yang nad selalu pergi berdekatan dengan kedai mamak Fatimah Ghous. Gerai burger ni sebenarnya kawan jejaka mafia punya..hehe..jadi selalula lepak dekat sini. Bila rasa nak makan burger je, ape lagi jejaka mafia pasti bawak sini. Nama owner gerai ni bang Saad dan kak Zila..Mereka ni memang sempoi layan customer..heheh..apa yang menyebabkan nad selalu datang sini??? apa uniknya dengan burger ni..hehhehe..

Keunikan Burger


Biru!!!..sebut je biru mesti nad teruja..hahhaha..mana taknya nad suka warna biru. Kelainan burger di sini ialah mayonis berwarna biru. Pernah korang nampak mana-mana gerai burger  letak mayonis warna biru, selalu kita nampak kaler putih je kan. Mayonis biru ni diaorang yang buat sendiri, tu yang sodapp..per lagi ku bubuh banyak-banyakla..hehee

Yong Tau Fu dengan Kuah yang sedapp





Oh kat gerai ni jugak ade jual yong tau fu. Memang semua tempat banyak jual Yong Tau Fu tapi apa yang nad suka sebab kuah dia. Dekat sini ade tiga jenis kuah yang berbeza. Nak sedap korang tambah ketiga-tiga sos ni..perghh memang gempak sehh..sebab kuah die nad selalu nak datang sini...nyumnyum..

kalau korang nak cuba..datangla ke sini..
berdekatan dengan Restoran  Fatimah Ghous Restaurant Lembah Jaya (gerai die dekat tepi luar bukan dalam restoran Fatimah ni tau)
ALAMAT: 1, Jalan Seri Intan 8, Taman Seri Intan, 68000 Ampang, Selangor
Google map:  https://www.google.com.my/maps/@3.1393867,101.7839765,3a,75y,267.53h,79.21t/data=!3m4!1e1!3m2!1s3-2dwljwfRZNQDlvTc0dqA!2e0?hl=en

VIDEO ANGIN RIBUT DI PANDAMARAN KLANG

in , by Nadia Johari, 00:22:00
hai assalammualaikum

Angin Ribut Di Pandamaran Klang - Musim hujan sekarang, korang dekat luar sana, berhati-hati tak kira dimana. Jaga diri dan jaga kesihatan. Hari ni whatsuup penuh dengan video angin ribut yang melanda Pandamaran Klang. Ya Allah, haritu baru sahaja berlaku di Kedah, kali ni di Klang. Allhuakbar..Allahuakbar...adakah ini petandanya...

Ribut seakan-akan puting beliung berserta hujan lebat kira-kira 30 minit itu mencemaskan kebanyakan penduduk di kawasan Pandamaran Jaya dan di sepanjang Jalan Banting serta Jalan Besar Pandamaran kerana ia turut menyebabkan pokok tercabut dan tiang tumbang.


Hujan setiap petang hingga November - Jabatan Meteorologi

17 Oktober yang lalu, Jabatan Meteorologi telah mengeluarkan kenyataan rasmi agar orang ramai dinasihati tidak berada di kawasan lapang ketika musim hujan sekarang yang berlaku disebabkan peralihan monsun.

Hujan lebat berserta ribut petir dan angin kencang akan sering berlaku semasa tempoh berkenaan selain boleh menyebabkan berlakunya puting beliung.

Walaupun tempoh hujan dan ribut petir berlaku antara setengah jam hingga tiga jam namun sebarang aktiviti luar adalah merbahaya.


Video Angin Ribut Di Pandamaran Klang
 
Video ni seperti di sebuah kilang. allahuakbar melihat bumbung tu tercabut dan seakan ade puting beliung kecil disitu

Di kawasan sekolah, ternampak atap terbang

satu lagi korang boleh tengok dekat SINI

hai assalammualiakum

Rojak Sampan Memang Pergh - Ni kali kedua nad pergi Erra Tomyam. Sebelum ni pergi sebagai tunangan ..yang ni pergi sebagai suami isteri..kihkihkih..Jejaka mafia la yang suka tempat ni, sebabnya satu je, rojak die.. Kenapa nama die rojak sampan?.. Tu nad yang bagi nama sebab rojak tu diletak dekat bekas berbentuk sampan..hahaha.


Macam-macam die bubuh dalam ni, buah jambu, pelam, kedondong, jambu batu. Kuah die boleh tahan gak. Penuh satu sampan..hehee..Kedai ni kalau malam mesti ramai orang..penuh parking..Kalau lambat memang tak dapat parking ler.. Kedai yang berada di tepi jalan, yang orang ramai mudah nampak. Kedai yang sangat luas, dan selesa. Pekerja yang efisen dan cepat buat kerja,jadi korang takkan rasa tertunggu-tunggu.


Selain rojak buah, kedai ni ade jual makanan seafood dan bergoreng..nyumnyum..kalau nak pergi bolehlah ke Gombak.
hai assalammualaikum

OMGFest 2014 Di Intekma Resort Shah Alam - Sempena mengingati kejadian yang menimpa di Palestin, OMGFest akan mengadakan jualan amal mengumpul derma tabung Palestin bagi mengurangi beban yang dihadapi rakyat Palestin yang diwakili oleh Youth Movement Change. Jualan amal ini akan diadakan di Dewan Sri Bestari bertempat di Intekma Resort  Convention Center Shah Alam. 


Ini adalah kali keempat OMGFest 2014 diadakan. Kelainan kali ini ialah OMGFest akan diadakan selama 3 hari dengan lebih inovatif, meriah dengan diskaun jualan yang amat menakjubkan. Jadi apa tunggu lagi, jangan lupa set masa, set reminder di telefon anda pada 22-24 Oktober pada pukul 10pagi hingga 9 malam untuk datang ke festival amal ini.


Sebanyak 100 tapak niaga dibuka buat peniaga yang menjalankan perniagaan secara online bersama-sama dengan 10 orang artis terkenal untuk berniaga sambil menderma. Hasil jualan akan disalurkan ke Tabung Gaza. Antara artis-artis yang memeriahkan majlis ialah Nora Danish, mawar Rashid, Catriona Ross, Aida Khalida, Arja Lee dan ramai lagi.

Di samping itu, OMGFest Venture juga bekerjasama dengan MyNexa.my sebagai penaja utama hosting akan memberi setiap peniaga online berdaftar secara percuma. Ini adalah untuk memupuk semangat berniaga atas talian buat mereka yang berminat untuk memulakan perniagaan.

OMGFest atau OH Must Go Festival akan berada di beberapa buah bandar dan sesiapa yang berminat turut serta dalam acara ini boleh la menghubungi pihak OMGFest Ventures di talian 
011-2626 1656 (DAZ)  
019- 279 6275 ( LIZA )
Email : enquiry@omgfest.my
web: www.omgfest.my


Tertarik dengan baju ini. Orang panggil jubah sequin kann..kalau tak silapp..Cantikk kaaannnn...Baju ini diperagakan semasa sidang media OMGFest 2014 di Intekma Resort Shah Alam. Koleksi Pakaian daripada Nine October dan tudung Siti Murni. Anda Tertarik..hah apa lagi jangan lupa datang ke festival amal ni..

 22-24 Oktober 2014

10 pagi hingga 9 malam

Dewan Sri Bestari, Intekma Resort & Convention Center.



© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS