hai assalammualaikum

BB Cream Safi Balqis White Trilogy - Setiap kali nad keluar, nad suka pakai BB Cream daripada foundation. Sebab ape? Sebab bila pakai foundation,kulit nad akan jadi berminyak dan nampak makeup tak rata. Lagi-lagi kalau time berpanas atau berpeluh, akan nampak lagi tak elok. Jadi nad lebih prefer BB Cream sebab die lembut dan tak berat serta terus meresap ke dalam kulit. Selalunya bagi yang nak baru-baru belajar makeup atau tak suka pakai makeup, boleh pakai BB Cream.
hai assalammualaikum

Tea Tree Oil Dari Cosmoderm Sesuai Untuk Kulit Berminyak - Bagi yang mempunyai masalah berminyak dan berjerawat memang 100% akan susah nak cari produk yang sesuai dengan kulit muka mereka. Bukan senang, tengok dalam iklan orang tu pakai produk ni, berkesan, tapi kita pakai tak berkesan..sadis kan..rasa geram je..Penah habiskan banyak duit semata-mata nak pulihkan muka bermasalah ni.

Macam nad la..muka nad berminyak dan berjerawat. Sebab kulit berminyak la jerawat timbul, bakteria berkumpul dekat situ. Kadang dah hilang, dia tumbuh tempat lain pulak, pastu merebak..eheh..padahal kadang-kadang nad tak picit pun sebab orang dah cakap kalau picit akan lagi merebak..Dah macam-macm produk ku cari, tapi masih masalah kembali. Walaupun dah jumpa masalah untuk dalaman tapi luaran pun kenala jaga kan..kulit ni selalu terdedah dengan habuk semua..Persekitaran sekarang dah tak bersih.

Kalau dulu nad main beli je produk, yela!! terpengaruh katakan..tapi sekarang nad lebih berhati-hati pilih produk. Sebelumnak membeli, nad tanya kepada mereka yang dah gunakan produk ni yang mempunyai masalah sama dengan nad. Ok ke tak, berkesan ke tak. Kalau diaorang kata OK!!..memang kepercayaan tu pasti tinggi. Lepas tu selalu google feedback orang macam mana. Dan kebanyakannya positif..Jadi dekat situ nad takkan was-was lagi untuk membeli.


Nak tau apa yang nad jatuh cinta sekarang. Inilah dia Tea Tree Oil dari Cosmoderm. Untuk kulit yang bermasalah mestila kene guna produk yang khas untuk bermasalah janganlah guna yang untuk pemutih tapi muka kau berjerawat..memang takkan ade kesan. Tea Tree Oil dari Cosmoderm ni memang best. Nad beli Tiga je ni untuk nad. 
1)  Tea Tree Oil Facial Cleanser with Vit.E 125 ml
2)  Tea Tree Oil Anti-Blemish 30 ml
3) Purifying Mask

Benda wajib..ingat nak beli untuk sabun mandi sekali..tapi takda..sold Out bebeh..fuhh..nampak tak dapat sambutan..Rangkaian penjagaan wajah "tea tree oil" dari Cosmoderm adalah solusi untuk kulit berminyak dan berjerawat. Diperkaya dengan Minyak "Tea Tree" yang mengurangkan dan merawat kulit berminyak, jerawat degil dan juga mengelakkan daripada tumbuh kembali. Ia menghilangkan minyak dan kotoran yang membantu menyembuhkan dan mencegah jerawat pada muka dan badan.
Solusi yang paling cepat dan berkesan bagi JERAWAT DEGIL - KULIT BERMINYAK - BINTIK HITAM - PORI TERSUMBAT.

5 manfaat dalam satu tiub...
  • menghilangkan minyak dan kotoran di permukaan wajah.
  • menenangkan kulit berjerawat dan kemerahan
  • membantu membasmi kuman
  • membersih, melembut dan mengekalkan kelembapan kulit muka
  • dwi pembersihan secara mendalam dan di permukaan kulit.

 Nanti satu-satu nad cerita pasal produk ni ok..Oh yeahh Cosmoderm ade buat Promotion..boleh layari web mereka di www.cosmoderm.com.my atau tekan banner dekat atas ni.

JAJAN ROKOK DIGEMARI SEJAK DULU LAGI

in , by Nadia Johari, 16:12:00
hai assalammualaikum

Jajan Rokok - nad nak cerita pasal jajan atau makanan ringan. Bukan pasal rokok yang membahayakan kesihatan..tapi jajan rokok ni masuk mulut, kunyah dan sedap..hehe..kenapa dipanggil jajan rokok..tak taula..dah dulu time masa budak-budak panggil jajan rokok..mayb bentuknya panjang macam rokok..lepas tunkalau nak makan kekonon hisap rokok..berlagak..hahaha..tu takpe..tapi jangan rokok yang berasap tu..memang cek tak suka..


Ni la rupa jajan rokok tu.. Ada macam-macam perisa..coklat, strawberry dan lain-lain..yangbmacam nad beli ni berbintik-bintik. Kalau dekat rumah mak, kene beli sebotol, sebab anak buah ramai..berebut memasing nak makan jajan rokok ni..sedapp..

Ni nad beli dekat pasar malam..beli dalam RM 3 je..sambil layan tv sambil makan jajan rokok ni..aummm...

P/s: jangan hisap rokok yang berasap tu..boleh mendatangkan bahaya kepada diri dan orang lain..katakan "TIDAK" pada merokok..(macam iklan gitu).. 

KUCING LAYAN RUNNING MAN

in , , by Nadia Johari, 23:20:00
hai assalammualaikum

Kucing Layan Running Man - hahahha sejak aku dah layan Running Man ni..setiap kali tayang running man nad akan record dekat astro. Memang takkan miss cerita ni..dan bila nad nak tengok, nad bukarecord tu..senang dengan record..boleh cepatkan iklan yang tak suka dok tengok tu..hehe..Memandangkan nad memang giler dengan Running Man..kucing nad pun join..ahhaa

Si Mona ni memang suka lepak depan tv lepas dia kekenyangan..lepas makan je, naik dekat tv tu, lepak, kadang sampai tertido..kadang tak boleh blah layan tv sekali..hahaa..tv gerak-gerak kan..lawak je kadang tengok kucing sekor nad ni..macam-macam la..Dia punya syok tengok Running Man sampai mata tak berkedip. Mayb dia tengok makhluk asing turun ke bumi..dengan pakaian pelik..ahhaa..meh ler layan youtube ni..


Running Man memang terkenal..Program korea paling popular hasil terbitan SBS Production.. Tengok saja peminat mereka..mana je diaorang pergi mesti ada yang kenal..huihhh..popular habis depa..Memang tak kering gusi layan rancangan ni..ehhe..

K malam ni layan lagi yang nad record..

OUTING JERAM

in , by Nadia Johari, 19:25:00
hai assalammualaikum

Outing Jeram - Kalau orang selangor mesti tau Jeram dekat mana..dekat situ selalu orang pergi sebab nak makan Aroma Ikan Bakar atau sesaje lepak tengok matahari terbenam..ataupun pergi cari kerang..eh..tu pantai remisla..hehe..tapi Jeram memang menarik..kalau nak ketenangan bolehlah ke sini..huhu..dan nad ke sini sebab teman mr mafia amik gambar..biasalah..dia nak amik matahari terbenam..


Biasalah..duduk memerhati orang sambil kite pun nak amik gambar pemandangan ni untuk kita sendiri..hehehe..



Video sedikit dengar deruan ombak di jeram..


ANUGERAH MELETOP ERA MEMANG MELETOPPPP

in , by Nadia Johari, 01:12:00
hai assalammualaikum


Anugerah Meletop Era Memang Meletop - Semalamhabis je tengok Mentor Legend, nad buka cerita Anugerah Meletop yang nad record ni..hahaha..tak sabar rasanya nak tengok terus je layan sampai kul 3 pagi..sampai habis..Tak sia-sia nad record, sebab apa??.. sebab anugerah meletop kali ini memang meletop-letop kau berbanding tahun lepas..

Kalau tahun lepas, pengacara hanya Dato Ac, Nabil dan Nealofa..suasana macam sedikit hambar dengan kontroversi pakaian Nealofa tapi kali ni, pengacara ditambah dengan kumpulan Jozan iaitu Zizan dan Johan..dah kalau ade dua orang ni memang riuh laacara..haha..tak henti-henti gelaknya..so takdelah bosan sangat..Di gemparkan dengan persembahan artis-artis dari kumpulan baru, lama danotai..memang hebat..Anugrah Meletop Era 2015 kali ini telah diadakan di Stadium Putra Bukit Jalil.

Dan yang paling syokpart Erra bawak motor besar..fuhh..Erra memang dah lama dengan motor besar die..nad penah berangan nak jadi macam Erra..bawak motor besar-besar gitu..hahaha..nad memang minat tengok motor-motor besar ni..hehee..terbaikla..kelakarnya awie kene naik basikal..ehhee..Johan pulak melakonkan watak Awie..ahhaa..Lagi satu kelakrnya bila Sharnaaz jadi Encik sotong..euuww dengan bear besar dia..hahaha..memang meletop bebeh..

Malam itu Anugerah Meletop Era ditaja oleh Aurawhite "shake,shake, you all"..sekali Qu Puteh menjelma la..hehehe..sempat lagi buat gaya Qu Puteh tu..ehhee..

Keputusan penuh Anugarah Meletop Era

  1. Drama TV Meletop - Bukan Kerana Aku Tak Cinta
  2. Artis Lawak Meletop - Johan
  3. Hos TV Meletop - Datuk AC Mizal
  4. Pelakon TV Meletop - Zul Ariffin
  5. Program TV Meletop - Maharaja Lawak Mega 2013
  6. Lagu Meletop - Mewangi – Akim & The Majistret
  7. Penyanyi Meletop - Datuk Siti Nurhaliza
  8. Grup Duo Meletop - Akim & The Majistret
  9. Penyampai Radio Meletop - Johan
  10. Program Radio Meletop - JoHaRa Pagi Era
  11. Filem Meletop - Abang Long Fadil
  12. Bintang Filem Meletop - Nelydia Senrose
  13. Fesyen Meletop - Nur Fazura
  14. Artis Baharu Meletop - Ayda Jebat
  15. Bintang Online Meletop - Datuk Siti Nurhaliza
  16. Couple Meletop - Scha Al-Yahya & Awal Ashaari

    Anugerah Top Top Meletop Wanita - Ayda Jebat
    Anugerah Top Top Meletop Lelaki - Johan

Tahniah buat semua pemenang yg telah di umumkan dalam Anugerah Meletop ERA 2015.

AIR KOSONG LA AIR PALING SEDAP

in , by Nadia Johari, 00:39:00
hai assalammualaikum


Air Kosong La Air Paling Sedap - hahhaha..tajuk takboleh blah kan..kenapa nad cakap air kosong air paling sedap...sedangkan air kosong takde perisa pun..tawar je..yela lepas je korang minum air manis-manis mesti tekak rasa something..lepas tu mesti minum air kosong..macam nad..kalau dulu masa remaja, nad jarang minum air kosong, sellau minum air manis-manis..dan feveret minuman masa tu air milo..

Tapi sejak masuk study, dah tak boleh terima air manis bersusu ni dalam tekak..kalau minum nanti mesti terkeluar balik..pastu pening..kalau air buah tu nad boleh minum air laici dengan orange je..tapi lepas tu mesti minum air kosong..ahhhaa..dah biasa sejak tak boleh minum air manis-manis bersusu ni terus layankan je minum air kosong. sampai kalau keluar je mesti order air kosong..sebab takut akan pening atau mual-mual..mr mafia sampai cakap "rugi bawak sayang keluar, sebab minum air kosong"..hahaha..jimat ape..hehee..mana tak dia marah, kadang tempat makan sedap-sedap pun nad nak order minum air kosong..order la air yang sedap dan mahal..katanya..yela ikutkan jele..hehhe..

Bagusnya air kosong ni untuk badan ialah melancarkan pencernaan. Minum air putih dalam kuantiti lapan gelas sehari setiap hari akan melancarkan sistem pencernaan. Ia dapat menghindarkan sakit sembelit malah pembakaran kalori juga akan berjalan dengan efisien. 

Air kosong jugak sesuai untuk mereka yang nak kekal cantik. Kalau kita minum produk kecantikan mesti kene minum air kosong jugak kan..sebab dia melancarkan ke seluruh badan supaya badan kita sentiasa lembap dan tidak kering..Bila minum air kosong, nad rasa badan selalu segar, cergas je..berbeza kalau minum air manis..badan jadi berat lemah dan rasa nak tidur terus..hahaa.Minum air kosong puntekak rasa segar je..

Sebab tu nad cakap air ksoong la air paling sedap..hahaha..Jom amalkan minum air kosong 8 gelas sehari demi menjaga kesihatan..ooyeahh..ehhee..





TAHNIAH AZMIL JUARA MENTOR LEGEND 2015

in , by Nadia Johari, 23:23:00
hai assalammualaikum

Tahniah Azmil Juara Mentor legend 2015 - haii..baru dapat update pasal Mentor legend ni..hari ni sibuk sangat..sibuk bayar bill letrik, api, dengan bill internet. Ingatkan nak sekali bill roadtax, tapi tak sempat pulak..sambung besok jele..hehe..Hari ahad ada dua rancangan menarik iaiatu mentor Legend dengan Anugerah Meletop Era..tapi disebabkan mr mafia nak tengok mentor..kite tengokla mentor..yang Anugerah Meletop era kita record..hehee..senangnya ade astro record-record ni..tapi nak membayornya..hahhaa..

Ok berbalik kepada cerita Mentor, Tiga peserta terakhir telah masuk ke Final iaitu azmil protege Dayang, Aina protege Ella dan Sarah protege Amy Search..Program Realiti Mentor Legend ini telah diadakan di sri Pentas 2 Plaza Alam Sentral Shah Alam. Malam itu setiap finalis mendendangkan tiga buah lagu, pertama lagu bersama mentor, kedua duet dengan artis jemputan dan ketiga bernyanyi secara solo.

Malam tu Nad sokong Aina..mr mafia pulak jangka azmil akan menang sebab suara die sedap..tapi nad tengok Aina macam lagi mantap..hahhaa..tapi keputusan berpihak kepada Azmil..Tahniah Azmil..


Dengan keputusan Juriawam 20%, juri mentor 50% dan undian sms 16 % protege kepada Dayang Nurfaizah iaitu Azmil menepati ramalan apabila berjaya meraih gelaran juara program Mentor Legend. Dengan membawa pulang wang RM 30,000, kereta proton iriz dan trofi

Protege ratu rock Malaysia, Ella, iaitu Aina Abdul Ghani mendapat tempat kedua dengan mendapat 68 peratus markah, sekali gus meraih wang tunai berjumlah RM200,000 serta trofi.

Manakala protege Amy Search, Sarah atau Maisharah Fazny Mahadzir (61 markah) yang mendapat tempat ketiga menerima wang tunai sebanyak RM100,000 berserta trofi.

KASUT WEDGES MENJADI PILIHANKU

in , by Nadia Johari, 13:14:00
hai assalammualaikum

Kasut Wedges Menjadi pilihan - Perempuan dengan kasut memang tak dapat dipisahkan. Kalau dulu, nad suka pakai kasut tumit tinggi yang berapa inchi ntah..tapi masyaallah..sekejap je pakai sebab sakit kaki jalan jauh..hahaha..konon nak nampak anggun kan..lepas tu terus pakai kasut bila berjalan..nampa rock sikit..

Pastu masa study cari sandal..kasut yang flat rata je..tapi macam nad nampak pendek..haha..sangat tak bergaya..tapi tetap pakai sebab nak pergi ke kelas kene cepat..jalan kene laju..jadi time berjalan je pakai ayu-ayu gitu..Lagi satu nad tak boleh pakai kasut yang tutup belakang nanti cepat melecet..adehh..meyeksa betul..


Nak cari kasut yang sesuai memang payah. Last sekali nad ada terbeli kasut wedges ni..memang sesuai dengan nad. Tak sakit pun..selesa je. Apa yang bestnya wedges ni, sebab tapak dia besar..so, wedges ni boleh tampung berat nad..ala berat nad bukan berat sangat..tak sampai 40 pun..sobsobsob..Bila nad pakai kasut wedges ni rasa konfident nak berjalan..macam model gitu..ahhaha..takde nak rasa tergolek-golek pun..terjatuh ke..sebab tapak dia besar kan..

Kasut ni la salah satu kasut wedges nad ada..hehe..eh silap ade lagi satu tapi nad suka pakai yang ni..hahaha..pernah sampai terkopak tapaknya tapi hantar dekat kedai baiki kasut, die jahit tapaktu..alhamdulillah elok balik sampai sekarang..


Tumit wedges ni betul-betul ebrada di bawah kaki ( dari belakang kasut , di tengah dan di depan). Tak semua kasut wedges tu tinggi..ade yang rendah bergantung kepada tahap ketinggian yang biasa membezakannya adalah bentuk dan panjang tumit.

Kasut ni takdelah nampak tinggi walaupun bertumit tapi lebih senang untuk berjalan dengan lebih stailista. Nak jalan laju pun boleh..ahhaa.. Kasut ni sesuai dipakai untuk semua jenis pakaian seperti skirt, seluar mahupun dress..

LAMB CHOB KHAS UNTUK BIRTHDAY SI DIA

in , , by Nadia Johari, 23:02:00
hai assalammualaikum

Lamb Chop Khas Untuk Birthday Si Dia - Sepatutnya masa birthday die, nad buat lamb chop sekali.sebab lamb chop ni kegemaran dia. Sebab kalau makan chop-chop ni, die mesti order Lamb hop..tapi terlupa pulak nak beli lamb chop frozen ni..hahaha..jadi nad gantilah dengan beli lasagna dekat secret recipe..tu pun salah satu makanan kegemaran dia..Lepas tu nad tetap beli Lamb Chop..yela kot-kot sesaja hari cuti nak makan simple je..dah boleh buat dekat rumah..

Lamb Chop Frozen ni nak beli dekat seorang budak perempuan yang nad kenal dekat instagram. nama dia Una..Comel je budaknya..haha..dari situ tetiba kitaorang dah rapat..sebab die yang tegur..borak punya borak tup-tup dia de cakap die buat kek, buat Lamb Chop frozen..wahh nad pun excited la..sebab memang plan nak cari lamb chop frozen. Kalau beli dekat luar, satu je dah RM10 kot..



Jadi nad beli dengan Una lamb chop ni..ade 9 slices..dia dah siap perap dan dah sediakan kuah untuk lamb chop ni..senang kan..harganya semua RM40..okla..berbaloi..masuk petia ais, insyallah boleh tahan.


Esoknya nad baru masak Lamb Chop ni untuk birthday boy..nad masak guna Periuk Goreng ajaib ni..hehee..senang dan mudah.

Dah siap Lamb Chop untuk mr mafia..sampai licin dia makan..hehee..alhamdulillah...

Kalau korang nak order korang boleh order dengan una di no 01123211021

TIPS MANDIKAN KUCING

in , , by Nadia Johari, 19:43:00
hai assalammualaikum

Tips Mandikan Kucing - Part ni la yang paling tak suka buat dekat kucing..ahhaha..buakn senang nak mandikan kucing..yela kucing kan tak sukakan air..lainla kucing tu sukakan air memang senang nak mandikan..takpun biarkan dia mandi sendiri..tapi cuba bayangkan kalau dapat kucing yang bengis..garang..tak ke naya..habis tangan dicakornya..

TIPS MANDIKAN KUCING

in , , by Nadia Johari, 19:43:00
hai assalammualaikum

Tips Mandikan Kucing - Part ni la yang paling tak suka buat dekat kucing..ahhaha..buakn senang nak mandikan kucing..yela kucing kan tak sukakan air..lainla kucing tu sukakan air memang senang nak mandikan..takpun biarkan dia mandi sendiri..tapi cuba bayangkan kalau dapat kucing yang bengis..garang..tak ke naya..habis tangan dicakornya..

PERIUK GORENG AJAIB

in , by Nadia Johari, 17:56:00
hai assalammualaikum

Periuk Goreng Ajaib - Macam-macam la sekarang..periuk ajaib, pemagang ajaib..hahaha..memang ajaib sungguh naa..sekarang kalau boleh nak cari barang 5 dalam satu..hahaa..jimat sikit kan dekat dapur tu..takyah beli banyak-banyak periuk..Macam mak nad guna pemagang ajaib..tapi anaknya beli priuk goreng ajaib..hahaa..walaupun namanya periuk goreng..tapi bukan setakat goreng je..lebih daripada goreng diguna..


Ni bukan yang nad beli, tapi mr mafia yang beli..dia pantangla nampak benda-benda memasak ni..kalau boleh nak mintak isterinya masak sedap-sedap..mana tau guna priuk ajaib ni masakan pun jadi ajaib..ahhaa. Periuk Goreng ajaib ni boleh mengukus, memasak, merebus, menggoreng, menumis,memagang serta memanaskan makanan.

 Inila rupa Periuk Goreng Ajaib. Penutup periuk goreng ini boleh dipisahkan, jadi boleh dapat untuk memasak dan memagang..atau mengukus..Periuk goreng ajaib ni mudah dekendalikan kerana mempunyai tangkai tambahan.


Bahagian penutup..boleh dibuka untuk dijadikan pemanggang atau sebagainya.

Periuk yang boleh digunakan untuk memasak, megukus dan sebagainya





Inilah barang tambahan yang nad dapat. Barang untuk menggoreng, getah, tempat kukus..dan macam-macam lagi..huhuhu..

Memang mudah kerja..hehee.. 
 


SAFI BALQIS CERAH SEMPURNA MASTERCALSS

in , , by Nadia Johari, 15:47:00
hai assalammualaikum

Safi Balqis Cerah Sempurna Masterclass - Haritu, nad telah dijemput ke majlis Safi Balqis Masterclass bertempat di The Cooking House Bangsar. Dalam majlis ini ada dua sesi iaitu yang pertama sesi membuat puding parfe bersama seorang chef dan bengkel pengjaagaan wajah yang dilakukan oleh  duta Safi Balqis White Trilogy iaitu Haniz Zalikha dan pengurus kumpulan Safi iaiatu Puan Mahsuri. 
hai assalammualaikum

Siti Nurhaliza Dan Cakra Khan : Seluruh Cinta - Lagu siti banyak yang best-best..dan lagu terbaru sekarang dengan Cakra Khan..memag best..hari-hari dengar..korang pun mesti pernah dengar kan..meh ler kita dengar sama-sama..


Lirik lagu

Menatap kepergian dirimu 
Meratap menangis sedih tak tertahan 
Terbaik saat bersama 
Lewati masa terindah 
Saat kau memeluk ku 
dalam pelukan cinta

Kaulah seluruh cinta bagiku  
Yang selalu menentramkan perasaanku 
Diri mu akan selalu ada 
Di sisiku selamanya

Kau bagaikan nafas ditubuhku 
Yang sanggup menghidupkan segala gerak ku 
Akan selalu memuja mu 
Hingga nanti kitakan bersama

Tak sanggup ku memikirnya lagi 
Habis separuh nyawa ku tangisi mu 
Tiada lagi bait terindah 
Terdengar merdu terucap 
Merayu menyanjungku tenangkan jiwa

Kaulah seluruh cinta bagiku , 
Yang selalu menentramkan perasaanku 
Diri mu akan selalu ada 
Disisiku selamamnya

Kau bagaikan nafas ditubuhku 
Yang sanggup menghidupkan segala gerak ku 
Akan selalu memuja mu 
Hingga nanti kitakan bersama

Tiada cinta yang setulus cinta mu (cinta mu) 
Tiada yang sanggup gantikan diri ku

Tiada rasa seindah kasih mu 
Tiada yang mampu temani diri ku

oh..oh

Kaulah seluruh cinta bagiku , 
Yang selalu menentramkan perasaanku 
Diri mu akan selalu ada 
Disisiku selamamnya

oh…

{ Kau bagaikan nafas ditubuhku 
Yang sanggup menghidupkan segala gerak ku 
Ku kan selalu memuja mu 
Hingga nanti kitakan bersama } 2X

Ku kan selalu memuja mu hingga nanti kitakan bersama
hai assalammualaikum

Tahniah Almy Nadia - Sekarang nak tengok perkembangan artis dekat instgaram je.kat situ diaorang mesti muat naik gambar ke mana sahaja mereka pergi..apa aktiviti diaorang buat..nad pulak jenis tak semua nad follow..heheh..hanya beberapa artis je..dan salah seorangnya ialah Almy Nadia dan Fiz Fairuz..


Tadi tengah like semua gambar orang dekat instagram tetiba nampak gambar Fiz Fairuz post dan gambar yang sama dekat Almy Nadia..wahh tahniah kepad Almy Nadia selamat melahirkan anak sulung pertama mereka..tak tau la anak perempuan ka anak lelaki..

Diaorang taknak kasi tunjuk dulu muka bayi..kenela hormat permintaan diaorang kan..ape-ape pun tahniah buat Almy dan Fizz Fairuz..
hai assalammualaikum

Tiga Finalis Bakal Berentap Di Mentor 2014 - Nad ni jarang tengok mentor legend dekat TV3 tu..tapi semalam tetibe tengok TV3 rupanya dah separuh akhir..layanla sampai habis..masa nad tengok tu..keenam-enam protege masuk separuh akhir. Not bad jugak suara diaorang semua..masing-masing memiliki suara yang unik dan vokal yang mantap. Peserta yang masuk ke separuh akhir ialah Sarah, Azmil, Aina, Tuah, Nadeera dan Fahmie.


Tahniah diucapkan kepada Sarah, Azmil dan Aina kerana telah dinobatkan sebagai peserta Finalis Mentor Legend 2014 setelah berentap pada peringkat separuh akhir . Bagaimanapun Nadeera, Tuah dan Fahmie gagal melayakkan ke peringkat akhir dan terpaksa menamatkan perjuangan mereka pada minggu semi final. 


Oleh itu, pentas akhir Mentor Legend 2014 akan berlangsung pada 22 Februari 2015 dengan persaingan 3 protege antaranya adalah Sarah, Azmil dan Aina untuk merebut gelaran Juara Mentor Legend 2014.




 Protege Amy Search     
Maishara Fazny Binti Mahadzir (Sarah)
 Umur: 19 tahun
Asal: Kuala Lumpur


Protege Dayang Nurfaizah      
Azmil Bin Karim (Azmil)
Umur : 22 Tahun
Asal: Tawau Sabah 



Protege Ella     
Nurul Aina Binti Abdul Ghani (Aina)
Umur: 21 Tahun
 Asal: Seremban Negeri Sembilan

Siapakah bakal juara mentor,sama-sama kite saksikan 22 Februari nanti ok..


VANILA AISKRIM KEGEMARAN KAMI

in , , by Nadia Johari, 22:54:00
hai assalammualaikum

Vanila Aiskrim Kegemaran Kami - Aiskrim memang menjadi kepujaan semua orang dari peringkat budak-budak sampailah orang tua..aiskrim ni manis dan mempunyai pelbagai perisa. Bila cuaca panas, aiskrimla kadang-kadang yang dicari untuk menyejukkan tekak. Kadang-kadang sesuai untuk buat dessert kan..takpun beli dekat pasaraya, siap beli yang dalam mangkuk besar..simpan dekat rumah..


Dalam banyak-banyak perisa, vanila yang menjadi kegemaran nad. Tak tau kenapa..mungkin vanila rasanya tak berapa pekat atau sedang-sedang bila masuk tekak..kalau beli aiskrim cornetto mesti perisa vanila..kalau beli aiskrim batang, mesti beli yang warna hijau dalamnya vanila..nampaknya bukan nad sorang je suka aiskrim vanila..mr mafia pun suka..kami kongsi perisa yangbsama..senang la beli aiskrim perisa yang sama kan..hehehe

Nad penah baca yang aiskrim vanila ni boleh hilangkan selsema..makan aiskrim vanila ni,insyallah baik..ermm tak tau la kan keberkasanannya..tapi macam kakak nad cakap, die nurse, kalau budak demam kene mandikan biar panas dalam badan tu kurang..kene cubala nanti..kalau selsema makan aiskrim vanila..ehehehe..

Macam nad sekarang suka aiskrim vanila plus dengan oreo..dulu selalu beli dekat Macdonald..aiskrim Mcflurry tu..tapi sejak boikot dah tak beli dah..tapi serach google tadi..banyak resepi nak buat aiskrim vanila..wahh senangla lepas ni buat dekat rumah je..tapi nak kene ade barang-barang pemutar nak buat kek tu..baru boleh beli bahan-bahan buat aiskrim..mudah rupanya..ermm..k layan makan aiskrim vanila dulu..hehehe

HANDPHONE ASUS ZENFONE 5

in , , by Nadia Johari, 14:04:00
hai assalammualaikum

Handphone Asus Zenfone 5 - Nad ni nak review telephone idokla pandai sangat..tapi nak cerita telefon baru nad ni..hehehhe..Handphone smartphone ni satu keperluan..sekarang semua nak urusan mudah dan senang dekat telefon. Lagi-lagi whatssup..Dan sebagi blogger kamera itu penting untuk mendapat gambar yang menarik..Kira kesemuanya pentingla..Lepas je handphone Sony Xperia J nad dah tak berapa nak betul, install tak boleh, kamera tak cantik, pastu asyik hang je..semua kerja jadi lambat..betapa susahnya nak buat kerja..haishh..

Masa tu mulala memujuk mr mafia suruh beli telefon baru. Mulanya nak beli Handphone Xiomi, tapi tak jadi adalah sebab-sebabnya..akhirnya pilihan nad Handphone Asus Zenfone 5..sebelum beli nad ade survey dekat google..dekat youtube berkenaan dengan Asus Zenfone 5 ni..tengok macam semua ok..sebab nad perlukan telefon smartphone ni dengan cepat..sebab senang buat kerja nanti.
 

Akhirnya nad beli Asus Zenfone 5 ni dengan harga RM580. Nak tau ape bestnya..hehee..ni la yang ditunggu saat ni..apakah dia..Yesss!! akhirnya nad dapat handphone yang berkaler biru..hahahhaa...suka giler kau..kihkihkih...Asus Zenfone 5 ni popular dengan dua simkad..jadi boleh masukkan dua nombor dalam satu phone..


Pertama sekali tengok handphone  mestilah tengok kameranya..kalau nak diikutkan, kamera Asus Zenfone 5 tidaklah sehebat mana, tapi lebih elok dari Sony Xperia J nad sebelum ni..hahaha.. Nilah gambar pertama nad amik guna kamera ni..amik gambar dekat luar..Kamera Asus ni belakang ialah 8MP dan depan ialah 2MP..memang untuk selfie tak berapa la..tapi ok la dari sony nad sebelum ni..ahhaha..

Ciri-ciri kamera


Macam-macam ada dah dekat Asus Zenfone 5 ni..bestnya dalam ni dah ade movie video dan mini movie..so nak buat video dah senang..macam nad pemalas..haha..takde edit-edit dah..main masuk je..hehe



Dan menariknya Asus ni ade Mirror..hahaha..so nak makeup guna cermin dalam phone je..hahaha..


Serba sedikit tentang Asus Zenfone 5


Sekarang semua kerja jadi mudah..takde hang..takde risau pasal gambar dan semuanya..sound pun ok..hehee..


hai assalammualaikum

Cosmoderm Tengah Buat Promosi - Hah sapa tak tau pasal produk cosmoderm ni lagi..Ya Allah terbaik kau!!..Dah lama produk cosmoderm ni dekat luar, tapi mungkin baru-baru ni, baru tau kan..samalah macam nad..hahaa..tahun lepas baru tau pasal cosmoderm ni..kalau tau dari awal dah lama nad guna cosmoderm ni..Ramai dah cuba produk ni, semua kata bagus, terbaik,..semuanya positif..see...dan paling penting dia halal.. 

Produk Cosmoderm yang berasaskan tumbuhan bahan aktif, bunga, buah-buahan dan herba dan terbukti manfaat untuk kulit kita. Bahan-bahan yang digunakan bukan sahaja halal, malah memberi kesan dalam menyelesaikan masalah kulit yang dengan berkesan. Bagusnya Produk comoderm ni sesuai untuk seisi keluarga dari bayi sampailah dewasa..Amacam jimat kan..beli untuk satu keluarga terus..


Lepas je nad guna tiga jenis produk cosmoderm, terus nad jatuh hati dengan cosmoderm..Korang boleh baca dekat SINI. Lepas je tengok testimoni ramai orang kata best..lepas ni nad nak beli set Tea Tree pulak...biasalah muka nad bukan flawless, bukan normal, muka nad minyak, jerawat..jadi produk Tea Tree Oil dari cosmoderm ni sesuai untuk muka macam nad.

Manfaat Tea Tree Oil
- menghilangkan minyak dan kotorn di permukaan wajah
- menenangkan kulit berjerawat dan kemerahan
- membantu membasmi kuman
- membersih,melembut dan mengekalkan kelempbapan kulit
- dwi pembersihan secara mendalam


Korang jom dapatkan sekarang..sekarang Cosmoderm tengah buat promosi..yeahhh..ni nak grab ni..tunggu duit masyukk dulu nak terus pergi cari..takleh lepaskan..promosii ni..kalau koran nak tau lebih lanjut boleh klik banner Cosmoderm di atas ok..tengokla..macam-macam promosi ada..promosi sampai hujung bulan ni je..

BELANJA MR MAFIA DI DELIFRANCE

in , by Nadia Johari, 20:53:00
hai assalammualaikum

Belanja Mr Mafia Di Delifrance - Haritu nad dapat voucher dekat Delifrance, jadi gunalah voucher ni untuk belaja Mr Mafia sempena hari lahir die tu..dah penat buat surprised hari lahir, esoknya nad belanja die dekat Delifrance..Sebab haritu die tak ikut, jadi kali ni bagi dia rasa..Delifrance ada banyak cawangan..kalau nak tau dekat mana boleh baca dekat SINI..nad pergi Delifrance dekat Ampang Point sebab dekat dengan rumah..
Sampai je sana, dia pun suruh nad order..tak kisah order mana, sebab nad yang belanja kan..haha..nad suruh pilih tak mau pilih..nasib baik dekat Delifrance ade pelbagai menu yang sedap dan lazat. Ada macam-macam menu, meatball ada, lamb ada, ikan ada, roti ada, ada juga menu yang disertakan dengan nasi..Disebabkan voucher hanya ada RM30 jadi pilih menu yang agak-agak harga sikit la..hahaa..

credit pic kerex studio
 Meatball Pasta

https://www.facebook.com/kerex.photography
credit pic kerex studio
Provencal Lamb Shoulder

Untuk mr mafia, disebbakan die suka lamb..jadi nad order Provencal Lamb Shoulder dan nad pulak meatball pasta..disebabkan harga terlebih daripada RM30, jadi bayar jele yang lebih-lebih tu..takdela banyak sangat leihnya..hhahha

https://www.facebook.com/kerex.photography
credit pic kerex studio

Selfie-selfie dulu..hahaa


https://www.facebook.com/kerex.photography
credit pic kerex studio

https://www.facebook.com/kerex.photography
credit pic kerex studio

Gambar kite je yang lebih kan..haha..mr mafia takmau masuk dalam gambar dah..private katanya..kihkihkih...poyoo..hhaaha..


Hah ni untuk pengomen bulan february..siapa yang akan dapat..ditaja oleh Delifrance..
hai assalammualaikum

Al-Fatihah kepada Datuk Hasbullah Awang Dan Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat - Mereka berdua memang dikenali oleh semua. Seorang adalah pengulas sukan dan seorang lagi merupakanpemimpin yang berjiwa besar yang dikasihi oleh rakyat. Dan kedua-duanya telah pergi ke Rahmatullah. Setiap yang hidup pasti akan mati..dan mereka pergi dengan tenang..


Datuk Hasbullah Awang, siapa yang tidak kenal..sering muncul di tv dalam sukan..suaranya yang tida asing lagi..dah tau dah bila die mengulas..masih terngiang-ngiang di telinga..memang best bila die mengulas.. Datuk Hasbullah Awang telah meninggal dunia selepas menerima rawatan di Institut Jantung Negara (IJN) dipercayai akibat komplikasi jantung.

Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Aziz Nik Mat meninggal dunia akibat kanser prostat, selepas menerima rawatan selama 25 hari di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM).
Allahyarham menghembuskan nafas terakhir pada kira-kira jam 9.40 malam di sisi ahli keluarganya, di rumahnya di Pulau Melaka, kira-kira satu jam selepas keluar daripada HUSM.


إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ
Salam Takziah buat beliau n keluarga

Moga rohnya ditempatkan di kalangan org2 yg beriman...amin...

Al-Fatihah..

بِسْــــــــمِ اٌللَّهِ اٌلرَّحْمَنِ اٌلرَّحِيْـــــــــمِ
أٌلحَمْدُلِلَّهِ رَبِ اٌلْعَلَمِينَ*اٌلرَّحْمَنِ اٌلرَّحِيْمِ*مَلِكِ يَوْمِ اٌلدِّيْنِ*إِيَّاكَ نَعْبُوْدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِيْنُ*إٌهْدِنَا الصِّرَطَ اٌلْمُسْتَقِيْمُ*صِرَطَ اٌلَّذِيْنَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِّمْ غَيْرِاٌلْمَغْضُبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ اٌلضَّآلِّينَ*آمِـــــــــين*


hai assalammualaikum

Yong Tau Fu Kampung Pandan - Siapa peminat Yong Tau Fu..melompat sekarang...hahaha...sape tak suka kan..makanan yang campur-campur tu dengan kuah yang sangat superbb...dan paling nad suka..bila ada sayur..perghh mantap..sayur kalau boleh amik dua ikat..haha..sedapp weiii..Yon Tau fu korang tau kan..makanan campur-campur pastu direndam dalam air panas yangbmendidih..pastu dipotong kecik-kecik dan diletak kuah...aummm..bagi yang nak rasa Yong Tau Fu yang superb ni bo,eh ke kampung pandan..memang superbbb..

Kedai Yong Tau Fu Kampung Pandan ni dah lama dibuka..sejak dari mr mafia kecik lagi..kau bayangkan sekarang mr mafia dah 45 tahun..oopss terlepas umur pulak..hahah..perniagaan Yong Tau Fu ni dijalankan oleh ahli keluarga sendiri..dan salah satunya adalah kawan mr mafia..memang sedap Yong Tau Fu dia..korang boleh pilih seberapa banyak korang nak..layan diri katakan..hahha..



Tengokla ni..macam-macam ada...


Katanya kedai ni penah masuk dalam rancangan Jalan-jalan cari makan TV3 tu..memang patut masuk kot..sebab sedappp...dah nak habis baru nak amik gambar..hahaha...


Ni la rupa kedai dia..dia buka dari 10pagi sampai 10 malam...Hari jumaat cuti ye awak-awak semuaa..kat sini ade jugak jual sup-sup,goreng-goreng semua..


Ni la rupa luar kedai die..pagar warna ungu..die memang takde signborad...kalau nak pergi boleh

Jalan Thaver (Jalan Kampung Pandan), Kampung Pandan, Kuala Lumpur 55100,Malaysia   Parking jerk kat tepi jalan tu...kedai dier biasa2 jerk..  Selalunya orang parking di sepanjang tepi jalan tu.  Kalau time lunch  kedainya memang sentiasa ramai orang. 




© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS