KENING KIRI BERGERAK, PETANDA APA YA?

in , by Nadia Johari, 14:09:00
 hai assalammualaikum
 
Kening Kiri Bergerak , Petanda Apa Ya? - Sejak beberapa hari ni, kening kiri ni asyik bergerak sendiri je. Selalu dengar gatal tangan je, tu pun katanya sebab nak dapat duit. Takda la nak percaya sangat, kalau betul terjadi, tu macam satu kebetulan jela. Tapi, bab kening bergerak ni tak pernah dengar pulak kenapa. Pastu mula la google, kenapa kening kiri ni bergerak, saja nak baca tafsiran orang..hehee.

 hai assalammualaikum

Farhanah Mula Dah Gigit Ibu Jari, Tu Maknanyaaa - malam tadi, masa nak tidur, nad perasan satu yang selama ni nad tak pernah nampak Farhanah buat, tapi malam tadi buat. Dari dia baby sampai besar memang tak pernah dia buat, malam tadi pertama kali dia buat. Farhanah gigit ibu jari dia..hah!!, adakah tu maknanya dia mintak adik..hahahhaa. Farhanah pun dah nak masuk 3 tahun. Itula orang selalu cakap, asal anak gigit ibu jari, mesti nak adik. Eh, nad tak percara bulat-bulat pun, hahaha. 

 hai assalammualaikum
 
Drama Kampong Pisang Bersiri-siri - Semalam, tertengok Di Sebalik Tabir Kampong Pisang Bersiri-Siri. Mula ingat cerita ni dekat Astro Best ke apa, rupanya akan ditayangkan di Astro Citra. tengok di sebalik tabir pun dah lawak, tu buat tak sabar nak tengok nanti. Kampong Pisang Bersiri-Siri ni akan ditayangkan pada 7 Disember , setiap hari Isnin, jam 9 malam. 
 hai assalammualaikum

Telefilem Tersimpang Ke Alam Bunian Di Astro Citra - Semalam, masa aku duk tukar-tukar channel, sekali ternampak satu cerita ni dekat Astro Citra. Aku baru perasan channel astro citra ni, baru ke? Mungkin dah lama, mungkin cerita sebelum ni tak berapa best. Tapi semalam Sabtu, jam 9 malam, cerita best, cerita seram, tajuknya Tersimpang Di Alam Bunian. Bila dah cerita seram, memang layan la.
 hai assalammualaikum
 
Vivo American Pizza & Panini Aeon Maluri - Bila dah keluar dengan #gengAmpang ni, tempat paling dekat nak keluar Aeon Maluri la. Masa tu pulak Sally ada nak buat task job, jadi, nad dengan cici pun temankan dia. Habis buat task, apa lagi cari tempat makan best yang belum dicuba dalam Aeon Maluri tu. Macam baisa la, perempuan memang sukar memilih ye, hahaha. Last-last kitaorang pilih untuk makan di Vivo American Pizza & Panini.
 hai assalammualaikum
 
Tangan Bersih, Bebas Kuman Dengan Pencuci Tangan Plash AFY Haniff - Kita tau, tangan merupakan anggota badan yang melakukan banyak perkara seperti memegang dan menyentuh pelbagai permukaan, makanan, benda dan macam-macam lagi. Bakteria, kuman dan kotoran akan melekat di tangan kita selepas kita melakukan aktiviti dan dengan tangan jugala akan menyebabkan kita menyebarkan penyakit kepada orang lain sekiranya tangan kita tidak dibersihkan. 
 
 hai assalammualaikum

Dapat Juga Kerabu Maggi Dan Salad Roll - Pertama kali makan Kerabu Maggi dekat festival makanan thailand. Siapa je tak suka kalau ada festival makanan Thai macam tu. Masa tu dibuat dekat Tesco Ampang, dekat je dengan rumah. Memang macam-macam nad beli, ada nad buat entry, boleh baca Festival Makanan Thailand di Tesco Ampang. Antara nad beli ialah kerabu maggi. Ya waktu pertama kali nad rasa kerabu maghi tau. Pedas giler tali sedap. Lepas tu jatuh cinta dan teringat-ingat. Nak pergi Thailand entah bila. Sekarang nak ada festival makanan macam ni mana la boleh. Duduk rumah jela. Nak makan, kena la cari siapa boleh delivery area Ampang ni.

 hai assalammualaikum

Beli Basikal Anak Online Je Di Shopee - Basikal ni dah lama Fariza dan Farhanah nak sangat, baru bulan ni mommy daddy mampu beli. Alhamdulillha, bulan ni mommy daddy ada rezeki lebih, mommy daddy kongsi kegembiraan dengan anak-anak. Beli basikal diaorang nipun dekat shopee je, almaklumla, nak keluar rumah tak boleh, beli online jela. Hebat kan, basikal pun boleh online sekarang, senang ya.

BEEF LAMB CHOP BERSOSKAN BLACKPEPPER

in , by Nadia Johari, 13:37:00
hai assalammualaikum
 
Beef Lamb Chop Bersoskan Blackpepper - Western time!! Haritu ada dapat beef lamb, jadi kita buat lamb chop la. Beef lamb ni dapat dari supremefrozen.store. Dekat sini macam-macam jenis seafood ada, king crab pun nad beli dekat sini. Kalau nak dapat free shipping, berbelanja RM180  ( KL dan Selangor ) RM200 ( Outstation ). Macam-macam ada, salmon, beef, udang galah, sotong, macam-macam lagi la korang boleh tengok.
hai assalammualaikum

Norwex, Kain Buruk Kayangan, Memudahkan Kerja Membersih - Terjebak juga ye dengan kain buruk kayangan ni. Sana sini kain Norwex tu lalu timeline, tak facebook, ada dekat instagram, ada juga dekat twitter. Mula tu memang pejam mata jela, malas nak layan, tapi layan jugala demo kain Norwex punya video, gambar tu semua, yela dah lalu kan. Tiba-tiba, dalam hati, ' bestnya tengok, guna air je. Lap apa pun boleh, senangnya '..arghh sudah. Sabar nad, sabar..kain biasa, harga murah je kau guna, sama je kain buruk juga. Sekaliiiiiii....jeng,jeng,jeng..Kain Norwex sampai dekat rumah..kihkihkih..
hai assalammualaikum
 
Makan Chicken Chop Di Raintown Restaurant Aeon Maluri - Hari Ahad lepas nad mintak izin mr mafia nak keluar dengan kawan sekejap. Lama sangat terperap dalam rumah, hati macam serba tak kena, ajak la siapa yang teman nad jalan-jalan jap. Nasib ada kawan-kawan lelaga ni free..hehee. Sally kata dia nak belanja mynews, hehee. Tapi sebelum tu kita makan berat dulu. 
hai assalammualaikum
 
Meta Trader 4 : Perisian Dagangan Forex Terbaik - Dagangan Forex semakin popular dari hari ke hari kerana wabak dan juga dengan perisian-perisian pintar yang menjadikannya sangat mudah. Ciri-ciri yang tersedia pada perisian tersebut dapat membantu kita untuk memahami langkah-langkah berdagang dengan cara yang lebih baik dan ia juga membantu kita menjana wang dengan secara bijak.
 
 hai assalammualaikum
 
Mudahnya Buat Apple Smoothie Dengan Beko Vacuum Blender - Hah korang duduk rumah tu buat apa? cukup-cukupla buat air dalgona tu, jom kita buat air smoothie pulak. Minum minuman sihat dari buah sebenar. Sebelum ni mesti malas nak buat kan sebab perlu tekan blender tu lama-lama. Tapi, kalau korang guna Beko Vacuum Blender ni, air smoothie jadi lebih mudah. Minum air daripada buah sebenar dapat menyihatkan tubuh badan kita.
hai assalammualaikum

Bagaimana Untuk Mendapatkan Tawaran Insurans Kenderaan Terbaik Di Malaysia?-
Anda tentunya tidak mahu berbelanja lebih daripada apa yang anda perlukan untuk insurans kenderaan. Tetapi bagaimana caranya untuk mencari tawaran yang terbaik? Di Malaysia, ada lebih daripada 20 buah syarikat Takaful dan insurans besar dan kecil yang ingin bersaing untuk mendapatkan anda. Kebanyakan daripada mereka juga mempunyai pelbagai pilihan polisi yang menarik sehingga sukar untuk membandingkan polisi dan mengetahui siapa yang menawarkan polisi insurans kenderaan yang terbaik. Berikut merupakan beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk mencari tawaran insurans kenderaan dengan harga yang paling murah.

YEAH!! DAPAT KFC ONE BOX, I AM THE WAN

in , by Nadia Johari, 12:29:00
 hai assalammualaikum

Yeah!!, Dapat KFC One Box, I Am The Wan - Selalunya kalau ada contest ke apa, memang malas nak masuk, sebab rasa tak bertuah sangat, huhu. Tapi kadang tu sekali sekala cuba juga mana tau tiba-tiba bertuah kan..kihkih. Samalah macam contest KFC ni, masuk suka-suka je, tapi tak sangka boleh menang pulak..ehehe. 

KERANG MASAK SAMBAL HIJAU

in , by Nadia Johari, 10:15:00
hai assalammualaikum
 
Kerang Masak Sambal Hijau - Masa start PKPB, barang dapur pulak habis time tu. Tapi kitaorang tak panic buying, mr mafia pergi pasar dua hari lepas PKPB. Masa tu dia kat apasar tak ramai orang, jadi ikan, ayam, semua barang basah banyak lagi. yela, buat apa nak panic buying, dah cakap keperluan sentiasa ada. Masa tu terus la dia beli macam-macam. Bukan setakat ikan dan ayam, lala dan kerang pun dia beli. Mr mafia tau isterinya suka makan kerang, jadi dia belila, walaupun kerang tu mahal gila. Lepastu, jenuhla nak fikir menu apa dengan kerang ni. Nad pernah buat kerabu kerang ala thai je, takkan nak buat lagi kan. Lepas tu kerang masak sambal, jadi fikir punya fikir buatla kerang sambal hijau.
 hai assalammualaikum
 
Susunatur: Kemas Barang Makeup Simpan Dalam Storage Makeup Elak Berhabuk -  Sebelum ni konon tak membazir beli storage makeup tertutup, sebab rasa tak perlu dan membazir. Tapi lama-lama, tengok barang makeup cepat betul berhabuk, dengan tak laratnya nak bersihkan setiap minggu, jadi fikir panjang, baik beli storage makeup yang ada tutup untuk elak habuk. Makeup kita bukan sikit, banyak gila. Lepas tu ingat nak jimat pakai barang yang sedia ada je, tapi lama-lama macam bersepah pulak.
 
hai assalammualaikum
 
Terjawab Sudah Siapakah Disebalik Topeng The Masked Singer Malaysia Minggu Akhir - Sebenarnya masa mulanya rancangan The Masked Singer Malaysia ni, nad tak layan pun sampai la minggu ke -5 nad tak tengok lagi. Kemudian, tengok ada seorang member duk update tweet #themaskedsingermy #themaskedsingermalaysia, tweet duk teka siapa yang nyanyi, macam best pulak. terus nad layan dekat On Demand Astro. Mula-mula layan minggu pertama, woww menarik, terus layan sampai minggu ke 5. Kemudian setiap hari Jumaat, tak pernah tinggal tengok dekat astro..hehee.

SANDWICH DAGING CHEESE YANG MUDAH DAN SEDAP

in , by Nadia Johari, 12:22:00
 hai assalammualaikum
 
Sandwich Daging Cheese Yang Mudah Dan Sedap - Haritu nampak daging kisar dalam peti ais, terfikir nakbuat apa dengan daging kisar ni. Selalu masak spagetti guna daging kisar ni, tapi haritu tak berapa rajin nak buat spagetti, sos prego pun takda. Jadi fikir punya fikir, dapat idea buat sandwich daging. Tapi daging sahaja macam tak best, ternampak pulak kepingan cheese tu..hehee. Hah!!, terus dapat idea nak buat apa. Kita buat sandwich daging bercheese..hehee.

PERTAMA KALI BUAT PUDING ROTI KUKUS

in , by Nadia Johari, 19:26:00
hai assalammualaikum
 
Pertama Kali Buat Puding Roti Kukus - Lama dah nampak kawan buat puding roti, tengok macam sedap je. Nad memang tak pernah rasa puding roti ni. Lepas tu, masa bercuti sebelum ni dekat Hotel Best Western ICity tak silap, ada disediakan puding roti , terus nad cuba, sedap rupanya. Puding tu ada sos dia, sos kastard nama dia, serius sedap.  Lepas tu tengok resepi, senang je nak buat rupanya, tapi tu la, tunggu kerajinan, huhuhu. Dan setelah setahun, semalam, datang rajinnya nak buat, tu pun sebab tengok tarikh roti dah nak expired, sayang nak buang, fikir punya fikir dessert apa nak buat dengan roti ni..hehee. Teringat pulak dekat puding roti.
© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS