hai assalammualaikum

Bayar Zakat Melalui Penolakan Akaun Simpanan Secara Automatik Melalui Bank Bank Muamalat - Ingat lagi, masa tanya dekat suami 
"abang., abang dah bayar zakat belum". 
Dengan cepatnya dia jawab " Dah ". 
Bayar dengan apa ? aku mencelah.
Dia jawab " online je ".

Mudah kan sekarang, semua ikut peredaran zaman, dari manual, ke teknologi lebih canggih. Hanya bayar secara online sahaja dah selesai. Dekat mana-mana pun boleh bayar zakat, memang sangat menjimatkan masa dan tenaga.
 hai assalammualaikum

Pelbagai Kelengkapan Rumah Ada Di HOHM Pavillion Bukit Jalil - Bila dah namanya perempuan, memang suka tengok benda-benda comel untuk dekorasi, pinggan mangkuk, barang dapur, cadar, pokok, eh semuala. Dapat tau, ada satu kedai kelengkapan rumah, HOHM buka dekat Pavillion Bukit Jalil, jadi hari Sabtu pun kitaorang pergi. Sambil jalan-jalan la nak tengok apa yang ada dekat situ. 

Lagipun sekarang nad tengah proses untuk kemas bilik anak, boleh la tengok barang apa sesuai untuk bilik diaorang. Mana tau ada yang berkenan kan. Bestnya ada sale sebab pembukaan besar-besaran, jadi masa ni la kita serbu..hehee. HOHM ni berada di tingkat 4 Pavillion Bukit Jalil.

hai assalammualaikum

Bonnisan Himalaya Galakkan Pertumbuhan Yang Sihat Dan Tingkatkan Selera Makan Anak - Bila dah jadi ibu, kesihatan anak-anak menjadi perkara utama. Bila anak sakit, kembung perut, sakit perut, dengan anak-anak meragam, memang tak tenang rasa. Lagi satu bila anak susah makan, memang tak senang duduk.

Pernah alami situasi, bila suap makananan dekat anak, anak tolak. Lepas tu dia pilih sendiri makanan mana dia suka. Kebanyakan anak-anak ni tak suka sayur, nasi, makanan yang penting untuk tumbesaran mereka. Nad rasa bukan nad je pernah lalui anak susah makan, ramai dekat luar sana anak yang "picky eater" ni kan. 

 hai assalammualaikum

Pengalaman Banjir Teruk Pertama Berlaku Di Meru Klang - Benda yang tak pernah terfikir akan berlaku, terjadi dekat keluarga sendiri. Selama 3 hari hujan turun tak berhenti, pastinya akan menyebabkan banjir di setiap kawasan yang terdedah. Tapi tak terfikir banjir menjadi teruk daripada biasa. Memang pengalaman banjir yang tak dapat dilupakan untuk akhir tahun, Disember 2021.

Meru Klang memang akan banjir kalau hujan turun, tapi selalunya terjadi dekat jalan tertentu, dan macam rumah mak ayah nad, akan banjir dekat tepi-tepi sahaja, dan kalau dekat jalan laluan tu banjir sampai buku lali sahaja. Tapi kali ni, tak sangka, banjir sampai seluruh tempat Meru Klang, Kampung Budiman. 
hai

Top 10 Fitness Gifts for Him This Christmas 2021 - Everyone deserves to be spoiled once in a while and this coming Christmas is the perfect opportunity for you to spoil your loved one. If you are struggling to find the perfect fitness gifts for the gym-goer or fitness freak boyfriend or crush, we are here to help you.

We have compiled ten top Muscle Metabolix (MMX) fitness gifts for your perfect other half this Christmas. Best of all, every MMX product is Halal certified by the Islamic Services of America, a body recognised by JAKIM. So, time for some shopping and make it the most memorable Christmas of all time.
hai assalamualaikum

Printing Baju Murah Terus Dari Kilang Ohtshirt.com.my - Ada tak antara korang kat sini yang nak cari kilang printing baju murah? Kilang printing baju yang boleh buat macam-macam jenis printing baju dengan harga murah, berkualiti serta boleh buat penghantaran ke seluruh malaysia? 

Sekarang ni memang dah jadi trend dan kewajipan untuk tempah baju syarikat, baju kelab, baju aktiviti sukan, baju konvoi, baju family day dan banyak lagi la. Kalau di universiti boleh kata hampir setiap bulan akan buat baju untuk aktiviti kat universiti dan kolej. Baru nampak satu keunikkan dan kelainan kat situ kan?
hai assalammualaikum

"Experience Penang" : Banyak Tempat Menarik Di Pulau Pinang Boleh Dikunjungi - Bila dah boleh melancong, banyak destinasi yang nak dituju untuk merehatkan diri selepas lama duduk berkurung di rumah. Salah satu destinasi pelancongan yang terletak di pantai barat laut Semenanjung Malaysia,iaitu Pulau Pinang sentiasa menjadi destinasi percutian yang popular di Malaysia. Sekarang banyak tempat menarik di Pulau Pinang yang korang boleh kunjungi tau.

Kempen yang bakal dilancarkan "Experience Penang" bertujuan untuk memacu pengunjung domestik dan antarabangsa ke Pulau Pinang dengan pengalaman berharga dan menampilkan lokasi di seluruh pulau dan tanah besar yang pasti memuaskan hati semua orang. 

 hai assalammualaikum

Supercube Soothe Mist Natural Therapy, Minyak Moden Bantu Legakan Lenguh Badan Dan Pening Kepala - Kalau dulu, minyak urut paling popular minyak gamat, sekarang pun orang ada guna juga, jenis minyak urut yang warna hitam tu untuk urut badan yang lenguh-lenguh. Minyak tu kan jenis melekit dan tak rasa apa sangat. 

Dulu takde pilihan sangat minyak urut, lama-lama orang pun keluarkan macam-macam jenis minyak. Macam nad, suka jenis minyak yang panas, memang sedap kalau pakai bila badan lenguh, pening kepala ke. Lagi best pakai bila masa period, hah paham-paham jela perempuan kalau period, perlukan sesuatu yang hangat. 
 hai assalammualaikum

Tips Menjaga Mata Anak Tanpa Tinggalkan Penggunaan Gajet - Penggunaan gajet dekat anak-anak memang tak boleh dielakkan. Ada tu, gajet ni sebagai penyelamat, bila anak tantrum, menangis bila ibu atau bapa sedang melakukan kerja, bagi handphone, pasang lagu kegemaran, baru budak-budak diam. Yela, kadang tak tau nak buat macam mana, hanya gajet je dalam fikiran.

Lagi zaman sekarang, semua zaman teknologi, handphone, komputer, laptop, tab dan mcam-macam lagi, di mana ia menjadi penggunaan utama waktu kini. Nak taknak, kena dedahkan anak-anak dengan gajet ni, kerana ia bukan sahaja tujuan untuk pembelajaran malah lebih dari tu. 

 hai assalammualaikum

Cara Aku Buat Tempat Simpanan Beg Tangan Dan Backpack - Perempuan dengan beg tangan, backpack memang tak dapat dipisahkan. Memang kalau tengok perempuan ni pantang dengan handbag semua ye. Bila dah banyak, mula pening macam mana nak simpan.. Heheheh. Macam daku la, macam-macam jenis beg tangan, backpack ada, pastu pening nak simpan dna letak dekat mana.

Salah letak cara, salah simpan, boleh rosak beg tu. Sayang kan kalau dah rosak. Kita kalau boleh biar tahan lama, pakai lama. Jadi, kena la fikir cara simpan dan susun dengan baik.
 hai assalammualaikum

Lampu Viral Tiktok, Kerlipan Yang Mencantikkan Ruang Dari Sparkly Aurora - Suka tengok lampu bilik yang berlampu space, lampu warna warni, lampu yang mendamaikan. Lampu jenis macam ni kebanyakannya yang suka bertiktok pakai. Lampu macam ni sesuai untuk sesiapa pun, kalau ada anak-anak lagi la diaorang suka. 

Nad duk usha lampu ni, nampak instagram Sparkly Aurora. Lawa sangat, ada macam-macam jenis lampu tau, siap boleh pasang lagu dekat lampu tu. Apa lagi terus nad dapatkan, tu pun sebab fikir anak-anak je..hehee.
hai assalammualaikum

Majlis Menandatangani memorandum Persefahaman Alphacomp Solution Sdn Bhd Dan Persatuan Penjaja Dan Peniaga Di Kawasan Lembah Klang : ASSB Kenalkan Sistem MySejiran, Fokus Bantu Peniaga B40 - Sekarang, orang lebih suka gunakan aplikasi untuk memudahkan urusan mereka, jimat tenaga dan jimat masa. Salah satu sistem yang baru, bakal dikeluarkan iaitu MySejiran, di mana platform baharu ni dapat bantu peniaga B40 meluaskan perniagaan mereka.
 hai assalammualaikum

Tower Walk 100, Tarikan Terbaharu Menara Kuala Lumpur - Korang pernah rasa, berjalan dekat tempat tinggi 100 kaki, masa tengah jalan, korang nampak bawah, lepastu dapat nikmati pemandangan yang indah dari atas?. Korang nak rasa tak?  Korang dapat bayangkan tak apa nad cakap ni?..hahahaa. 

Ok, meh nad nak cakap, Menara Kuala Lumpur memperkenalkan tarikan terbaharu mereka untuk pengunjung merasai pengalaman berjalan dan menikmati suasana dari tempat tinggi, Tower Walk 100.
 hai assalammualaikum

Glowpeach Produk Kolagen Kesihatan Dan Kecantikan Berasaskan Bahan Organik - Kesihatan dan kecantikan amat penting dan ia perlu seiring dengan kehendak serta gaya hidup masyarakat. Pengambilan produk kolagen selalunya menjadi pilihan masyarakat untuk kekal cantik luar dan dalam.

Berdasarkan kajian dan pengalamannya sendiri, Khaireen Kamarulzaman, 23, seorang bekas pramugari mendapat idea untuk mengeluarkan produk kolagen berasaskan bahan organik iaitu Glowpeach, dalam bentuk minuman yang mudah untuk diamalkan.
 hai assalammualaikum

Banyak Buku Menarik Di Kedai Buku Islam Online IMAN Shoppe - Sejak PKP haritu, nad rajin baca buku,yela, dah tak tau nak buat apa. Luangkan masa dengan baca buku. Tapi bukan baju jiwang-jiwang ke apa, nad suka baca buku islam, buku agama yang ada maksud mendalam dan memberi semangat dan kesedaran dalam diri ni. 

Selain tu, nad suka beli buku pasal keluarga, macam mana jadi parent yang terbaik. Biasalah, kita belum sempurna lagi ya, hehee, sebab tu kena banyak membaca. Nad memang suka pergi kedai buku, bawak anak-anak masuk kedai buku, bagi diaorang pilih nak buku apa. Nad memang suka dekatkan anak-anak dengan buku ni. Tapi sejak duduk rumah ni, banyak masa membeli secara online. Lagi mudah dan semua jenis buku ada.
 hai assalammualaikum

Al-Hamra Integrated School, Sekolah Agama Swasta Berteraskan Pembelajaran Holistik Islam Dan Kurikulum Bahasa Inggeris - Setiap ibu bapa inginkan yang terbaik untuk anak-anak, terutama sekali dalam pembelajaran. Ilmu dalam apa-apa bidang sekalipun sentiasa ada nilai tersendiri seiring dengan perubahan semasa. Apatah lagi kalau ilmu duniawi ini digabungkan bersama ilmu akhirat. Itula yang diterapkan di Al-Hamra Integrated School, sekolah agama swasta yang berteraskan pembelajaran holistik dan kurikulum Bahasa Inggeris. 

Pertama kali nad masuk ke sekolah agama swasta Al-Hamra ni, memang kagum sangat dengan suasana dan persekitaran dalam kelas. Ruang yang sangat selesa, ceria dan inovatif , membuatkan pembelajaran sangat menyeronokkan bagi pelajar. 
 hai assalammualaikum

Pelancaran Produk Kesihatan Seisi Keluarga, Figura Coffee Latte - Baru-baru ni syarikat pengeluar produk kesihatan iaitu Figura ( M ) Sdn Bhd, ( Figura International ), sebuah syarikat milik penuh bumiputera telah melancarkan produk kesihatan terbaru mereka iaitu Figura dan Figura Coffee Latte, produk yang sesuai untuk seisi keluarga di Hotel Flamingo, Ampang, Kuala Lumpur. 

Dalam kehidupan seharian kita, memang memerlukan makanan tambahan untuk kesihatan dalaman dan luaran. Lagi-lagi waktu pandemik sekarang, kesihatan amat penting untuk kita jaga. Untuk memilih makanan tambahan yang bagus, bahan kandungan yang digunakan dalam sesuatu produk itu amat penting. 
 hai assalammualaikum

Baju Elsa Untuk Anak-Anak Beli Di Shopee - Bila keluar cerita Frozen, anak-anak memang suka sampai hafal lagu tu. Diaorang nampak pulak budak-budak baya dia pakai baju Elsa, mula la nak juga. Nak taknak mommy kene kumpul duit belikan baju Elsa untuk diaorang..huhu. Anak bukan seorang tapi dua orang perempuan. Wajib ye seorang satu kena ada baju Elsa. Takkanla nak beli sorang pastu kongsi, memang tak muat la baju, saiz dahla berbeza. Takkan mommy kejam, beli satu baju je.

Bila dah kira-kira, ok, ada duit nak beli baju Elsa ni. Terus tengok kat shopee, baju Elsa mana yang lawa dan paling penting murah..hehehe.Gigih mencari beberapa hari ye, demi kegembiraan anak-anak. Haish kalau korang tak kenang jasa mommy korang ni tak tau la..hahahha.
 hai assalammualaikum

Lala Kecil Tumis Saja, Korang Pernah Makan Tak? - Bertahun lamanya tak makan lala kecil ni. Dulu masakecik-kecik mak suka beli lala kecil ni. Bila ana-anak dah besar jarang pulak mak beli. Nad suka sangat lala kecil ni. Walaupun saiznya kecil-kecil, tapi bila makan tetap puas. Sekarang nak anmpak lala kecil ni memang susah ye. 

Ni nad dapat masa balik kampung haritu. Adik ada beli, tapi dia bagi mak. Mak pulak bagi nad.. Hahaha. Tu best balik kampung, ada jela di bawa balik. Lagi suka kalau dapat barang basah ni.. Hahaha. Lala kecil mak bagi ni pun banyak betul.
 hai assalammualaikum

Aiskrim Wall's Cornetto Love Rose Peach Flavour - Aiskrim Wall's Cornetto love rose peach flavour dah lama keluar kot, biasalah kita memang lambat sikit nak rasa ni..hehehe. Takpe, biarkan lambat, asalkan dapat rasa. Kalau beli awal-awal mesti habis stok kan, yela orang berebut cari. 

Haritu pegi myNews, nampak aiskrim wall's cornetto love rose ni peach ni, terus ambil. Sebab tengok orang post, kiut je bentuk dia, bentuk bunga ok. Tak pernah nampak aiskrim berbentuk cantik macam ni, sebab tu kita beli.
 hai assalamualaikum

Guna Frankincense YL Untuk Luka Di Bibir Cepat Sembuh - Budak bila dah membesar, ada jela dia nak buat aksi. Buat benda yang dia tak pernah buat. Nak ikut apa orang lain buat. Contohnya macam melompat. Mula-mula memang hebat, takda apa-apa. Bila dah berkali-kali, hah luka bibir dah. Tu la yang jadi dekat anak dara nad, anak nombor dua, Farhanah.

Bab-bab melompat ni tak kira la anak nombor berapa. Biasa bila tersalah landing, mesti pecah bibir atau benjol kepala. Tapi Farhanah ni, luka dekat bibir. Bila tanya,' kenapa ni dik?'.Dia jawab, 'anah atuh,anah ompat ( Farhanah jatuh, Farhanah lompat ). Haishh, macam-macam budak nak membesar ni tau.
 hai assalammualaikum

Azomis Skincare : Empat Langkah Mudah Penjagaan Kulit Muka - Sejak duduk rumah ni, nad makin rajin nak jaga kulit muka. Dulu zero pasal kecantikan ni, main belasah je pakai tanpa lihat kulit sendiri, sudahnya habis rosak muka dan berjerawat. Paling rajin pun cuci muka je, lain tak pakai. Bila dah banyak baca tentang penjagaan kulit muka ni, dan kita ikut langkah yang betul, alhamdulillah, lama-lama kulit pun jadi sihat dan cantik.

Nak kulit wajah yang cantik, sebenarnya tak perlu banyak step pun, buat yang basic pun je pun dah ok. Antaranya, cuci muka dua kali sehari. Selepas itu apply toner, serum, moisturizer dan sunscreen. Tambahan, pakai mask 2 kali seminggu. Buat ni pun dah mencukupi untuk dapatkan kulit yang sihat dan cantik.

DIY CORNER COFFEE & TEA BAR DI RUMAH

in , by Nadia Johari, 23:26:00
 hai assalammualaikum

DIY Corner Coffe & Tea Bar Di Rumah - Suka tengok coffee & tea corner orang buat. Nad dari dulu memang ada corner untuk minum ni, tak kisah la kopi ke, teh ke, air manis ke, susu anak ke. Memang nad jadikan satu tempat tu, untuk minuman je. Nad memang jenis suka satu tempat tu, tempat dia je, tak suka campur-campur dengan yang lain. Salah satu sebabnya senang dan memudahkan kita. Takda la tercari-cari barang kan. Samalah macam tempat coffee & tea corner ni. 

Sebelum ni memang bersepah tempat ni, tak teratur, main letak je. Lepas tu suka usha dekat pinterest coffee & tea corner. Memang cantik bila tengok. Jadi kita ambil la idea sikit-sikit dekat situ. Pastu sikit-sikitla kita kemas area kopi dan teh ni.
 hai assalammualaikum

Sarapan Sandwich Sedap, Isi Padat, Puas Makan - Akhirnya dapat juga makan sadwich yang sepupu nad buat ni. Dia jual juga sandwich ni, jadi nad pun beli nak rasa. Selalu nampak sepupu nad ni post sandwich dia dekat whatsup story. Terliur tengok tau, sebab sandwich dia buat, isi padat, memang puas kalau makan. Tapi tu la terpaksa telan air liur sebab masa tu tak dapat balik lagi. Hah, bila dah dapat balik kampung, baru dapat rasa. Itu pun mak yang orderkan..hehee.

Nad memang suka makan sandwich. Selalu kalau pergi myNews, mesti cari sandwich, tapi biasalah, sandwich kat kedai takda sayur, isi je. Kalau orang jual ni, hah siap ada sayur, isi banyak. Tengok sepupu buat tu yang nak cuba rasa, sebab nampak sedap.
 hai assalammualaikum

Waterpark Di Kampung : Sewa Kolam Renang Saiz Besar Untuk Anak - Anak - Siapa kata kat kampung takda waterpark..hehehe. Walaupun hanya kolam renang satu jenis je, tapi tu cukup buat anak-anak gembira. Bukan kolam renang yang biru tu, ni kolam renang yang besar siap ada gelongsor macam dekat waterpark. Cukupla muat untuk 13 orang kanak-kanak yang kecil-kecil dan sedang kecil..hahaa. Siapa yang besar, takdanya masuk, takut pecah.

Plan adik nak sewa pelampung kolam renang ni, sebab nad baru dapat balik kampung, jadi bila semua dah berkumpul, adik nak la bagi budak-budak ni gembira. Nak bercuti satu keluarga dekat luar, masing-masing masih sibuk. Jadi plan lain, kita buat suasana bercuti, berenang seperti di waterpark di kampung sahaja. 
 hai assalammualaikum

Dulu Kerja Makan Gaji, Kini Buat RM9 Juta Sebulan Jual Produk Orang Lain - Kalau dulu-dulu, berniaga kena buka kedai atau buat jualan langsung jumpa orang sana sini berjemur bawah matahari bagi flyers dan bisnes kad. Tu pun belum tentu orang nak tengok flyers yang kita bagi.

Tapi kini zaman dah berubah, banyak perniagaan telah beralih ke atas talian (online) melalui social media dan website. Perubahan ini juga telah membuka peluang kepada ramai orang untuk menceburi perniagaan sebab banyak syarikat sekarang ni menawarkan peluang perniagaan bersama mereka tanpa perlu keluarkan modal dan tanpa perlu pegang stok produk. Lagi-lagi Zaman social media ketika ni membuka banyak peluang kepada kita nak jana pendapatan tambahan.
 hai assalammualaikum

Kasih Ibu Pada Anaknya Yang Dah Lama Tak Balik Kampung - Permintaan seorang anak, bila dapat balik kampung, nak makan makanan raya yang dibuat ibunya sendiri. Bayangkan dah berapa kali raya terlepas, pastinya makanan raya dirindui. Air tangan ibu adalah yang paling sedap.. Hehehe.

Pesan si anak ' mak, diah nak balik ni, tolong masakkan makanan raya'. Mulanya nak buat kejutan taknak bagitau balik bila, tapi maknya nak masak, mestila nak tau anaknya balik bila...hahaha. Sudahnya kena la juga bagitau balik bila. Tapi tak bagitau si ayah bila nak balik, buat kejutan dekat ayah jela.. Hehehe.
 hai assalammualaikum

Nikmati Marrybrown Tom Yam Chicken Baharu Hanya Di Marrybrown - Sawadikap!!, kap kup kap! Selamat datang di perjalanan Around the World seterusnya dengan Marrybrown, kini tiba di Land of Smiles, Thailand! 

Kali ini, sempena ulang tahun mereka yang ke-40, Marrybrown  rangkaian makanan segera Halal terbesar, memperkenalkan hidangan ' sesuatu yang berbeza '. 
 hai assalammualaikum

Makan Steamboat Di Ria Steamboat & Grill Di Jalan Pandan Prima 2 Ampang - Lama betul tak makan steamboat kat kedai steamboat. Dah berapa tahun agaknya.. Huhu. Kalau dulu suka pergi Pak John Steamboat. Sejak #stayathome, kadang buat steamboat dekat rumah guna pes Oden. Tapi vibes lain, tak sama macam kat kedai. Lagipun kat rumah takda periuk steamboat, guna periuk biasa je, tu tak best.

Dan sekarang semua kedai dah boleh operasi dan dah boleh dine, dengan syarat dah cukup vaksin. Lepas bercuti di Kemensah Valley, balik tu memang penat gila. Jadi, malam tu nad memang takda mood nak masak, ajakla mr mafia makan kat luar. 

MAKAN DI MEMANG MEOW

in , by Nadia Johari, 22:17:00
 hai assalammualaikum

Makan Di Memang Meow Lotus - Haritu lepas shopping dekat Lotus Ampang, selalunya memang malas masak, jadi tengokla kedai makan mana yang dalam Lotus ni menjadi pilihan. Masa tu nad pergi ke myNews. tengok-tengok husband dah whatsup suruh pergi kedai Memang Meow. Nama kedai pun comel je, hehehe. Entah kenapa nama dia Memang Meow..huhu. 

hai assalammualaikum

Beriadah, BerBBQ dan Bermalam Di KV Kemensah Valley - Minggu lepas nad sekeluarga dan family ipar duai pergi beriadah, bermalam dan berbbq di Kemensah Valley. Ini pun rancangan daripada adik ipar. Kitaorang pun tak pernah bercuti bersama, jadi lepas Selangor Kuala Lumpur dah boleh rentas, terus adik ipar ajak pergi bercuti. Tempat ni pun dia yang cari. 

Buat masa ni, cari tempat yang dekat-dekat dulu, jauh nanti kemudian. Lagipun, orang tengah berpusu-pusu keluar selepas bertahan lama duduk di rumah. Kitaorang relaks-relaks dulu. Kitaorang pergi pun hari Jumaat, sebab waktu tak ramai orang, bermalam satu malam dan esoknya Sabtu balik. 

 hai assalammualaikum

JACK ‘n JILL Potato Chips Keluarkan Perisa Asam Pedas Ikan - Salah satu jenama makanan ringan kegemaran Malaysia JACK ‘n JILL Potato Chips melancarkan rasa edisi terhad baru yang diilhamkan oleh masakan tempatan Malaysia yang benar-benar tidak dijangka tetapi menarik - Asam Pedas Ikan. Hidangan gurih dengan rasa pedas dan masamnya terasa di setiap orang Malaysia, dan rasa zesty yang sama pasti akan menjadi kegemaran dengan rasa JACK ‘n JILL Potato Chips yang baru.
 hai assalammualaikum

Bawa Anak Melihat Haiwan Di Farm In The City - Seronok bila dengar banyak tempat bercuti dah mula beroperasi. Buat masa sekarang nad pergi yang dekat-dekat je dulu. Nak gembirakan anak-anak yang dah lama duduk rumah. Anak-anak mintak bawak pergi tengok haiwan dekat Farm In The City Seri Kembangan, sebab diaorang throwback tengok gambar masa diaorang kecik pergi FITC ni. Last pergi masa Farhanah setahun tak silap, Fariza pulak 3 tahun. 

Bila dapat tau Farm In The City dah buka, terus rancang dengan suami, nak bawak anak-anak ke sini. Sekarang anak-anak dah besar, dah kenal haiwan, mesti lagi seronok bawak ke sini. Nad dengan suami pun dah lengkap dua dose, jadi bolehla pergi jalan-jalan.
 hai assalammualaikum

Samsung Galaxy Tab A7, Tablet Pilihan Untuk PDPR Anak Dan Kerja Mommy - Sejak mula PDPR, Fariza pakai handphone nad sahaja. Laptop ada tapi sound dah rosak, jadi kalau dia cakap, mungkin cikgu tak dengar. Bila tengok dia PDPR dengan telefon kecik ni, kesian sangat. Kadang tak nampak sangat apa cikgu tunjuk, kena besarkan. Masa tu berdoa je selalu, supaya murah rezeki, boleh dapatkan sesuatu untuk anak PDPR.

Alhamdulillah, doa dimakulkan, dapat la cari gadget untuk PDPR anak. Mula fikir nak beli laptop, tapi budget nad cuma bawah RM1000. Ada juga google laptop bawah RM1000, ada je jumpa dan tengok review, tapi entah, mr mafia cakap, laptop ni janganla yang murah-murah. Lepas tu tengok la tab. Banyak jenis bawah RM1000. Dah pilih, akhirnya Samsung Galaxy Tab A7 jadi pilihan.
 hai assalammualaikum

Alhamdulillah, Dah Boleh Rentas Negeri Bermula 11 Oktober 2021 - Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah, rentas negeri dah dibenarkan bermula esok 11 Oktober 2021. Disebabkan atas kesabaran semua, walaupun kadang ada juga yang merungut, akhirnya hajat korang untuk merentas negeri dah ditunaikan. Semua ni juga atas kerjasama kita, rakyat Malaysia bagi mendapatkan kadar vaksinasi lengkap populasi dewasa di bawah PICK telah mencapai sasaran 90% . 

Pengumuman ini telah disampaikan oleh Perdana Menteri Malaysia, Dato Sri Ismail Sabri Yaakob. Bukan sahaja dapat merentas negeri malah dapat dapat melancong keluar negara. Kebenaran ini hanya mereka yang telah lengkap vaksin.
 hai assalammualaikum

Cara Edit Gambar Guna Picsart, Mudah Dan Senang - Ramai suka edit gambar kan, dari warna gelap boleh jadi cerah. Lepas tu edit gambar boleh tambah pokok, tambah laut, tambah apa-apa yang nak ditambah. Boleh crop background, letak dekat tempat lain. Edit nampak gambar tu jadi real, jad cantik dan tak perlu susah-susah nak buat. 

Banyak app edit sekarang, tapi nad suka pakai Picsart untuk edit gambar. Nad memang tak suka pakai banyak app, nad cuma ada lightroom dan picsart je. Video ade inshot dan capcut je. Sekarang nad nak kongsi cara nad edit satu gambar ni guna picsart.
 hai assalammualaikum

Tukar Template Blog Baru - Akhirnya tukar juga template blog baru disebabkan ada masalah loading lambat bila nak buka blog. Cuak ye bila client sendiri yang cakap " blog you tak boleh buka, lambat loading ". Sebelum-sebelum ni ok je, hari post job la tiba-tiba loading lambat. Siapa tak cuak bila client sendiri yang cakap. Cek dekat phone, buka blog memnag lambat, mintak kawan tengookan, dia pun cakap sama, lambat. Bagitau mr mafia cuba buka blog, sama lambat. Sudahnya decide, tukar je la template blog.
Hai

Nutrition Pro Expands to Sabah,  On Track to Achieve RM20m in Revenue in 2021 : Company Inks Agreement with Sabah Bodybuilding Association, and Extends Partnership with Ten Times World Bodybuilding Champion Sazali Samad – Sports Nutrition Pro Sdn Bhd (“Nutrition Pro”), one of Malaysia’s leading sports supplement retailers, opens its doors this month in Penampang, Sabah. Despite the prolonged lockdown of the fitness industry due to the COVID-19 pandemic this year, the company is still on track to achieve its all-time high revenue of RM20 million in 2021, an increase by over 60% from 2020.
 hai assalammualaikum

Seronok Fariza Belajar Kelas English Online Novakid - Mungkin ada ibu bapa diluar sana yang risau tentang pembelajaran anak-anak terutama sekali Bahasa English. Ya, anak-anak perlu belajar semua bahasa, bukan sahaja Bahasa Melayu malah Bahasa English. 

Walaupun ada online kelas sekolah, tapi anak-anak ni cepat bosan dan tak fokus menyebabkan dia lambat sikit untuk belajar terutama dalam Bahasa English. Jadi, nad pun masukkan Fariza dalam kelas Inggeris online Novakid.
 hai assalammualaikum

Mudah Renew Lesen Secara Online Di mySIKAP - Selalunya kalau nak renew lesen, nad akan buat dekat pejabat pos, paling senang la nak renew lesen sebelum PKP. Masa diumumkan renew lesen boleh buat, terus pergi pejabat pos. Datang sana, cakapa dengan staff situ, macam mana nak renew lesen? Staff tu cakap buat appointment, ada dia tampal dekat satu tempat untuk nad baca. Nad pun ambil gambar. Beberapa hari lepas tu, nad cuba buat nak booking, tapi semua tarikh tak available ok, dah tu macam mana nak renew kalau semua tarikh tak available? Luahkan dekat suami, pastu suami ada cakap boleh renew lesen secara online.
hai assalammualaikum

Sertai PG Mall, Jual Produk Malaysia Ke China Melalui JD Worldwide - Dah beberapa kali nad shopping online dekat PG Mall, macam box makeup, air fryer dan banyak lagi la. Nak shopping emas dekat PG Mall pun boleh tau! 

Korang yang nak menjual dekat PG Mall pun boleh, sama je macam shopping online yang lain. Nak menjual ni memang bagus dekat banyak platform, barula ramai cari kan. Orang pun takda membeli dekat satu tempat, banyak tempat shopping online. Jadi salah satunya PG Mall ni.
Hai Assalammualaikum…

Tingkatkan Sistem Imun Badan Sepanjang Pandemik Covid-19 - Bila covid menular, masyarakat lebih berwaspada, lebih berhati-hati dengan virus ni. 

Virus ni kita tak boleh nampak dengan mata kasar, tapi ada je di sekeliling kita. Tau-tau je kita disahkan positif covid. Lagi teruk kalau dah sampai tahap 4 atau 5. Banyak video nad tengok, sedih sangat mereka yang kehilangan keluarga disebabkan covid. Lagi bahaya sekarang, ada macam-macam jenis virus yang muncul. 

ASTRUM AMPANG, RUMAH IDAMAN ANDA!

in , , by Nadia Johari, 17:07:00
 hai assalammualaikum

Astrum Ampang, Rumah Idaman Anda!- Baru-baru ni nad pergi ke showroom Astrum Ampang di Phileo Damansara, saja nak tengok showroom rumah, mana tau berkenan kan. Mungkin juga ada yang tengah mencari rumah idaman gaya moden di tengah-tengah Kuala Lumpur, hah, ni nad kongsi dekat korang, mana tau korang berminat.
 hai assalammualaikum

Tempat-Tempat Menarik Di Kuala Selangor - Hah, hari minggu dah nak tiba, korang nak ada perancangan belum nak pergi bercuti di mana. Nak bawak anak-anak yang dah letih duduk di dalam rumah, yang nak tengok dunia luar selain dalam rumah, hehee. Kalau tak tau, apa kata, korang jalan-jalan bercuti ke Kuala Selangor. Banyak tempat-tempat menarik yang ada di Kuala Selangor tu yang mungkin ada tempat yang korang tau dan tak tau.Meh nad senaraikan.
 hai assalammualaikum

Penjagaan Kesihatan Wanita Perlu Dititiberatkan - Kita sekarang hidup dalam keadaan norma baharu di mana setiap orang perlu memakai mask apabila di luar, perlu membasuh tangan dengan kerap, perlu patuhi SOP yang ditetapkan bagi mengurangi wabak covid ini. Dengan suasana yang berbeza ini, sedikit sebanyak memberi tekanan kepada kehidupan kita. 
 hai assalammualaikum

Jana Pendapatan Dengan Supercube, Tanpa Modal Sistem Mudah - Siapa lagi tak pernah tau pasal Supercuba. Dah banyak entry nad kongsi pasal Supercube. Korang boleh baca , supercube molasses herb drink minuman kesihatan tubuh badan.  Untuk korang yang nak kurangkan minum manis, kurangkan caffein, boleh cuba minuman supercube ni. Supercube ni bukan minuman kosong sahaja, tapi minuman yang banyak manfaat.
 hai assalammualaikum

Lala Masak Butter Yang Pastinya Sedap Dan Memikat - Korang ok tak tu? Dah Masuk Fasa 2 mestilah ok sikit kan..ehehe. Dah boleh merentas daerah, dah boleh beriadah, dah boleh ke sana sini lebih 10km, kan. Jadi sesekali jela masak , sebab dah boleh dine in. Malas masak kita makan luar, gitu. Bila rajin masak, tak tau nak masak apa, hah ni dia resepi Lala masak butter ada.Mesti ramai suka masakan butter kan. Sekarang butter jadi pilihan.
 hai assalammualaikum

Resepi Sayur Bayam Dan Cendawan Yang Mudah Dan Enak - Macam nad ni, kalau makan nasi wajib ada lauk sayur, kalau satu lauk je, takda sayur macam lain macam..huhu. Mungkin mak dah ajar dari kecik, ada lauk utama, ada lauk sayur. Jadi kita dah biasa, sampai kita kawin pun masak macam tu. Kalau tak lauk sayur berkuah, dapat ulaman pun ok. Asalkan ada sayur.

LANGKAWI PENUH DENGAN PENGUNJUNG

in , , , by Nadia Johari, 02:07:00
 hai assalammualaikum

Langkawi Penuh Dengan Pengunjung - Selamat Hari Malaysia you alls. Semua baik-baik sahaja. Hari Malaysia pergi kemana, nad tak pergi mana pun, duduk rumah dulu. Nanti-nanti kita keluar. Tipula taknak pergi bercuti kan, dah boleh rentas daerah, ambik peluang ni untuk hirup udara segar. Tapi pergi tempat yang rasa tak ramai orang. Dengar harini Langkawi penuh dengan pengunjung. Memang nampak orang dah lama pendam nak pergi tu.
 hai assalammualaikum

Dah Boleh Rentas Daerah, Dah boleh Beriadah, Tapi Tak Jaga SOP - Orang Selangor, Kuala Lumpur, Putrajaya, lama dah tunggu untuk ke Fasa 2. Fasa 2 yang mana boleh boleh merentas daerah, boleh buat pelbagai aktiviti. Biasalah orang Selangor, KL ni otai, lambat sikit ke Fasa 2. Bila dah diumukan Negeri Selangor, KL, Putrajaya dah boleh rentas daerah, siapa tak seronok oii. Boleh dah keluar ambil angin, pergi tempat yang sepatutnya untuk beriadah.
hai assalamuualaikum

Masalah Bateri Kereta Rosak Selesai, Carput So Senang, Servis Hantar, Pasang Dan Tukar Bateri Kereta - Kelmarin masa nad nak keluar, tiba-tiba kereta tak boleh start. Dah hidupkan kereta banyak kali pun tak boleh. Tengok punya tengok, masalah dekat bateri. Arghh sudah!!, masa nak buat benda penting la jadi macam-macam. Ni kalau bawa pergi bengkel mesti lambat punya. Sudahnya perancangan semua tergendala. 
hai assalammualaikum

Roti Toastem Pandan Kelapa, Roti Viral, Sedap Oi!! - Banyak kali nampak kawan-kawan post gambar roti Toastem Pandan Kelapa Gardenia ni. Kebanyakannya semua kata sedap. Viral roti ni sampai cari kat kedai pun banyak habis. Nad memang tak cari lagi, malas nak berebut kan, tapi haritu pergi myNews, nampak roti Toastem Gardenia ni, terus ambik..hehe.
 hai assalammualaikum

Smiley Cherry Gaming Chair, Selesa Buat Kerja Bila Pakai Kerusi Ni - Kebanyakan sekarang orang lebih suka pakai kerusi gaming, sebab lebih selesa dan tak sakit punggung, pinggang bila buat kerja. Masa mr mafia beli pun, nad dah rasa bestnya, tapi mahal sangat harga. Tu kita sabar dulu, takpa, nanti boleh dapat kerusi gaming ni. 

BURNCHEESECAKE PERTAMA MENGGUNAKAN AIRFRYER

in , , by Nadia Johari, 12:50:00
 hai assalammualaikum

Burncheesecake Pertama Menggunakan Airfryer - Sejak ada airfryer, diri ini mula jejakkan diri masuk group resepi airfryer..hehehe. Macam-macam resepi ada, tapi buatnya idok lagi. Biasalah, mood datangnya tak menentu. Bila rasa nak buat, dia buat, bila taknak, takda la dia buat. Sebelum ni pernah buat kek milo guna 3 bahan sahaja. Ni pulak buat burncheesecake guna airfryer.
 hai assalammualaikum

Anak Cerai Susu Badan ( Wean Off ) Sebab Vaksin, Senang la, Hehehe - Ingat la masa anak pertama, Fariza, memang susah nak bagi dia cerai susu badan ( wean off ). Terpaksa susukan dia sampai usia 4 tahun, pada masa sama susukan anak kedua, Farhanah. Kemudian paksa juga Fariza berhenti susu badan dengan bagi susu botol memandangkan dia dah nak 5 tahun dan nak masuk sekolah. Punya struggle, susahnya nak berhentikan susu, jenis yang menangis, melalak macam kena dera.
hai assalammualaikum

Jom Tonton Siri Animasi Nabi-Nabi Di Nurflix - Bermula 10 Ogos lalu, dua siri animasi dengan tajuk Habibullah dan Kalimullah ini telah mula dipertontonkan kepda umum dan rata-rata penonton merasakan kandungan siri sebegini sangat sesuai sebagai tontonan seisi keluarga. 

hai

Flagship Killer realme GT Master Edition Enters Malaysia - realme Malaysia today released the realme GT Master Edition in the market followed by its global launch during the realme Fan Festival 2021. The realme GT Master Edition is furnished with a Qualcomm Snapdragon 778G processor chip, 120Hz Super AMOLED Fullscreen, and supports 65W SuperDart Charge. 

 hai assalammualaikum

Merdeka! Merdeka! Merdeka! Sama-sama Hayati Makna Kemerdekaan - Selamat Hari Kemerdekaan Yang Ke 64. Setiap 31 Ogos, kita akan sambut bulan Kemerdekaan. Dua tahun kita meraikan Kemerdekaan dengan norma baru disebabkan covid. Tiada perarakan, tiada sambutan yang meriah. Bila fikir balik bagus juga macam ni, sekurang-kurangnya, kita dapat hayati makna kemerdekaan sebenar.

 hai assalammulaikum

Pemenang Peraduan Makan & Menang Anjuran Lengquas - Peraduan Makan & Menang anjuran produk makanan sejuk beku jenama LengQuas telah melabuhkan tirai pada 30 Jun 2021.Berlangsung selama tiga bulan sejak 1 April 2021 yang lalu, seramai 60 pemenang bertuah telah dipilih untuk memenangi hadiah-hadiah berupa barangan dapur bernilai RM100,000. Pemenang telah dihubungi oleh pihak KOPETRO sebelum diumukan secara rasmi melalui media sosial LengQuas. 

hai

Takex Clean Extra Sanitizer Powerful Combination Of Bamboo Extract And Ethanol -  TAKEXCO MALAYSIA SDN BHD is supporting the global need for proper sanitation and announces that TAKEX CLEAN EXTRA Sanitizer is now available in Malaysia. 
hai assalammualaikum

Crystal Skin, Suplemen Dari Bahan Semulajadi Bagus Untuk Merawat Kulit - Masalah kulit, bukan nad je pernah lalui, ramai pernah lalui. Dari kusam, jerawat, lepas tu parut jerawat dan macam-mcam lagi. Bila ada masalah kulit muka ni, kita akan rasa down, tak yakin nak berhadapan dengan orang lain. Kalau jalan tu rasa nak tunduk je..huhu. Masalah kulit muka bukan berlaku dekat perempuan je, lelaki pun sama. 
 hai assalammualaikum

Saybons Soup Sajian Perancis, Kini Di Malaysia, Nikmati Bersama Tersayang - Korang pernah rasa tak Saybons Soup ni. Kalau korang nak tau Saybons Soup ni sajian Perancis tau. Kalau ingat sajian Perancis, mesti fikir makan mewah semua kan, tapi hasil bakat kreatif dan minat membara Chef Le Cordon Bleu Daphane Loke, SAYBONS pastinya akan mengubah persepsi anda tentang sajian Perancis!
hai

Realme Malaysia Lauched First Laptop realme Book - Today, realme Malaysia has officially launched its first laptop, realme Book while announcing its availability in the Malaysian market. Powered by the 11th Gen Intel® Core™ Processor, the realme Book will be offered in three variants through its first sale on Shopee with prices starting from RM2,499 to RM3,499 assured with a two-year warranty. The realme Book comes in two colors which are Real Blue and Real Grey, realme fans will be able to purchase realme Book via Shopee, SENHENG, Courts, and all realme Authorized Stores from 27th August onwards.
hai assalammualaikum

Ikuti Perkongsian Tun Dr Mahathir Di Platform YEG Acdemy Tentang Pemilihan Jurusan Dan Kerjaya Yang Tepat -  90% graduan kesal dengan jurusan yang dipilih!! 

Hah, nampak tak, bila tersalah pilih jurusan pendidikan, mula menyesal. Nad pasti tak semua pelajar lepasan SPM yang nak melanjutkan pelajaran dapat memilih jurusan yang diminati. Ada yang ambik sebab paksaan ibu bapa, ada tu main pilih je mana yang boleh asal dapat masuk IPT.
 hai assalammualaikum

Tau Tak, Ada Daging Berasaskan Tumbuhan? Daging Dari Phuture Daging - Kita tau, kalau daging je, mesti la datang daripada daging binatang, tak kira la daging lembu ke, daging ayam, daging kambing. Tapi, korang tau tak, ada daging diperbuat daripada tumbuhan, berasakan tumbuhan? Mesti korang rasa macam pelik je, macam tak masuk akal je, dah tumbuhan macam mana nak buat daging..Betul kan!

KELONGGARAN PENERIMA VAKSIN LENGKAP

in , , by Nadia Johari, 12:06:00
 hai assalammualaikum

Complete Dose Kedua Cucuk Vaksin, Alhamdulillah - Alhamdulillah, alhamdulillah, complete dah untu dose cucuk kedua vaksin. Sebelum ni dapat vaksin pertama, nad dapat vaksin Sinovac. Untuk Sinovac hanya beberapa minggu sahaja untuk dose kedua. Dan 2/8 haritu selesai dose kedua. Ya lama dah kan, baru nak cerita..hehee.
 hai assalammualaikum

Surprise Ayah Mak, Tu Je Cara Buat Pengubat Rindu Mereka - Tak tau bila akan pulih covid ni, tak tau bila dapat renats daerah dan negeri, tak tau bila dapat jumpa mak ayah. Rindu sangat dengan mereka, dapat video call sahaja. Bila ada duit lebih dapat bank in, bagi sikit dekat mak ayah. Bila masa hari bapa atau hari ibu atau hari birthday mereka, hanya suprise delivery dapat tolong hantarkan hadiah untuk mereka. Ya salah satu cara nak bagi kejutan dekat orang tersayang, guna servis surprise delivery.
 hai assalammualaikum

Kedai Emas Murah Hajjah Halijah Di Perlis Dengan Pilihan Terkini - Sekarang ni nad tengah kumpul duit nak beli emas. Anak nad dua orang perempuan, memang kena la cari emas untuk dipakai. Eh, bukan anaknya je, maknya pun nak pakai juga..hahaa. 
 hai assalammualaikum

Lala Kamheong, Walaupun Tak Sama Macam Kedai Tetap Sedap - Haritu mr mafia ada beli lala, lepas tu terfikir pulak sos Kam Heong. Sedap juga buat lala Kam Heong ni. Pergi Aeon, cari bahan buat Kam Heong ni. Kalau korang malas sangat sediakan bahan-bahan, ada je yang jual pes Kam Heong. Taip je kat Shopee tu..hehee.

 hai assalammualaikum

Bubur Supercube Teh Herb - Haritu mr mafia sakit gigi, jadi nad pun buatla bubur. Bubur bukan sebarang bubur, tapi bubur supercube. What? apa tu bubur sueprcube? Bubur tu ada super ke,hahaha...Takla, bubur ni nad masukkan Supercube Ginger Teh Herb. Selalukan nak buat bubur ada tambah halia kan, tapi ni nad ganti dengan supercube ginger. 

hai assalammualaikum

Semakan Penempatan Pendaftaran Tahun 1 2022/2023 - Hampir terlupa tentang Semakan Penempatan Pendaftaran Tahun 1 2022/2023. Semakan ni dah boleh disemak bermula 1 Ogos sehingga 31 Ogos. Haritu kawan ada post, terlupa nak starkan massage tu, ingat nak terus buka, tapi banyak kerja haritu, terus tak ingat. 

 hai assalammualaikum

Siput Sedut Masak Lemak Cili Padi, Penat Ku Sedut - Dah lama sangat tak makan siput sedut. Selalu kalau teringin beli je, tapi haritu mr mafia boleh pulak dia beli dekat pasar. Makan siput sedut ni memang sedap tapi tu la nak potong hujung dia tu memang makan masa ye. 

 hai assalammualaikum

Fariza Rindu Sekolah - Berubah, terus berubah sama sekali kehidupan kita semua bila adanya covid ni. Tak disangka kehidupan kita akan jadi seperti ini. Terutama dekat anak-anak yang masih kecil, baru nak mengenal dunia luar, baru nak berkawan dan bersosial, tapi, beralih kepada duduk rumah dan tidak berjumpa dengan sesiapa. Kehidupan yang sepatutnya penuh dengan aktiviti di sekolah tapi banyak dibuat di rumah pada waktu ini.

 hai assalammualaikum

Susun Atur : Cara Kemas Peti Ais Lebih Teratur  - Suka tengok dekat tiktok orang kemas peti ais. Tersusun je setiap barang, senang nak capai. Apa yang buat peti ais kemas dan teratur mestilah bekas-bekas yang digunakan. Banyak bekas yang dijual kat shopee yang boleh guna dalam peti ais. Kalau dulu kita main pakai je bekas apa-apa, kadang tak tersusun sebab ada besar, ada tak muat, hah sekarang banyak ada jual.

 hai assalammualaikum

Alhamdulillah, Mak Ayah Dan Suami Selamat Cucuk Vaksin Dose Kedua - Senang hati bila orang tersayang dah selamat cucuk vaksin kedua. Dengan keadaa sekarang yang makin teruk, dengan datangnya varian baru, Delta, memang menakutkan kita semua. Sekarang, semua orang berlumba nak dapatkan vaksin. Ya,walaupun vaksin tak boleh halang virus 100%, tapi ni salah satu ikhtiar kita untuk elakkan dari terkena virus dengan lebih teruk.

DRAMA AYAHANDA MENUSUK DALAM JIWA

in , , by Nadia Johari, 15:39:00

 hai assalammualaikum

Drama Ayahanda Menusuk Dalam Jiwa - Akhirnya tamat sudah drama Ayahanda di TV3. Jalan cerita yang sanagt menarik ditonton, yang banyak pengajaran dan banyak yang disampaikan. Jalan cerita yang menusuk jiwa hati semua rakyat Malaysia. Siapa yang tengok memang akan mennagis, pada yang belum tengok, silalah tengok. 

 hai assalamualaikum

LAMEEYS Colla-genic Dengan Jus Delima, Rahsia Kecantikan Dalam Dan Luar -  Semua orang mesti nak cantik, nak sihat kan!. Cantik luaran biasa kita guna skincare, makeup, tapi dalaman tak terjaga. Korang tau tak, kunci kecantikan tu bermula dari dalam badan. Dalam badan kita ni ada kolagen tau, tapi semakin usia meningkat, kolagen pun semakin berkurangan. Pengambilan minuman suplement kolagen salah satu cara untuk  kekal cantik dan sihat.

 hai assalammualaikum

Nak Makan Lemang? Order Je Dekat Lemang Kilat, Delivery Terus - Pejam celik, pejam celik, Raya Haji, Raya Aidiladha dah nak dekat. Kita masih lagi tak boleh rentas daerah, rentas negeri untuk melawat keluarga tercinta. Ada sesetengah negeri, sambut meriah Raya Haji ni. Macam nad, sambut biasa je, takdala meriah. 

 hai assalammualaikum

Tripod Flatlay beli di Shopee : Ambil Gambar Flatlay Atau Video Masakan - Ni tripod ke berapa pun nad tak tau la..hahaa. Tapi yang pasti, ni tripod paling last, dan tak beli lagi dah. Sebelum ni memang banyak guna tripod, sebab ada tu tak boleh ambil ke bawah, ada tu tripodnya macam dah nak rosak, ada tu susah nak ambil masa nak buat video masak, last-last beli jela lain dan boleh guna untuk semua termasuk selfie. Cari punya cari, hah jumpa yang ni, tripod flatlay ni dekat shopee.

SELESAI DOSE SINOVAC VAKSIN PERTAMA KU

in , , by Nadia Johari, 11:20:00
 hai assalammualaikum

Selesai Dose Sinovac Vaksin Pertama Ku - Vaksin yang ditunggu-tunggu akhirnya kunjung tiba. Selalu nampak orang lain post diaorang dah dapat vaksin, punya bersabar kita menunggu giliran untuk mendapat vaksin. Daftar dari bulan 2, setiap hari cek Mysejahtera, tak pernah miss, nak tengok dapat ke tak vaksin, masih tak dapat-dapat. Sedih, hampa, akhir sekali, redha dan tunggu sahajala. 

MANFAAT BILA MEJA KERJA LEBIH TERSUSUN

in , by Nadia Johari, 13:57:00
 hai assalammualaikum
 
Manfaat Bila Meja Kerja Lebih Tersusun - meja kerja ni penting, bagi keselesaan kita untuk membuat kerja, tidak kira, mereka yang bekerja, atau bersekolah. Waktu pandemik ni, kena bekerja di rumah dan sekolah pun kena buat PDPR. Mungkin sesetangah orang ada yang selesa buat kerja di atas tilam, tapi akhirnya tertidur dan tak fokus. Kerja pun jadi tak prodaktif dan hasil kerja tidak seperti yang diharapkan. Sebab tu perlu ada meja kerja yang lebih tersusun.
 hai assalammualaikum
 
Diffuser Pertama Aku, Young Living Essential Oil - Dah lama dah nad duk usha diffuser ni, tengok ramai guna, nampak best je kelaur asap tu. Dapat bauan segar dan sedap setiap kali pasang. Mulanya memang tak pilih Young Ling ni sebab tengok harganya yang mahal, dah siap tolak tepi. Konon nak cari la yang murah dan berfungsi dengan baik. Kita pun tengokla dekat Shopee, cari diffuser yang murah, masuk dalam cart dulu, tak beli lagi..heehe
 
 hai assalammualaikum
 
Kemas Ruang Mainan Anak Di Ruang Tamu - Kali ke berapa entah duk kemas ruang mainan anak ni. Biasalah, selagi tak puas hati, selagi tu la kita nak kemas bagi sampai puas hati dan tak sakit mata. Dan ni , nad rasa dah cukup puas hati la kot kemas ruang mainan anak ni. Almaklumla, budak-budak ni takda bilik lagi, jadinya ruang tamula tempat diaornag bermain, belajar semua. Jadinya, adalah satu ruang yang sesuai untuk letak anak-anak punya mainan dan buku dekat ruang tamu nampak kemas dan teratur.
 
 hai assalammualaikum

Nasi Dagang Terengganu Grannies Terlaris Di KLCC - Nad ni tak pernah pun sampai Terengganu, tapi pernah makan salah satu makanan Terengganu iaitu Nasi Dagang. Nad pernah beli dekat orang jual tepi jalan, lauk dia simple je, nasi dengan lauk gulai ikan atau ayam.
 hai assalammualaikum
 
Kedai Hiasan Rumah KayuHome Terengganu Untuk Peminat Dekorasi Rumah  - Nad ni sekarang tengah mood untuk dekorasi rumah, nak cantikkan rumah. Yela, rumahku syurgaku..hehhee. Bila rumah cantik, kemas, ada konsep tersendiri, mesti la rasa best, rasa tenang. Balik rumah, tengok cantiknya rumah aku. Hah!!, dekorasi rumah ni dapat mempengaruhi jiwa kita juga tau. Setiap orang berlainan citarasa, ada orang suka modern, ada orang suka klasik, english style, macam-macam la.
 

TELEFILEM PEMUJA KUBUR, MEMANG TERBAIK

in , , by Nadia Johari, 23:37:00
 hai assalammualaikum

Telefilem Pemuja Kubur, Memang Terbaik - Haritu nad ada tonton rancangan Telefilem di Astro Citra. Siaran ni memang kerap siarkan rancangan hantu macam tu, memang syok layan. Jadi, hari Sabtu haritu, telefilem bertajuk Pemuja Kubur. Tengok dari mula sampai habis, pergh!!, memang terbaik. Kalau ada Beto Khusyairi, memang hebat la cerita tu.
 
 hai assalammualaikum
 
McDonald's Malaysia Hargai Frontliner Dengan Menaja Makanan Kepada Lebih 70 Hospital Di Seluruh Negara - Saban hari, kes covid makin hari makin meningkat dan sebagai rakyat yang prihatin, kita perlulah mengikut SOP yang ditetapkan bagi mengurangkan penularan covid ni. 
 
 hai assalammualiakum
 
Tempah Aqiqah Qurban Secara Online Dengan Aqiqah Centre Lebih Mudah dan Murah - Teringat dulu, buat Aqiqah anak, sebelum adanya covid, semua urusan kenduri Aqiqah nad buat dekat kampung. Yela bila buat dekat kampung lagi meriah, ada orang tolong. Masa tu pun mintak tolong abang ipar uruskan bab kambing ni, sebab dia je yang tau mana nak cari kambing, tempat sembelih dan masak sekali. 
 
 hai assalammualaikum
 
Alhamdulillah, Ayah Dah Cucuk Vaksin Pertama - Sejak kes makin meningkat, kebanyakannya dah tau covid 19 ni bukan main-main. Virus ni ada di mana-mana sahaja tanpa kita nampak. Kecuali mereka yang antivaksin ni, tak percaya dan mereka anggap benda ni tipu. Malas nak berbicara tentang antivaksin, kita yang takut dengan virus ni, cepat-cepat nak dapatkan vaksin yang diberi sekarang.
 
 hai assalammualaikum

McDonald's Malaysia Umum 25 Pemenang Anugerah Guru Inspirasi McDonald's 2021 (AGI 2021) - Anugerah Guru Inspirasi McDonald's yang ke-5 telah mendapat sambutan dan McDonalds's Malaysia telah menerima lebih 4,000 pencalonan daripada rakyat Malaysia sejak 2 April hingga 18 April 202. 
 hai assalammualaikum
 
Tukar Kipas Siling Rosak Ke Kipas Siling Baru Yang Lebih Elegan Jenama Ecoluxe - Kipas siling lama dah hampir setahun juga rosak. Bukan taknak betulkan, tapi setiap kali nak beli kipas siling lain, mesti ada benda lain yang kena bayar dulu. Jadi, selama kipas siling tu rosak, gunalah kipas kaki yang jensi kecik tu. Bayangkanla kipas kecik, letak dekat rumah tamu, tak semua tempat kipas ni dapat ya.
 hai assalammualaikum
 
Bila Anak Dah Nak Tidur Sendiri, Tanpa Paksaan, Mommy Gembira - Dari kecik sampai la ke besar, dua orang anak nad ni memang tidur dengan nad. Setiap kali nak tidur, masing-masing mintak usap sampai la diaorang terlena. Macam tu la setiap hari. 
 hai assalammualaikum

Perisa Baru kokojar Shake, Strawberry Yogurt dan Manggo Yogurt - Hah kuih raya dah habis, jadi kita cari kudapan lain untuk mulut ni mengunyah. Teringat dengan Kokojar Shake, terus tengok instagramnya. Wow, nampak Kokojar Shake ada perisa baru, lagi unik, perisa Strawberry yogurt dan Manggo yogurt. Kita cubala..hehehe.
hai assalammualaikum
 
Ibu Hamil Perlu Divaksin Untuk Mengurangkan Risiko Covid-19 - Peningkatan catatan kes COVID-19 di seluruh negara membimbangkan Dr. Premitha Damodaran, Ketua Jabatan Perbidanan dan Sakit Puan, Hospital Pantai Kuala Lumpur (PHKL). Dengan pengalaman lebih daripada 25 tahun, beliau sendiri mengakui belum pernah melalui pandemik yang serius seperti COVID-19 dan menggesa supaya ibu hamil mendapatkan vaksin dalam tempoh antara Minggu 14 dan Minggu 33 kehamilan. 
hai assalammualaikum
 
Tips Memilih Hotel Untuk Percutian Yang Selesa - Rindunya nak pergi bercuti, siapa yang tak rindu kan, nak jalan-jalan, nak cari tempat menarik, nak foodhunting, arghh rindunyaaaaa. 

Sedia maklum, memang sekarang tak sesuai lagi untuk kita pergi bercuti, disebabkan pandemik, tapi kita berharap kes makin turun dah tiada lagi PKP. 

Perkara pertama jika habis PKP, dalam fikiran ni nak stay dekat hotel, hahaha, stay dalam Kuala Lumpur je pun takpe, asalkan dapat rasa bercuti. Bila dah boleh rentas negeri, nad rancang nak pergi Langkawi, Pulau Pinang dan banyak lagi tempat dalam Malaysia ni.
 
hai assalammualaikum
 
Kisah Guru Inspirasi : Cikgu Haji Jaffar Bin Othman Dari SMK Tengku Abdullah, Tercalon Dalam Anugerah Guru Inpsirasi McDonald's 2021 - Jasa guru sememangnya sangat besar dan tidak terungkap dengan kata-kata. Bukan mudah untuk guru tetap tabah dan cekal berhadapan dengan karenah pelajar-pelajar dari tadika smpaila ke Universiti. 
 
 hai assalammualaikum
 
Nak Buat Renovation Ubahsuai Rumah, Pilih Kontraktor Yang Betul Untuk Realisasikan Rumah Idaman - Alhamdulillah, lepas kawin, nad tak perlu bersusah payah cari rumah, sebab rumah yang nad duduk sekarang ni, rumah peninggalan arwah mak mertua kepada suami. Rumah ni memang dah lama, bertahun juga dekat sini. Asal dalaman rumah ni, nad tak tau macam mana, tapi suami ada cakap, masa arwah mak mertua ada, rumah ni ada la juga di buat renovation, dekat bahagian ruang tamu dibesarkan, dapur, dan tingkat atas tambah bilik satu. 
 

SUASANA HARI RAYA WAKTU PKP 3

in , , , by Nadia Johari, 11:22:00
 hai assalammualaikum
 
Suasana Hari Raya Waktu PKP - Tahun lepas raya masih lagi boleh rentas daerah, tapi, tahun ni raya PKP, duduk di rumah dan tak boleh rentas daerah, negeri dan tidak boleh zirah menziarahi. Kalau boleh pun, hari raya pertama, tu pun keluarga sahaja. Apakan daya, sedih memang sedih, kes covid pulak makin meningkat, memang kene akur la dengan perintah mereka. Nad dah malas nak mencarut dekat mereka yang langgar perintah, tak ikut SOP dan tak kuarantin. Jadi, raya ni, kita gembira juga demi anak-anak tersayang.
 
 hai assalammualaikum
 
Raya Tetap Raya, Demi Anak-Anak Walau PKP - Semalam telah diumukan Sambutan Hari Raya jatuh pada 13 Mei 2021 bersamaan Hari Khamis. Bila tunggu pengumuman macam ni sepatutnya kita gembira, tak sabar lagi dua sehari nak raya, tapi untuk tahun ni, suram sedikit disebabkan PKP telah diumumkan. Tapi, taknak bagi suram, demi anak-anak, raya tetap raya dan bagi kemeriahan raya tu dirasai.
 hai assalammualaikum

McDonald's Raikan Guru Hebat : Cikgu Nurlailam Binti Mustaffa Tercalon Dalam Anugerah Guru Inspirasi McDonald's 2021 -  Rindu waktu belajar, cikgu yang ajar nad ada yang garang, ada yang lembut. Semua tu sebab cikgu nak mengajar anak murid sampai pandai dan menjadi insan yang berguna. Paling best bila tibanya Hari Guru, bagi hadiah dekat cikgu semua. Cara kita hargai cikgu kita selama mereka mengajar. “Guru ibarat lilin yang membakar diri bagi menerangi yang lain” adalah pepatah yang sering digunakan bagi menggambarkan penat jerih para guru dalam mendidik serta berusaha dalam memberikan ilmu yang terbaik kepada para pelajar.
 hai assalammualaikum
 
Kerabu Perut, Pertama Kali Makan, Tak Kena Tekak La Pulak - Nad ni suka sangat makan perut lembu. Mula macam pelik je, sebab kenyal-kenyal kan, pastu macam ada bulu-bulu, hahahaa, tapi lepas belajar makan sikit-sikit, lama-lama sedpa pulak. Perut ni takda selalau masak, bilamak nak beli, baru masak. Mak selalu masak tumis pedas-pedas macam tu, sedap kalau mak masak. Boleh bertambah makan nasi tu..heehe.

TIGA BUDAK GEMUK CHERAS

in , by Nadia Johari, 00:55:00
 hai assalammualaikum
 
Tiga Budak Gemuk Cheras - Sebelum PKP, nad ada berbuka dekat restoran Tiga Budak Gemuk di Cheras. Pertama kali nad datang ke restoran sini, yela, orang duk cakap pasal makanan dia ayam kicap dengan sambal pedas tu, jadi rasa nak cubala. Tiga Budak Gemuk ni ada 17 cawangan, salah satu di Cheras ni la.
 
hai assalammualaikum
 
Ayam Sedap Baq Hang, The Chicken rice Shop, Sedap Betul!! - Lama dah tak makan dekat The Chicken Rice Shop, kali ni kita berbuka menu The Chicken Rice Shop. Tak dapat makan dekat restoran, kita tapau bawak balik je. Masih lagi panas-panas ok, sampai rumah berbuka pun masih fresh gitu..hehee. Apa yang kita pilih menu kali ni, hah!!, nad pilih menu terbaru mereka, iaitu Ayam Sedap Baq Hang..nama dia pun dah buat tertarik nak cuba..hehe. Menu baru ni terhad je tau, jadi kene cuba..ehhee.

hai assalammualaikum

Anugerah Guru Inspirasi McDonald's : Kepimpinan Melalui Teladan Menggambarkan Kewibawaan Cikgu Aidil Azahar Bin Ahmad. - Guru, mereka inilah yang bertungkus lumus menjalankan tanggungjawab untuk mendidik anak-anak bangsa kita supaya terus mendapat ilmu pengetahuan sama ada ilmu aqli atau naqli. 

hai assalammualaikum
 
Mudah Sekarang, Bayar Zakat Melalui Penolakan Daripada Wang Simpanan Secara Automatik Bank Muamalat - Cakap pasal zakat, mesti ramai yang tau zakat itu apa kan? Google je mesti jumpa maksud zakat tu. Wajib kita sebagai umat Islam yang dah cukup syarat zakat untuk membayar zakat. Zakat yang kita bayar ni bukan sekadar bayar tapi kita bantu mereka yang memerlukan. Sekarang, ada banyak saluran untuk membayar zakat yang pihak Lembaga Zakat Selangor sediakan, sangat mudah, menjimatkan masa dan paling penting tak perlu lagi ke kaunter.
hai assalammualaikum
 
Aneka Jenis Minuman F&N Yang Boleh Dibuat Di Bulan Ramadan Raya : Kongsi Kegembirann FN Life Dengan Yang Lain - Air bikarbonat F&N ni, tak kira puasa atau raya mesti beli. Kalau sebelum ni pergi pasaraya beli, sekarang tak susah, beli online je guna aplikasi F&N, senang mudah dan banyak tawaran. Waktu puasa ni memang nak minum air sedap je, dapat air bikarbonat yang macam-macam perisa, nikmat betul, rasa segar tekak ni lepas seharian berpuasa. Bukannya kita minum selalu, kita minum bila nak sahaja. Yang lain tu mana tak sentuh lagi boleh simpan sampai ke raya..hehee. 
 hai assalammualaikum
 
Selesai Beli Persiapan Baju Raya Di Pusat Pakaian Hari-Hari -" Selamat Aidilfitri, kepada saudara serta saudari, setahun hanya sekali, merayakan hari yang mulia ini " Eheh, ternyanyi pulak..hehehe. Nak bagitau, nad dah selesai beli persiapan baju raya kami sekeluarga..hehee..Pantas kan!! Ke korang lagi pantas ye..hehehe. Jadinya tinggal beli kuih raya je.
 
 hai assalammualaikum

Beli Produk F&N Dengan Tawaran Menarik Guna Aplikasi F&N Life - Benda paling nad suka, ialah shopping online..hehee. Suruh je beli apa-apa, mesti online punya. Benda senang kan, tinggal pilih, bayar dan tunggu je. Sangat menjimatkan masa, tenaga dan paling penting selamat. Lagi best, bila beli online ni banyak sangat tawaran dan diskaun yang ada. Kadang harga jauh lebih murah dari harga kat kedai. 
 hai assalammualaikum
 
Pertama Kali Nampak Perkasam Sotong, Terus Nak Cuba - Memang jarang makan perkasam, almaklumla, dari kecil tak pernah diajar makan perkasam. Lepas kawin, husband pernahla bawak ikan perkasam, cuba rasa makan dengan nasi, okla. Yela, pertama kali makan, mesti macam pelik. Lepas tu makan ikan perkasam dengan rumah kawan, eheh sedap pulak..hahaa. Lain-lain ke cara orang buat ni..ahhaa. Kemudian nampak kawan post, dia jual perkasam, dan paling rare, pertama kali nad nampak perkasam telur sotong. Perkasam ikan dan daging dan biasa nampak dan dengar, tapi telur sotong ni unik sikit. 

SAMBAL IKAN TALANG BEBELAN CIK MIN

in , by Nadia Johari, 19:04:00
 hai assalammualaikum
 
Sambal Ikan Talang Bebelan Cik Min - Bab sambal-sambal ni mestila semua orang akan cari kan. Macam sambal hitam ikan bilis, sambal tempoyak, apa jenis sambal la. Lagi-lagi bulan puasa ni, sambal memang dicari, sebab memudahkan kita, terutama sekali masa sahur. Setengah orang suka makan simple je waktu sahur, jadi ada sambal ni pun dah cukup makan dengan nasi dan telur. Macam nad, stok sambal ni memang ada, sebab suka makan nasi dengan sambal. Kali ni nad cuba rasa sambal hitam ikan talang pulak.
 
 hai assalammualaikum
 
Kunyah-Kunyah Homemade Sambal Tempe Afiq - Orang jawa dengan tempe tak dapat dipisahkan ye. Banyak khasiat tempat, nad pernah kongsikan dalam blog. Boleh baca khasiat tempe yang perlu anda tahu. Tempe ni boleh buat macam-macam, boleh goreng, boleh buat sambal sayur jawa dan pelbagai jenis menu boleh buat. Lagi satu yang orang suka makan ialah sambal tempe. Makan begitu sahaja pun ok buat kudap-kudapan. Ni buat sendiri pun boleh, tapi kalau malas, nak rasa orang lain punya kita belila..heehee.

 hai assalammualaikum

The World's First 108MP Museum By realme Malaysia Is Now Open To Public - realme Malaysia has built the first-ever 108MP Museum which will be available in both live and virtual modes. It features photographs captured by the first realme smartphone built with its 108MP Ultra Quad Camera. All photographs were captured by local Malaysian photographers with realme 8 Pro which adopted the highest camera pixel in the smartphone industry now. 

 hai assalammualaikum

Ecolite Boostick Untuk kecantikan Kulit, Kesihatan Mata dan Tubuh Badan - " Woww!!, Ecolite ada produk baru la, Ecolite Boostick. Menarik, ada macam-macam perisa pulak tu. Ambil semua la, kita cuba semua..hehee. ".  Salah satu produk Ecolite nad pernah rasa ialah Ecolite Joylife Birdnest botol biru, bila nampak produk baru Ecolite Boostick terus rasa nak cuba. 
hai assalammualaikum
 
Nikmati Tulang Rusuk Di Tony Roma's Dengan Perisa Baharu Sempena Ramadan Dan Raya Dengan Harga Berpatutan - Betapa nikmatnya, makan tulang rusuk yang sedap dengan dagingnya yang lembut, sampai kita tak boleh lupa keenakan rasanya. Paling best, bila kita makan bersama orang tersayang, kawan-kawan atau keluarga. Best kan!!. Salah satu restoran yang menjadi pilihan, semestinya Tony Roma's, restoran yang sangat popular bagi penggemar daging, terkenal dengan hidangan tulang rusuk yang mewah dan lazat. 
 hai assalammualaikum

5 Tips Untuk Kekal Bertenaga Ketika Ramadan - Alhamdulillah, dah seminggu kita berpuasa. Walaupun dalam keadaan norma baharu, ibadah puasa dapat berjalan dengan sempurna. Korang ok lagi tak tu..hehee. Rasanya ok je kan. Ada yang pergi bazar, hah kalau pergi tu jangan membazir ye. Membazir itu amalan syaitan. Puasa ni bertenaga ke lemau je. Hah ni nak kongsi tips kekal bertenaga sepanjang bulan Ramadan.
 hai assalammualaikum

Mulakan Perniagaan Untuk Tingkat ekonomi Diri - Sertai Program Bina Bisnes Berjaya - Kita boleh nampak sekarang, banyak orang melibatkan diri dalam perniagaan tidak kirala secara sambilan atau sepenuh masa walaupun dalam tempoh pandemik untuk mencari sumber kewangan bagi meneruskan hidup. Lagi sekarang, media sosial, telah memanipulasi kehidupan kita semua, dimana, setiap pembelian mesti menerusi online.
 hai assalammualaikum
 
Didik Anak urus Kewangan Dengan DuitSmart HLB Pocket Connect - Orang cakap, simpan sikit-sikit, lama-lama jadi bukit. Ingat lagi, dulu nad kecil-kecil jarang simpan duit. Biasalah, masa tu ada je keinginan nak membeli, menyimpan takda langsung. Bila dah dewasa ni, baru sedar betapa pentingnya menyimpan dan mengurus wang dengan baik. Kesedaran ni, nad terapkan dekat anak-anak, didik mereka untuk menyimpan dan urus kewangan dengan "smart". Jangan jadi macam nad, dah tua baru nak belajar mengurus menyimpan.
 hai assalammualaikum

Program Cuci Masjid Anjuran Kopetro Dengan Kerjasama Persatuan Seniman - Alhamdulillah, sehari sebelum Ramadan, Koperasi Kakitangan PETRONAS Berhad (KOPETRO) telah menjayakan program tanggungjawab sosial korporat iaitu program cuci masjid kepada masyarakat bertempat di Masjid Al-Hidayah, Sentul, Kuala Lumpur dengan kerjasama Persatuan Seniman. Program ni berjalan dengan lancar dan mengikut SOP.
 hai assalammualaikum
 
Dari Terlantar Akibat Diabetes, Kini, Puan Rahmah Mampu Berjalan Dan Kembali Pulih Sejak Amalkan Eskayvie Phytax - Semua orang tahu betapa bahayanya penyakit diabetes atau kencing manis ni. Penyakit ni tidak asing lagi di kalangan masyarakat kita. Bukan setakat orang tua sahaja yang ada penyakit ni, malah orang muda pun ada. 
 hai assalammualaikum
 
Qaseh Gold Produk Sesuai Untuk Seisi Keluarga, Banyak Kebaikannya - Ada yang kenal dan guna produk Qaseh Gold ni? Qaseh Gold ni, makanan tambahan berorientasikan Sunnah yang telah diformulakan untuk memberi lebih kesan baik bagi sistem imuniti tubuh badan. Banyak rangkaian produk Qaseh Gold ni, dan ia sesuai untuk seisi keluarga, baik untuk kaum adam, hawa dan kanak-kanak. Haritu, nad bersama rakan lain bersuai kenal bersama founder Qaseh Gold dan diperkenalkan setiap produk Qaseh Gold.
 hai assalammualaikum
 
Masakan Asli Indonesia, Hanya Di Indoasli, Mesti Cuba Tau!! -Ada yang rindu nak melancong ke Indonesia? Melancong bukan sahaja melihat budaya, tempat mereka, malah menikmati makanan di sana. Namun apakan daya, dengan keadaan pandemik sekarang, tak dapat travel ke Indonesia. Jadi, macam mana? Tekak ni dah teringin nak sangat makan makanan asli Indonesia. Hah!!, korang boleh datang ke restoran IndoAsli, restoran yang menyajikan masakan asli Indonesia. Macam-macam menu Indonesia ada dekat situ, dan haritu Nad cuba menu baru yang ada di IndoAsli.
 hai semua..
 
Beaconhouse Malaysia : Pemerhatian Yang Lebih Dan Kerjasama Ibu Bapa Dan Guru Untuk Menangani Masalah Mental Dan Emosi Kanak-Kanak Semasa Fasa Peralihan Ke Sekolah - Selain persediaan fizikal, mental dan emosi kanak-kanak perlu kita ambil tahu apabila masuk ke alam persekolahan. Fasa peralihan ni mungkin akan membuatkan sesetengah kanak-kanak tidak selesa setelah sekian lama berada di rumah disebabkan persekitaran yang berlainan. Jadi, Beaconhouse Malaysia menggesa ibu bapa dan guru untuk bekerjasama memantau kanak-kanak dalam tempoh peralihan sekolah ini supaya tiada masalah mental dan emosi terhadap kanak-kanak.
 hai assalammualaikum

Mini Wraps Keluaran Terbaru Mission Food, Saiz Mini Sesuai Untuk Kanak-Kanak - Seronok Fariza, bila mommy ajak dia pergi event. Event pulak bukan datang duduk sahaja, tapi ada aktiviti memasak. Bertambah seronok la dia, sebab dekat rumah pun dah baisa tolong mommy dia memasak..hehee. Event haritu memang ikut SOP ya, kena sentiasa pakai mask tau, bagus sangat. Jadi haritu, event pelancaran Mini Wraps keluaran terbaru Mission Food.
 hai assalammualaikum

Peraduan Makan & Menang LengQuas Anjuran Kopetro - Korang pernah dengar LengQuas tak? Hah, ni bukan sayur lengkuas tu tau, tapi LengQuas yang ni produk makanan sejuk beku. Produk LengQuas ni menjadi pilihan sebab ia mudah disediakan. Hanya panaskan dan sedia untuk dimakan. Berguna kan makanan macam ni, kalau masa kita sibuk atau tak berapa nak rajin masak, stok LengQuas ni kena ada. Lagi-lagi bulan Ramadhan ni, hah, elokla beli. Sambil beli, boleh join peraduan Makan & Menang LengQuas.
 hai assalammualaikum

Beristirehat Bersama Keluarga Di Celi Chalet Kemensah - Lama betul tak pergi mandi sungai, berendam badan dalam sungai. Memang nak sangat nak pergi tapi pening nak pergi dekat mana. Lepas tu nampakla kawan kita geng Ampang ni, dia pergi satu tempat ni dekat area Kemensah. Nama tempat tu Celi Chalet Kemensah. Tengok best juga tempat dia, terus whatsup kawan tu kene bayar ke nak masuk, pastu ada apa, semua tu la. 

INSTAGRAM ADA REELS, ALA-ALA TIKTOK GITU!!

in , by Nadia Johari, 01:24:00
 hai assalammualaikum
 
Instagram Ada Reels, Ala-Ala Tiktok Gitu !! - Haritu, buka instagram, sekali button semua nampak lain. Makin lama makin pening dengan instagram ni, ada je benda baharu yang dibuat. Baru-baru ni, Instagram Reels ada pulak di instagram. Apa tu Instagram Reels? Mungkin tak perlu diucapkan, sebab kalau korang tengok sendiri tau la untuk apa..huhuhu. Instagram Reels ala-ala Tiktok gitu, ke sama..huhu. Siapa tak main Tiktok, hah macam tu la rupa dia
hai assalammualaikum
 
Promo Ramadan Feast : Nikmati Seafood Segar Di Just Seafood Sunway Giza Mall - Kalau sebut seafood je, laju je pergi..hehehe. Nad memang hantu seafood, sebutla udang, ketam, lala, semua makan tau. Cuma tiram segar tu je belum pernah cuba..hehehe. Haritu, nad dijemput ke Ramadan Media Preview untuk datang menikmati seafood segar di Just Seafood Sunway Giza Mall dan memperkenalkan menu baru dan promo sempena bulan Ramadan nanti. 
hai assalammualaikum
 
Program Bina Bisnes Berjaya, Peluang Usahawan Terkesan Disebabkan Pandemik Untuk Bangkit Berubah - Nad pasti, sekarang ramai yang menceburkan diri dalam bidang perniagaan. Boleh nampak bidang ni dapat membantu kita dalam meneruskan kelangsungan hidup. Tapi, dalam berniaga, tak tau pula bagaimana nak ubah hidup.
 hai assalammualaikum

Cover Buku Rekod Kesihatan Anak Dan Buku Pink, Dengan Design Menarik Dan Murah - Siapa ada nak kecil yang masih pergi check up, mesti ada buku warna pink tu. Buku tu la wajib dibawa kehulur hilir pergi klinik. Buku menunjukkan kesihatan anak dari semasa ke semasa. Dah bila setiap hari bawa, lepas tu main letak je, lama-lama buku pun jadi tak kemas,kadang terlipat la bahagian tepi, comot sana sini. Sama jugala dengan buku pink kesiahtan ibu mengandung.  Benda kadang nampak baisa, simple, tapi entah kadang sakit mata tengok buku macam tu.
© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS