2021
 hai assalammualaikum
 
Qaseh Gold Produk Sesuai Untuk Seisi Keluarga, Banyak Kebaikannya - Ada yang kenal dan guna produk Qaseh Gold ni? Qaseh Gold ni, makanan tambahan berorientasikan Sunnah yang telah diformulakan untuk memberi lebih kesan baik bagi sistem imuniti tubuh badan. Banyak rangkaian produk Qaseh Gold ni, dan ia sesuai untuk seisi keluarga, baik untuk kaum adam, hawa dan kanak-kanak. Haritu, nad bersama rakan lain bersuai kenal bersama founder Qaseh Gold dan diperkenalkan setiap produk Qaseh Gold.
 
Qaseh Health Resources Sdn Bhd merupakan sebuah syarikat yang memasarkan produk makanan tambahan yang sihat dan berkualiti dengan hasrat membina komuniti yang lebih sihat. Qaseh Health Resources bernaung dibawah Ana Edar dah telah berada di pasaran sejak 1983 lagi. 
 

Qaseh Gold Produk Sesuai Untuk Seisi Keluarga, Banyak Kebaikannya

Rangkaian produk Qaseh Gold diformulasikan daripada bahan-bahan semula jadi dan superfood seperti Kurma, Madu, Habbatus Sauda, Delima, Gam Arab, Za’faran, Buah Tin, Minyak Zaitun dan banyak lagi. Produk Qaseh adalah 100% bebas daripada gula putih dan manis produknya adalah dari bahan-bahan seperti kurma dan madu. 
 
Formulasi Makanan Sunnah Qaseh Gold adalah makanan kesihatan yang dirumus tanpa menggunakan bahan kimia berbahaya yang bakal meninggalkan kesan negatif dalam jangka masa yang panjang. Sebaliknya, hampir keseluruhan kandungan Qaseh Gold adalah berdasarkan bahan semulajadi dan organik

Manfaat daripada produk Qaseh adalah:
a. Meningkatkan sistem imun badan
b. Menambah baik sistem penghadaman dan perlawasan
c. Membekalkan tenaga tubuh dan minda untuk aktiviti seharian
d. Membantu dalam penambahan tahap kecerdasan minda
e. Membantu memperbaiki tahap kesihatan yang lebih optimum

Produk Qaseh terbahagi kepada dua kategori iaitu produk untuk dewasa dan kanak-kanak.
 
 
Antara Produk untuk pengguna dewasa adalah:
a. Qaseh Gold Adinda
b. Qaseh Gold Kekanda
c. Qaseh Gold Premier

 


Manakala produk bagi kanak-kanak pula adalah:
a. Qaseh Gold Junior Asli (perisa kurma)
b. Qaseh Gold Junior Oren
c. Qaseh Gold Junior Premium (perisa Blueberi)
d. Brainee Bytes (tablet sihat)
 
Qaseh Gold Junior ni boleh diambil oleh kanak-kanak seawal usia 1 tahun. Menariknya, Qaseh Gold Junior ni, boleh dimasukkan dalam makanan untuk anak-anak. 
 


Paling menarik, mereka juga ada mengeluarkan kit Fun Learning Box untuk anak-anak. Banyak aktiviti menarik di dalamnya. Hah, bagus belikan untuk anak-anak. Takdela mengadap gadjet je kan.
 

Produk yang paling laris jualan di pasaran adalah Qaseh Gold Adinda, Qaseh Gold Kekanda dan Qaseh Gold Junior Asli.
 
Harga Qaseh Gold Adinda : RM75 (SM) / RM85 (SS)
Harga Qaseh Gold Kekanda : RM75 (SM) / RM85 (SS)
Harga Qaseh Gold Junior Asli : RM59 (SM) / RM69 (SS)
 




Selain produk berasakan minuman sunnah, Qaseh Gold juga ada mengelurkan produk barasaskan makanan, penjagaan diri seperti Pati Kristal Garam Mineral Masakan, Pati Kristal Garam Mineral Sole, Tonik Rambut Minyak Zaitun, Teh Hijau Plus, Qaseh aromatherapy Roll On dan macam- macam lagi. Ada juga barang kosmetik, kecantikan dan banyak lagi.

Haritu, nad berpeluang bertemu dan beramah mesra bersama pengasas Qaseh Health Resources, Puan Hasniza Binti Hassan. Sangat manis, cantik, peramah dan lembut je orangnya. Puan Hasniza merupakan Pengarah Eksekutif Ana Global Venture (AGV) yang memayungi 7 syarikat lain. Nad cerita serba sedikit tentang Puan Hasniza ni. 


Biodata Pengasas QasehHealth Resources
Nama: Hasniza binti Hassan
Dob: 10 April 1973
Asal : Melaka
Status : Berkahwin
Nama suami : Luqman bin Othman
Jawatan di Ana Edar: Pengarah Eksekutif
 
Nama anak :
1. Muhammad Farhan bin Luqman (22 tahun)
Universiti Teknologi Mara ,Bidang Pengajian: Ijazah Sains Kesukanan
2. Sarah NurLiyana binti Luqman (18 tahun)
Anak istimewa kelainan upaya
3. Muhammad Firdaus bin Luqman (meninggal dunia selepas 16 hari lahir)
4. Aisyah binti Luqman (10 tahun)
Sekolah: Sekolah Rendah Islam Al Amin Gombak
 
Puan Hasniza bertanggungjawab dalam mengeluarkan produk Qaseh Gold yang visinya untuk menjadi peneraju solusi kesihatan patuh syariah. Menurut beliau, produk Qaseh Gold dikeluarkan bagi memudahkan pengguna untuk mendapatkan makanan sunnah dalam satu botol. 
 
Semua produk-produk Qaseh merupakan produk halal, berkhasiat dan berkualiti demi kehidupan lebih bermakna. Dalam menyediakan produk kesihatan untuk semua, dalam masa yang sama, mereka ingin membangunkan usahawan dengan menyediakan sistem-sistem ke arah kejayaan dan bimbingan demi masa depan lebih cerah.

Produk Qaseh telah menjadi jenama pilihan keluarga yang kekal di pasaran sejak 1983 dan menjadi antara syarikat MLM terawal mendapat pengesahan patuh syariah daripada Panel Syariah yang diiktiraf. Mereka juga telah berjaya melahirkan barisan usahawan berpendapatan 5 angka sebulan.
 

Produk berasakan sunnah ni memang menjadi pilihan kita sekarang, lagi-lagi bila sedia diminum terus. Zaman sekarang, macam-macam penyakit ada, sebab tu disarankan untuk ambil makanan sunnah untuk kesihatan tubuh badan. Oh, kalau korang berminat untuk menjana pendapatan, nak jadi agen, stokis atau dropship, sangat-sanagt dialukan, kerana mereka menawarkan peluang ekonomi kepada mana-mana individu yang berminat untuk menjana pendapatan sampingan. 
 
Untuk lebih Lanjut,boleh layari
 hai assalammualaikum
 
Masakan Asli Indonesia, Hanya Di Indoasli, Mesti Cuba Tau!! -Ada yang rindu nak
melancong ke Indonesia? Melancong bukan sahaja melihat budaya, tempat mereka, malah
menikmati makanan di sana. Namun apakan daya, dengan keadaan pandemik sekarang, tak dapat
travel ke Indonesia. Jadi, macam mana? Tekak ni dah teringin nak sangat makan makanan asli
Indonesia. Hah!!, korang boleh datang ke restoran IndoAsli, restoran yang menyajikan masakan
asli Indonesia. Macam-macam menu Indonesia ada dekat situ, dan haritu Nad cuba menu baru
yang ada di IndoAsli.
 

Masakan Asli Indonesia, Hanya Di Indoasli, Mesti Cuba Tau!!

Nampak tak, semua hidangan depan Nad ni adalah masakan asli Indonesia. Di restoran Indoasli
yang menyajikan makanan asli Indonesia di mana pelanggan dapat merasakan citarasa Indonesia.
Dari appetizers, signature menu, main course, pencuci mulut dan minuman. Cara penyediaan,
cara memasak, penggunaan rempah dan semua bahan sama seperti di Indonesia supaya kelazatan
dan rasa tu tidak hilang. Hah, nampak sedap kan. Bila rasa makanan dekat sini, terbayang berada
di Indonesia..hehee.

Makanan Indonesia beraneka, dan mempunyai keunikan dan keistimewaan sendiri. Tujuan utama
IndoAsli adalah untuk berkongsi rasa cinta akan makanan Indonesia dengan orang-orang di
sekitarnya. Indoasli adalah tempat di mana anda dapat menikmati pelbagai makanan asli
Indonesia dari berbagai daerah di Indonesia dalam satu restoran.



 Suasana di restoran IndoAsli, siap dengan hiasan rotan.

Menu Baru Di IndoAsli

Ok, jom tengok menu baru apa yang nad cuba haritu.
 

Ni adalah Tempe Sira. Tempe sira bahan semestinya tempe, tahu, kacang dan ikan bilis digoreng kemudian digaul dengan sambal. Harga Tempe Sira RM4.90.
 

Signature menu, Tahu Telur. Unik kan bila tengok gambar. Nad yang tengok depan mata pun teruja..hehee. Disediakan dengan bentuk tinggi macam tu, kemudian kalau nak makan kena potong dengan pisau..hehe. Tahu telur ni sedap, makan macam tu je pun boleh. Harga RM11.90.
 
 
Ni pulak Ayam Bakar Sate. Harga RM19.90
 
 
Gulai Ayam Padang, harga RM16.90. Gulai ni tak pedas, rasa lemak dia pekat dan sedap. Sesuai la untuk anak-anak makan.
 
 
Rendang Kambing, harga RM27.90.
 
 

Rendang Sapi, RM22.90
 

Cumi Bakar Jimbaran, harga RM35.80. Sotong ni sedap. Makan dengan sambal dia, aumm..Diilhamkan oleh menu popular dari Bali, Cumi Bakar Jimbaran - sotong segar panggang dan dibakar dengan sos Cumi Bakar khas. Rasa masakan asli Indonesia yang akan anda gemar. 
 
 
Terung Raos Khas Bandung, RM11.90. Ni pun sedap, luar rangup, dalam lembut.
 

Nasi Tumpeng ayam Bakar Percik Bali RM25.90 . Dalam ni ada nasi, ayam, tempe, acar dan keropok. 
 

Ikan talapia Goreng Renyah Sambal Nusantara, berharga RM39.90. Ikan talapia ni ada 3 jenis sambal. Cicah sambal tu semua memang mengancam ye.
 
Pencuci Mulut Di IndoAsli
 
Ok kita ke pencuci mulut pulak
 

 
Memang unik ya bila tengok Jeli Dalam Telur ni. Cantik je dia buat. Sebelah tu aiskrim. Kreatif kan. Harga RM8.90. Nad makan, macam kita makan telur..hehee. 
 


Pencuci kedua Popia Pisang, yang berharga RM12.90. Biasa nampak kan, popia piasang siap ada coklat dan cheese. Sedap juga.
 
Minuman Baru Di IndoAsli
 
Ok, tak lupa juga minuman. Takkan takda air kan, mau tersedak kang..hehee. Jadi ni tiga jenis air yang terbaru di IndoAsli.
 

Es Alpukat, RM13.90
 
Jus Alpukat Teristimewa IndoAsli, RM12.90
 
Soda Serai, RM6.90
 
Antara tiga air ni nad suka Jus Alpukat Teristimewa Indoasli dan Soda Serai.
 
Ni la antara menu dan minuman baru yang ada di IndoAsli. Terliur tak tengok, rindu tak dengan Indonesia..hehe. Hah, apa lagi, boleh datang ke IndoAsli untuk makan makanan asli Indonesia. Bulan puasa nanti boleh la berbuka di IndoAsli ni.
 
 *Menu baru dari IndoAsli kini eksklusif di IndoAsli IOI City Mall, Putrajaya


Restoran IndoAsli ni ada di dua tempat iaitu:
IndoAsli IOI City Mall, Putrajaya
Lot No: LG-36, IOI City Mall, SKVE, IOI Resort, 43000 Putrajaya, Selangor

Indoasli Central i-City Mall
Lot No: LG-58, Central i-City, Plot 1, i-City Persiaran Multimedia, Seksyen 7, 40000 Shah
Alam, Selangor Darul Ehsan, 40000 Shah Alam, Selangor
 
Untuk ketahui lebih lanjut boleh layari
 hai semua..
 
Beaconhouse Malaysia : Pemerhatian Yang Lebih Dan Kerjasama Ibu Bapa Dan Guru Untuk Menangani Masalah Mental Dan Emosi Kanak-Kanak Semasa Fasa Peralihan Ke Sekolah - Selain persediaan fizikal, mental dan emosi kanak-kanak perlu kita ambil tahu apabila masuk ke alam persekolahan. Fasa peralihan ni mungkin akan membuatkan sesetengah kanak-kanak tidak selesa setelah sekian lama berada di rumah disebabkan persekitaran yang berlainan. Jadi, Beaconhouse Malaysia menggesa ibu bapa dan guru untuk bekerjasama memantau kanak-kanak dalam tempoh peralihan sekolah ini supaya tiada masalah mental dan emosi terhadap kanak-kanak.
 

Beaconhouse Malaysia : Pemerhatian Yang Lebih Dan Kerjasama Ibu Bapa Dan Guru Untuk Menangani Masalah Mental Dan Emosi Kanak-Kanak Semasa Fasa Peralihan Ke Sekolah

Sebagai ibu, nad inginkan yang terbaik untuk anak. Kadang kita terlepas pandang berkenaan mental dan emosi anak kita, lagi-lagi bila masuk ke alam persekolahan new norma ni. Perubahan daripada rutin biasa ke rutin harian yang baru akan menyebabkan mental dan emosi anak-anak terganggu. Waktu sekarang memang amat sukar, tetapi ini tidak boleh menjadi alasan untuk menjejaskan kualiti kesihatan mental dan emosi anak-anak kita, dan juga pendidikan mereka.
 
Untuk tau lebih mendalam lagi, nad tak lepaskan peluang turut serta  mendengar berkenaan Kesihatan Mental dan Emosi bersama Sherlin Chang, Penolong Pengurus Pendidikan Awal Tahun, Beaconhouse Malaysia dan Rachel Khong, Timbalan Pengetua, BNEY Ampang.



"Kanak-kanak kini baru kembali ke sekolah setelah hampir satu tahun belajar dari rumah dan walaupun terdapat banyak perbualan mengenai keselamatan fizikal mereka, lebih banyak yang harus dikatakan dan dilakukan berkaitan dengan kesihatan mental dan emosi mereka," kata Sherlin Chang, Pembantu Pengurus, Pendidikan Awal Tahun, Beaconhouse Malaysia.
 
Sebagai ibu bapa, menghantar anak ke sekolah mestilah nak anak gembira, berkawan, dan belajar sesuatu, tapi bila emosi menganggu fikiran anak-anak, semua tu jadi tak menarik dan pembelajaran pun terganggu. Bila melibatkan mental dan emosi kanak-kanak ni, secara tak langsung ia akan berkait kemampuan mereka untuk belajar dan berkembang baik dari segi akademik dan sosial.

"Kanak-kanak telah mengalami banyak hal selama setahun terakhir dan ini memberi kesan buruk kepada keadaan mental dan emosi mereka. Waktu berpanjangan di rumah ditambah dengan peralihan tiba-tiba kembali ke sekolah sepenuh masa boleh memberi kesan buruk kepada keadaan mereka,”lanjutnya.
 
Kanak-kanak cenderung merasakan diri mereka terasing dan tidak selesa dengan keadaan persekitaran setelah lama terperap di dalam rumah. Mereka harus belajar untuk selesakan diri dengan persekitaran yang berlainan dan belajar berjauhan dengan ibu bapa. Inilah sebabnya mengapa sangat penting bagi guru dan ibu bapa untuk memperhatikan tanda-tanda bahawa anak-anak mengalami beberapa tekanan mental atau emosi.

Beberapa tanda menunjukkan bahawa kanak-kanak mengalami tekanan apabila anak-anak menangis berjam-jam lamanya, kurang selera makan, dan kurang motivasi. Perkara sedemikian  akan menyebabkan tingkahlaku kanak-kanak kurang perhatian dan fikiran terganggu. 
 
Selain itu, kanak-kanak mungkin tidak dapat fokus di kelas kerana mengantuk. Apabila di rumah, tidur dan bangun ikut waktu yang mereka disebabkan tidak perlu ke sekolah. Apabila masuk waktu sekolah, waktu tidur perlu ditukar. Ini adalah sesuatu yang perlu dipantau dan diselaraskan oleh ibu bapa secara beransur-ansur untuk menjadikan anak-anak kembali ke dalam rutin sekolah mereka yang normal.

Sementara itu, Pemangku Ketua, BNEY Ampang, Rachel Khong menyatakan bahawa wabak tersebut memerlukan perubahan dalam pendekatan pendidikan biasa yang boleh mempengaruhi perkembangan sosial dan emosi kanak-kanak.
 

"Kanak-kanak biasanya bebas bergaul tetapi dengan keadaan pandemik, kita harus mengambil langkah berjaga-jaga yang bertentangan dengan sifat kanak-kanak ini. Mereka mesti berada dalam jarak satu meter dan ini sukar terutama bagi anak-anak yang lebih muda - peringatan berterusan diperlukan. Ini juga mempengaruhi perkembangan mereka secara keseluruhan kerana salah satu cara utama kanak-kanak berkembang adalah melalui sentuhan sosial, ”jelas Rachel.
 

 
Beaconhouse percaya bahawa ibu bapa dan guru perlu lebih prihatin untuk memantau dan mengurus tingkah laku dan sikap kanak-kanak. “Luangkan sedikit masa untuk bercakap dengan mereka mengenai hari mereka. Ketahui apa yang mereka rasakan dan fikirkan - betul-betul dengar. Kami mendapati bahawa kanak-kanak dengan senang hati terbuka jika didekati dengan baik dan ikhlas. Kita mesti memberi mereka peluang untuk berbicara dan berkongsi pendapat mereka, ”tambah Rachel.
 
Nad setuju apa yang Rachel sampaikan. Selain anak anggap kita sebagai ibu bapa, kita juga dianggap kawan oleh anak-anak. Sentiasa borak sebagai kawan dan mendengar luahan atau cerita apa yang anak-anak nak cakapkan. Dalam kesibukan kita, ambil masa luangkan masa bersama anak. Pendekatan komunikasi kepada anak-anak penting untuk membuat mereka merasa selamat, dihormati dan bermotivasi. 
 
Sentiasa berkata positif kepada anak-anak seperti  " Anda melakukan pekerjaan yang baik untuk membuat tempat tidur anda atau saya bangga dengan anda kerana melaksanakan tugas itu. " Cara ini akan lebih berkesan dalam mengurangkan masalah mental dan emosi anak-anak.
 
Selain itu, kanak-kanak harus diberi banyak pilihan untuk bersuara dalam menyatakan diri. Beri peluang pada mereka untuk membuat pilihan, dapat meningkatkan harga diri dan pemikiran logik mereka. 
 
Peranan ibu bapa sangat penting dalam memastikan kesejahteraan mental anak termasuk menyediakan persekitaran di rumah yang penuh dengan kasih sayang dan penjagaan selain menggalakkan perbualan sihat dengan mendengar secara aktif serta membenarkan mereka bercakap tanpa bersikap menghakimi dan kritikal.
 









Pihak sekolah juga, perlu menyedari dan perlu membuat strategik yang berbeza untuk anak-anak dalam peralihan kembali ke sekolah. Persekitaran sihat di sekolah juga amat penting kerana kanak-kanak menghabiskan banyak masa di sekolah setiap hari dan mereka perlu dilengkapi kemahiran bagaimana menangani tekanan secara berkesan, menyelesaikan masalah dan membina ketahanan diri. 
 
Di Beaconhouse, mereka menggabungkan watak ke dalam pengajaran kurikulum tingkah laku yang boleh diterima dan tidak boleh diterima.
 
Setiap perubahan, perlu dilakukan dengan perlahan-lahan supaya kanak-kanak tak terkejut dan dapat menerima perubahan ini dengan baik. Paling bagus jika mengamalkan beberapa pembelajaran dari rumah digabungkan dengan kaedah sekolah yang lebih konvensional. Yang paling penting, ibu bapa dan guru mesti mempunyai talian komunikasi terbuka untuk menangani masalah itu secara kolektif.

Pepatah mengatakan, melentur buluh, biar dari rebungnya. Ibu bapa yang mencorakkan anak-anak, manakala di sekolah guru membantu supaya anak-anak lebih mudah faham. Sebab tu kerjasama ibu bapa dan guru amat penting. Bila masing-masing prihatin, semua ni dapat mengurangkan peningkatan mental dan emosi anak-anak. Anak-anak lebih ceria nak ke sekolah. 
 

Bagus sangat perkongsian yang diberikan. Sedikit sebanyak dapat belajar cara menangani masalah mental dan emosi anak-anak. Nampak macam perkara biasa, tapi sebenarnya semua ni berkait rapat dengan tingkahlaku, disiplin dan pembelajaran anak-anak. Jadi, ibu bapa dan guru perlu ambil pemerhatian yang lebih pada mental dan emosi anak-anak.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Beaconhouse Malaysia boleh layari: www.beaconhouse.edu.my

 hai assalammualaikum

Mini Wraps Keluaran Terbaru Mission Food, Saiz Mini Sesuai Untuk Kanak-Kanak - Seronok Fariza, bila mommy ajak dia pergi event. Event pulak bukan datang duduk sahaja, tapi ada aktiviti memasak. Bertambah seronok la dia, sebab dekat rumah pun dah baisa tolong mommy dia memasak..hehee. Event haritu memang ikut SOP ya, kena sentiasa pakai mask tau, bagus sangat. Jadi haritu, event pelancaran Mini Wraps keluaran terbaru Mission Food.
 
 

Mini Wraps Keluaran Terbaru Mission Food, Saiz Mini Mesra Kanak-Kanak Pertama Di Malaysia

Mesti korang selalu makan tortilla wrap dari Misson Food kan. Hah, kali ni, Mission Food ada mengeluarkan Mini Wraps, wraps yang sangat friendly kid dengan saiz  diameter 5.75 inci sememangnya sesuai untuk jari jemari halus kanak-kanak. Tengok packaging pun dah menarik perhatian, gamabr monster..hehee. Paling menarik mini Wraps ni ada tiga perisa iaitu Tomato, Whomeal dan Original. 


Randall Tan, Pengurus Jenama bagi Mission Foods Asia Selatan, berkata, saiz bagi rangkaian terbaharu ini amat sesuai untuk hidangan si kecil. “Anak-anak memerlukan khasiat yang tepat untuk tumbesaran, namun untuk memastikan mereka memakan makanan yang betul boleh menjadi satu cabaran. Di Mission Foods, kami juga ibu bapa dan kami sentiasa mencari jalan untuk menjadikan makanan sihat lebih menarik untuk anak-anak,” kata beliau sambil menambah bahawa wrap tersebut mengandungi kurang gula dan merupakan sumber serat. 
 
“Kami hasilkan wrap ini menjadi lebih kecil untuk disesuaikan dengan anak-anak yang mempunyai tangan serta selera yang lebih kecil. Wrap ini lebih mudah untuk dipegang dan diguna oleh kanak-kanak, dan menjadi satu kanvas untuk seni masakan yang boleh mereka fikirkan,” tambah beliau.


Pada haritu, Abang Brian,alumni Le Cordon Bleu dan selebriti Masterchef, turut bersama-sama menjayakan kempen dengan berkongsi resipi Mini Wraps yang boleh dicuba oleh ibu bapa dan anak-anak di rumah. Masing-masing tekun tengok Abang Brian masak. Tak tau la anakku Fariza paham ke tak apa Abang Brian cakapkan tu..hehee. Selesai buat, kitaorang pulak kena masak.




Teruja Fariza bila dia pakai apron, lepas tu ada tempat khas memasak untuk dia dan mommy..hehee. Jadi haritu kitaorang buat resipi Caterpillar Chicken Wrap menggunakan Tomato Mini Wrap yang ditunjuk oleh Abang Brian tadi. Langkah-langkah membuatnya pun sangat mudah. Memang sesuai ajak anak-anak buat sekali.

Cara memasak
- Pastikan minyak dalam kuali dah panas
- Kemudian masukkan bawang putih dan masak sehingga naik bau
- Masukkan ayam dan goreng sehingga masak berwarna putih.
- Kemudian masukkan labu yang dipotong dadu dan gaul sehingga labu masak lembut.
- Masukkan lettuce yang dikisar.
- Masukkan garam dan blackpepper untuk tambah rasa.
- Gaul sehingga masak dan naik bau.
- Lepas tu semua bahan tadi masukkan ke dalam mangkuk
- Gaul bersama mayonis, letak lemon sedikit
- Siap untuk bahan dia.
- Kemudian ambil mini wraps, masukkan kesemua bahan tadi dan gulung. 
- Potong mini wraps dalam bentuk kecil
- Hias dengan tomato sebagai kaki dan seaweed untuk di buat mata caterpillar.




Masa ni, nad biarkan Fariza buat, bagi dia memasak, mengaul dan menggulung. Bagi dia seronok datang event buat ni semua walaupun dekat rumah dia dah biasa tolong..hehee. Tak kisahla pendek, tapi masih sampai lagi dia nak menggaul semua tu..ehhee.




Bila siap Caterpillar Chicken Wrap yang dia buat, dia pun senyum je..hehe. Walaupun rupa Caterpillar tu tak cantik, tapi adala rupa dia lagi, hahaha. Rasa pun sedap. Mudah sangat nak buat dia kan. Boleh buat untuk bekal anak ke sekolah.
 




 

Banyak lagi resepi boleh cuba seperti Crounching Lion Hidden Veggies Japanese Curry menggunakan Original Mini Wraps atau Teddy Bear Faced Bear Bear Pizza Wrap menggunakan Whomeal Mini Wraps. Kalau korang kreatif lagi, macam-macam topping dan bentuk boleh buat menggunakan mini wraps ni.


Pada haritu, turut serta dari pemenang di media sosial yang menghantar lukisan raksasa yang paling kreatif berdasarkan Mini Wraps yang dilukis oleh anak-anak.


Mission Mini Wraps terbaharu yang didatangkan dengan tiga perisa kini boleh didapati di pasaraya terkemuka, tersedia di bahagian roti di samping produk Mission Foods yang lain termasuk wrap, naan, pita dan kerak piza. Sebagai keperluan asas di dapur, Mini Wraps ini merupakan satu kemestian untuk senarai barangan runcit anda sama ada untuk anak-anak bereksperimentasi pada musim cuti sekolah mahupun sebagai hidangan untuk kembali ke sekolah.

Untuk mengetahui lebih lanjut, sila layari