hai assalammualaikum

Burger Mayonis Biru Yang Unik - Kalau dah rasa jemu makan nasi, dan lauk pauk, burger la yang di cari..hehe.. Sapa tak suka makan burger, ofkos semua suka makan kan.. Burger ni ade macam-macam jenis, Burger Ayam, Burger Daging, Burger Hotdog, Oblong, campur dengan extra iaitu telur dan cheese serta sayur. Pergh memang mantap, makan satu burger je dah boleh buat kita kenyang..


Gerai burger yang nad selalu pergi berdekatan dengan kedai mamak Fatimah Ghous. Gerai burger ni sebenarnya kawan jejaka mafia punya..hehe..jadi selalula lepak dekat sini. Bila rasa nak makan burger je, ape lagi jejaka mafia pasti bawak sini. Nama owner gerai ni bang Saad dan kak Zila..Mereka ni memang sempoi layan customer..heheh..apa yang menyebabkan nad selalu datang sini??? apa uniknya dengan burger ni..hehhehe..

Keunikan Burger


Biru!!!..sebut je biru mesti nad teruja..hahhaha..mana taknya nad suka warna biru. Kelainan burger di sini ialah mayonis berwarna biru. Pernah korang nampak mana-mana gerai burger  letak mayonis warna biru, selalu kita nampak kaler putih je kan. Mayonis biru ni diaorang yang buat sendiri, tu yang sodapp..per lagi ku bubuh banyak-banyakla..hehee

Yong Tau Fu dengan Kuah yang sedapp





Oh kat gerai ni jugak ade jual yong tau fu. Memang semua tempat banyak jual Yong Tau Fu tapi apa yang nad suka sebab kuah dia. Dekat sini ade tiga jenis kuah yang berbeza. Nak sedap korang tambah ketiga-tiga sos ni..perghh memang gempak sehh..sebab kuah die nad selalu nak datang sini...nyumnyum..

kalau korang nak cuba..datangla ke sini..
berdekatan dengan Restoran  Fatimah Ghous Restaurant Lembah Jaya (gerai die dekat tepi luar bukan dalam restoran Fatimah ni tau)
ALAMAT: 1, Jalan Seri Intan 8, Taman Seri Intan, 68000 Ampang, Selangor
Google map:  https://www.google.com.my/maps/@3.1393867,101.7839765,3a,75y,267.53h,79.21t/data=!3m4!1e1!3m2!1s3-2dwljwfRZNQDlvTc0dqA!2e0?hl=en
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

23 comments so far,Add yours

  1. Wow...kat mane kedai burger biru mayonis..tak pernah tengok lagi

    ReplyDelete
  2. nampak menyelerakan betul mayonis warna biru tu. nanti nak pergi la kedai burger ni.

    ReplyDelete
  3. cik hani..alamt ade dh tertulis dekat bawah tu..waze je fatimah ghous pastijumpa..tapi gerai dekat tepi jalan

    MNH - yess kene pergi..hehhe

    ReplyDelete
  4. macam mana dia boleh jadi biru? hahaha

    terangkat btul tngok yong tau foo tuuu

    ReplyDelete
  5. Rsa x brani mkn..mkansn warna biru.
    Tp org nk jual mkn ni..kena kreatif..br org cr

    ReplyDelete
  6. Salam! Wah, mmg lain betul ea, mayonis warna biru, hahah..tp klw sy kureng sikit kot, sbb terbayang mcm dakwat pen..pen kan warna biru, jd terbayang mcm makan pen, hahah..nice sharing ;D

    ReplyDelete
  7. alamak sedapnya yong tau fu.. meleleh air liur kak kep.. kalau kat doha nih terpaksa buat sendiri.. sadiss.. huhuhu..

    salam kenal dari kak kep.. from doha..

    ReplyDelete
  8. dah biasa dah wat warna biru.

    warna hijau pun senang nak wat.

    warna pink lagi sonang. hehe..

    ReplyDelete
  9. Alahai sdpnya plak tringin nak juga

    ReplyDelete
  10. Menariknya ada mayonis warna biru huhuhu...

    ReplyDelete
  11. Menariknya ada mayonis warna biru huhuhu...

    ReplyDelete
  12. Macam sedap je mayonis warne biru.. dah macam makan playdoh.. hehe

    ReplyDelete
  13. wahhh... mayonis biruuu.. xpernah jumpe lagi nih..biasa putih n kuning jer... ni memeg unik...

    ReplyDelete
  14. mcm sedap je kan.. teringin jugak nak cari kat penang ...

    ReplyDelete
  15. waahh..first time tengok mayo warna biru..unique!

    ReplyDelete
  16. Selera tengok.. lokasi tu secara amnya mmg dah tau, boleh cari gerai tu bila dah smpi sana nnti.. :)

    ReplyDelete
  17. erkk!! pelikk nii..aler biruuuu...bahan pewarnaaaa :P

    ReplyDelete
  18. Wowww!! Memang unik mayonis kaler biru tu kak... 1st time tengok!

    ReplyDelete