hai assalammualaikum

Buffet Ramadhan 2019 Murah Di The Venue Shah Alam - Hah, kali ni nad nak kongsi dengan korang semua yang berada di Shah Alam atau yang berdekatan, tempat untuk berbuka puasa nanti. Mungkin ada yang tenagh mencari tempat buffet yang paling murah untuk berbuka puasa bersama orang tersayang atau sahabt handai. Dalam banyak-banyak buffet ramadhan, nad rasa lokasi ni yang paling murah, iaitu The Venue Shah Alam.






Takdela susah mana nak ke sini, pakai waze je dah sampai. The Venue ni sebenarnya dewan perkahwinan. Ni pertama kali nad datang, masuk je dah teruja tengok dengan dewan yang sangat luas dan dekorasi yang cantik. Dewan pulak berhawa dingin, jadi makan pun dengan selesa je.

Ia juda dilengkapi dengan kemudahan lain seperti parking yang luas, surau, tandas, dan kawasan lobi yang selesa.

Bertemakan " Colours Of Ramadhan "..pelbagai juadah disediakan sempena Bulan Ramadhan ini. Kebanyakan makanan yang dihidangkan, merupakan makanan kampung. Setiap kali nad dijemput preview Buffet Ramadhan, sebolehnya nad nak makan semua makanan dekat situ..hehee..Semuanya nampak sedap belaka..Jom tengok juadah yang disediakan.

- Nasi Briyani Bukhara / Nasi Arab / Nasi Tomato / Nasi Minyak
- Nasi Putih








- Ayam Cili Padi / Rendang Ayam / Ayam Percik / Ayam Masala / Kurma Ayam / Kari Ayam / Ayam Berlado / Ayam Kerutuk

- Daging Gulai Kawoh / Daging Briyani / Daging Masak Lemak Cili Padi / Daging Masak Lada Hitam / Daging Kam Heong / Daging Baghdad / Daging Dendeng

- Kari Ikan
- Kupang Goreng Pedas
- Lala Masak Halia
- Sotong Sumbat
- Sambal Udang Petai
- Ketam Masak Lemak Cili Padi

Ada siput sedut masak cili api..masa tu mujur kawan kita bagitau..kalau tak kita pun tak namapk..dahla feveret..Siput sedut pun besar-besar.


Yang ni seafood..tak tau apa nama makanan ni..Tapi sedap giler..makan macam tu je..ratah..hahaa

- Pelbagai Kerabu, Sayur & Ulam-Ulaman




Tak ketinggalan kambing golek. Setiap tempat mesti ada kan. Takda kambing golek lain macam je rasanya,,hehee..







Lagi menu lain..
- Grill BBQ
- Cucuk Cucuk Steamboat
- Ikan Bakar
- Aneka Sup
- Noodle Station
- Dessert Corner

2 Jenis Bubur Setiap Hari :
- Bubur Jagung + Sagu
- Bubur Kacang Hijau
- Bubur Chacha
- Bubur Pulut Hitam
- Bubur Gandum
- Bubur Keledek + Nangka


Pelbagai Jenis Buah Buahan Tempatan




Kuih Kuih Melayu
- Talam Keladi
- Seri Muka
- Talam Tepung

Pelbagai Perisa Dadih, pelbagai Perisa Jelly dan potongan Kek ..


Hah tu la antara menu yang ada. Macam mana, ok kan menu semua. Boleh bawak keluarga , kawan-kawan berbuka dekat sini..Harga murah je..






Harga Buffet Ramadhan The Venue Shah Alam

EARLY BIRD PROMOTION (PEMBELIAN VOUCHER SEHINGGA 30 APRIL 2019) :

Early Bird Price:
Dewasa : RM 45.00 nett / pax
Kanak-kanak : RM 25.00 nett / pax (7 - 12 tahun)

***Table Price
‼️Table : RM400 nett / 10 pax

Normal Price :
 Dewasa : RM 55.00 nett / pax
 Kanak-kanak : RM 30.00 nett / pax (7-12 tahun)

 Percuma untuk kanak-kanak bawah 7 tahun.

Untuk pertanyaan lanjut, boleh hubungi 019 - 8585 825  / 019 - 8585 375

The Venue Shah Alam
No 15, Jalan 15/22,
Tiong Nam Industrial Park,
Seksyen 15,
40200 Shah Alam, Malaysia







Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Eh murahnya harga buffet ramadhan yang ditawarkan. Menu untuk iftar pun banyak dan nampak sedap sedap belaka .Time ramadhan menjelma memang banyak tawaran menu untuk berbuka kan

    ReplyDelete
  2. Tempat luas dan selesa. Menu2 dia pun byk pilihan

    ReplyDelete
  3. There are so much tempting food there!

    ReplyDelete
  4. dewan makan depa mcm majlis kahwin luas..harga pun mmg betul2 murah

    ReplyDelete
  5. Luas dan selesa tempat makan dia nad. Harga pun murah. Menu2 semua best.

    ReplyDelete
  6. Murahnya harga yang ditawarkan.. Menu pun meriah. Berbaloi ni kalau berbuka kat situ.. Memang elok sngt boleh ajak family semua..

    ReplyDelete
  7. luas betul kawasan dia...semua lauk pauk melayu...dap dap dapnyaaaaaa

    ReplyDelete
  8. selesa tmpt dia nk bawak family kan?

    ReplyDelete
  9. Nasib baik jauh kat Shah Alam. Memang murahlah Nad harga buffetnya.

    ReplyDelete
  10. woooooo mknn meriah gile.. harga pun berpatutan..

    ReplyDelete
  11. Harga utk dewasa not bad oklah.. Skrg ramadhan nk mkn kt hotel pun senang kan

    ReplyDelete
  12. Best buka kat sana, the siput sedut masak lemak keledek is something very special.

    ReplyDelete
  13. Wahh sedapnya menu di Venue. Silap masuk link nad ni. Dah terliur dah..

    ReplyDelete
  14. tengok suasana yang luas dan selesa kat situ macam best je nak menjamu selera

    ReplyDelete
  15. Murah juga harganya.. Ada zira tengok sorang mahal, tapi makan sikit je

    ReplyDelete