hai assalammualaikum

Fariza Anak Yang Baik, Buat Mommy Bangga


Nampak tak nad buat status dekat facebook. Siapa kawan dengan nad, perasanla status ni. Ye!!..Anak dara sorang ni, usianya dah setahun sebulan, dan masa ni la dia nak buat perkara extreme. Selalunya, dia akan naik tangga ni bila ada mommy dan daddy dia, tapi entah macam mana, kali ni, dia boleh naik sorang-sorang. mau tak berdesup jantung kitaorang bila tau dia dah masuk bilik kerja daddy dia.

Tangga ni berdekatan dengan dapur. Selalunya, kalau orang naik tangga, nad memang dengar. Entah macam mana, kali ni bila si anak naik, nad tak dengar pun. nak kata masa masak, kuat sangat bunyinya takdela pulak. Macam biasa je. Macam ni la bila sel otak dah berkembang. Tau dah nak buat macam-macam, tau dah nak buat sendiri-sendiri.

Nasib baik air yang ditumpahkan dah sejuk. Sebab sebelum tu ada tetamu datang. Kawan daddy dia. lepak la bilik kerja, nad buatkan air. sebab tu ada air kat situ. Nasib tak panas.Kenapa nad cakap dia anak yang baik?? Kenapa nad berterima kasih dekat dia?? hahahha..Kan dia buat selereak dekat bilik daddy dia. Jadinya, daddy dia kena la kemas dan mop lantai sampai bersih..hahahaha.

Sebab sebelum ni, nad suruh kemas bilik, Allahuakbar susahnya laki nad ni. Nad lagila tak berapa rajin nak kemas, sebab dah banyak kali kemas, beberapa minit dah kotor balik. Mana taknya, hisap rokok. Habuk rokok jatuh lantai. Stress kita tau!!..Nah jadinya macam ni la..Anak tolong mommy dia..hahaha. Daddynya memnag marah giler..hahaa. Nad kat bawah bersihkan dia sambil ketawa..kihkihkih..


Marah kat anak sekejap je. lepas tu baik balik..Ramai komen suruh pasang pagar. Memang kitaorang nak pasang. dah usha-usha pagar dah. Bahaya oiii.. Kita tak tau apa jadi nanti..Jadi langkah keselamatan, kena cepat-cepat beli pagar..huhuhu..
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Betul tu kena pasang safety gate...akak ada nampak secondhand safety gate dkt Jalan2 jepun...cer usya kt One City Subang JAya kot ada lagi

    ReplyDelete
  2. hehe bgs fariza..memudahkan kerja maknya..ekekek

    ReplyDelete
  3. Besar dah Rariza eh dah boleh naik tangga pun sorang sorang je T_T

    ReplyDelete
  4. comelnya anak!! berani naik sorang2

    ReplyDelete
  5. comel fariza ni. dah explore mc ni nti mesti mula turun berat dia

    ReplyDelete