hai assalammualaikum

Boat Noodle The Gardens Mall

Kemeriahan Sambutan Ulangtahun Ke 5 Boat Noodle 

Kemeriahan Sambutan Ulangtahun Ke 5 Boat Noodle - Pertama kali jejak ke Boat Noodle di The Gardens Mall untuk sama-sama memeriahkan sambutan ulangtahun ke 5 mereka. Perasaan seronok,  teruja tu ada sebab ni merupakan salah satu restoran makanan yang nad nak pergi dan nak cuba rasa makanannya. Selalu tengok kawan makan bermangkuk-mangkuk, bertingkat-tingkat, nampak menarik pulak. Apa yang nad tau, Boat Noodle ni merupakan Thai Street Food di mana makanan dihidangkan dalam mangkuk kecik dengan kuantiti yang sedikit. Sebab tu nad tengok orang makan bertingkat-tingkat mangkuk dia, lepas tu susun tinggi-tinggi dan ambil gambar. Bukti makan banyak..hahaha. Ni namanya makan selagi boleh...Kena la dengan slogan dia "Makan Stack, Repeat"..hehehe..

Pertama kali datang ke Boat Noodle dan Sambut Birthday Mereka ke 5

Nad pernah ajak mr mafia beberapa kali ke Boat Noodle, tapi, disebabkan mr mafia ni jenis kalau nama kedai pelik, makanan nampak pelik dia tak berapa suka. Tapi, bila dia dapat rasa pada hari tu,  dia boleh cakap " sedap makanan dekat sini "..Kannnn..tu la ajak dah lama taknak pergi. Lepas ni boleh repeat makan semula. .Hehehe..

Happy 5th Anniversary Boat Noodle Dan Pembukaan Cawangan Terbaru Di The Gardens Mall

Happy Birthday To You,
Happy Birthday To You,
Happy Birthday To Boat Noodle,
Happy Birthday To Youuuu..
Happy Birthday Boat Noodle Yang ke 5 Tahunnnn...

Kek dia, cantik betul

Tu dia, mangkuk Boat Noodle..

Meriah sambutan Ulangtahun Boat Noodle

Tak sangka dah 5 tahun Boat Noodle beroperasi dan ia telah menjadi restoran makanan kegemaran rakyat Malaysia. Bagi meraikan kejayaan ini, sambutan harijadi telah diraikan bersama-sama peminat setia dan influencer di salah satu cawangan terbaru mereka iaitu di Boat Noodle The Gardens Mall. Ni merupakan outlet yang yang paling latest, yang ke 48 weiii. .Perghh terbaiklaa..Nad yang rasa teruja sebab akhirnya dapat masuk ke restoran terbaru mereka dan merasai sendiri makanan di situ.

Tony Lim, CEO and Founder of Boat Noodle memotong kek

pertandingan siapa paling cepat makan

melantak la kau sampai 10 mangkuk..hehee

Gift untuk yang hadie. Mangkuk dengan nama sendiri dan gambr photobooth

Majlis pada haritu memang meriah sangat. Dengan host yang memang pandai berkata-kata, buat lawak. Dengan sorakan tetamu. Ada pula teka soalan berkenaan Boat Noodle. Soalan mudah je, nad tengok jela. Ramai sangat angkat tangan..hahaha..(padahal kau memang fikir lama nak tau jawapan dia). Ada lawan pertandingan makan, photobooth dan lucky draw. Memang happening sangat, riuh restoran tu.

Masa Untuk Makan!!!

Saat yang dinanti, untuk merasai sendiri makanan di sini. Ni yang nad tunggukan..ehhee. Mana taknya, pertama kali datang ke Boat Noodle. Nak tau juga makanan dia sedap ke tidak.

Makan time!!..yummy

Bila nampak mangkuk-mangkuk kecik ni, alahai, comelnya..Dalam hati cakap, macam ni punya portion, satu mangkuk mana cukup, ni mau 10 mangkuk ni..hahaa.

Pertama kali rasa mee masuk dalam mulut, ahhh, sedapnya. Sebab dia mee kan, semua orang suka makan mee. Makan sekali suap je..kah, ni tipu, dua, tiga kali suap jugala..hahhaa. Ada rasa pedas, ada rasa masam. Macam semua rasa adalah..hahaha. Haritu 4 mangkuk disediakan dengan berlainan mee setiap seorang, dan nad makan semua. Sampai yang kawan sebelah, taknak makan dia pass dekat nad. Masa tu pulak memang tenagh lapar, jadi kita dapat habiskan 6 mangkuk..hahhaa.

Orang cakap, datang Boat Noodle wajib order Sangkaya ni. Sedap giler, roti lembut.

Flamed grill Chicken, rasa ayam dia dimasak dengan sempurna. Disajikan dengan sos yang pmanis pedas tu..memang ngamla

 Crunchy Thai Popeye's Tempura, mula ingat sayur apa la ni..hahaa..rupanya spinach ke..Dicicah denagn sos dia.

Meatball, anak-anak suka

Dekat Boat Noodle, menu dia bukan mee sahaja, ada side dish lain juga seperti Crunchy Thai Popeye's Tempura, Flamed grill Chicken, Chicken/Beef meat Ball dan macam-macam lagi.

Iced tea

Air pula, pilihan nad ialah air Green tea dan Iced Tea.

Menu di Boat Noodle

Nak tau menu lain dekat Boat Noodle, tu nad tepek gamabr dia.

Menu Ayutthaya 2.0 Kembali!!!

Siapa yang biasa pergi Boat Noodle, mesti tau menu Ayutthaya ni. Katanya, menu Ayutthaya sebelum ni pernah dikeluarkan dari menu. Sempena ulangtahun Boat Noodle, menu Ayutthaya kembali semula dengan nama Ayutthaya 2.0 yang telah diolah dengan rasa yang lebih sedap dan lebih ummphhh!!..

Ayutthaya 2.0 lebih sedap

Hidangan Ayutthaya 2.0 ni dihidangkan dengan cendawan enoki goreng dan pilihan ayam cincang atau topping daging lembu. Setiap mangkuk Ayutthaya 2.0 dihiasi dengan bawang putih goreng dengan minyak, daun ketumbar cincang dan sedikit chili flakes, bagi rasa pedas.

Nad tak tau rasa Ayutthaya sebelum ni macam mana, tapi, apa yang nad rasa Ayutthaya 2.0 ni, rasanya sedap, kuah pekat dan rasa seperti ala-ala tomyam. Okla, boleh masuk tekak ni. Korang nak rasa, datangla ke Boat Noodle yang berdekatan..hehe..

Tebus Mangkuk Secara Percuma Dengan Noodle Master Card

Noodle Master Card

Berita gembira lagi, ya, ada lagi benda best sempena ulangtahun Boat Noodle. Diaorang tengah baik hati ni..hehee. Ni nak kongsi dengan korang, lagi-lagi yang suka makan Boat Noodle ni. Korang boleh tebus 5, 10 atau 20 mangkuk secara percuma dengan Noodle Master Card ( tengok gambar kad dia rupa macam mana. Boleh dapatkan di outlet Boat Noodle).

Stamps untuk tebus mangkuk percuma

Caranya, korang makan banyak-banyak sehingga 20 mangkuk untuk dapatkan 1 stamp. Esoknya, makan lagi 20 mangkuk untuk dapat stamp yang kedua dan seterusnya sehingga capai yang dikehendaki.

Ni jumlah stamps dan jumlah mangkuk percuma yang korang boleh dapatkan:
3 stamps: redeem 5 bowls of noodle
6 stamps: redeem 10 bowls of noodle
9 stamps: redeem 20 bowls of noodle

See bertingkat kau..hahaa

Nampak macam susah je kan, tapi senang je, korang baak jela kawan-kawan atau keluarga makan sini..Order banyak-banyak, next day atau tulat makan lagi untuk dapatkan stamps yang dikehendaki..hhee..ok kan..Tapi kene cepatla sebab valid sampai 30 April 2019 ni sahaja.

Untuk maklumat lanjut, boleh layari
Website : https://boatnoodle.com.my/
Facebook: https://www.facebook.com/myboatnoodle/
Instagram : https://www.instagram.com/myboatnoodle/
Cawangan Boat Noodle: https://boatnoodle.com.my/outlets.html

Thank You Inviting Us Boat Noodle. Semoga Terus Maju

Happy Birthday Boat Noodle

Meriah denagn makanan

Sedapya kek ni

Comel tak

Tony Lim, CEO and Founder of Boat Noodle

makan ramai-ramai memang best

Kami memng suka bergamabr..Kami makan tak banyak, tapi tak gemuk pun..hahaha

Photo group

Thank you Boat Noodle Inviting KBBA9..semoga boat Noodle terus maju dan sediakan amkanan yang sedap untuk kita..hehee

hai assalammualaikum

Tempah Bisnes Kad Murah, Cepat Dan Berkualiti Dnegan BG Design Resources

Tempah Bisnes Kad Murah, Cepat Dan Berkualiti Dengan BG Design Resources - Baru-baru ni, nad baru je buat bisnes kad dengan seorang rakan, Kak Huda dari BG Design Resources.. Kebetulan masa tu bisnes kad nad memang dah habis, dan dia pulak tengah buat promosi, apa lagi, nad pun grab dan tempah terus. Murah giler ok..RM10 perbox, minimum order 3 box, free postage pulak, promosi ni sehingga 31/3 ni je. Nad pun amik terus 3 box. 1 box ada 100 keping, 3 box 300 keping. Senang ambil banyak terus, dah tengah ada promosi kan.

Design kad ikutla, nak kita punya design atau korang takda idea mintak dia design ke. Tapi semestinya nak dari kita yang design kan..hahaha. Lepas dah ok semua,details semua dah bagi, design ok, takde perubahan lagi terus Kak Huda proceed cetak dan hantar. Dalam masa 4 hari, tiba-tiba abang posmen hantar barang, tengok-tengok kad busines nad..perghh, pertama kali buat business card secepat ini sampainya, tak sampai seminggu dah sampai dekat rumah..terbaik!!!

Korang tau kan, sebagai blogger pun perlu ada business card, sebab dengan business card la kita dapat kembangkan network kita dengan orang lain. Kalau pergi event, atau tempat yang kita rasa ada potensi client yang nak berkerjasama dengan kita, business card ni la yang buat kita nampak professional. Bila jumpa client, kenalkan diri, pas business card kita dan bertukar business card denagn client tersebut. Insyallah, dengan adanya business card, client akan cari kita semula. Business card ni pun boleh diberi kepada rakan blogger kita sendiri.


Ni la hasil design untuk business card nad kali ni. Simple je, yang penting ada muka sendiri..hehehe. Nad memang cerewet sikit, yela, kalau boleh nak hasilnya macam apa yang kita nak. Kalau tak kena, ada business card pun tak guna, nak bagi orang pun segan. Tapi bila dapat, alhamdulillah, hasilnya memang memuaskan hati. Kad juga nampak berkualiti.


Warna nad pilih semestinya warna kesukaan nad, warna biru, ditambah sikit dengan warna kuning. Masa buat, memang nad cakap nak warna biru, pastu kak Huda bgaitau nak biru tekstur ke atau plain. Siap dia bagi contoh je. Jadi nad pilih biru teksture. Ada la corak sikit. Pastu mintak tambah sikit warna kuning, biar nampak cantik sikit. Biru je tak best la kan. Mesti nak dua warna biar kontra..hehee..Cerewet sangat kan nad..hahaa. Masa tu pulak, gambar nad bagi macam tak sesuai apa yang nad nak..Nad hantar yang baru dan kak Huda tetap layan apa yang business card nad inginkan dan berikan servis layanan yang terbaik. Kak Huda buat sampai nad puashati..



Ni bahagian hadapan dan belakang business card. Material card jenis standard iaitu 260gsm art card, tahan lasak, anti koyak dan kalis air. Biar nampak biasa, asalkan ada busniess card ok..hehee.

Untuk korang yang tercari-cari mana nak buat business card yang murah dan penghantaran cepat, boleh buat dengan BG Design Resources ni, nad rekomen sangat korang buat dengan kak Huda Halid.

Promosi Business Card Sehingga 31.3 2019, RM10 perbox Minimum Order 3 Box


Grab korang, jangan tak grab, Bg design resoures tengah buat promosi RM10 perbox, murah giler!! Minimum order 3 box. Ala baru RM30. Material pulak jenis 260gsm artcard (matt), pun dah nampak bagus dan berkualiti. 3 box design yang sama, dengan penghantaran percuma untuk semenanjung sahaja. Promosi business card ni sehingga 31.3.2019 ni je..Siapa nak buat tu cepat ni..tengah murah..




BG Design Resources bukan sahaja membuat business kad malah menyediakan perkhidmatan untuk membuat blog, bunting, banner, poster, logo dan pamplete untuk perniagaan. Lagi best ni ada lagi promosi berganda pada 15 Mac- 15 Mei 2019.






Hah, dah nak dekat pausa ni bolehla beli satu kan letak dekat rumah. Alang-alang tu beli sekali sampul raya untuk bagi duit raya nanti. Design sampul raya lawa-lawa, mesti orang akan simpan..hehehe..

Nak tengok contoh design lain, korang boleh tengok di facebook https://www.facebook.com/bgdesign/ atau contact terus ke nombor 010-7950473. Diaorang akan bagi servis layanan terbaik, design yang menarik dan harga yang berpatutan. Lagi bagus grab masa promosi ni.
hai assalammualaikum

Kasutku Dicuri!!! - Pagi tadi, mr mafia masuk bilik, tak kejut tak apa terus cakap " sayang! Kasut hilang! Kasut kene curi"..Nad yang masih mamai, separa sedar,  terus macam segar. Terus berlari turun,  keluar tengok kasut. Memang takda. .Hilang dah. .Kena curi weiii. .Kurang asam betul. .Yang hilang kasut mr mafia dengan kasut nad, pemberian mr mafia masa mula-mula kawin dulu. Pernah buat entry, kasut pemberian suami ni, klik SINI.

Masa keluar,  nampak pagar terbuka. Cakap dengan mr mafia " abang buka pagar ke?  "..dia cakap tak. .hurmmm. .Sahla memang kasut kena curi.

Selalunya, nad dengan anak-anak, tidur depan tv. Pulak tu, beberapa hari sebelum ni Farhanah demam,  tu tidur bilik. Takut dia panas dekat bawah ni. Tak sangka pulak, masa kitaorang tidur bilik,  boleh terjadi kes curi ni. Pertama kali, kasut nad kene curi ni. Sebenarnya kes curi kasut ni dah lama berlaku dekat sini, tu pun mr mafia dengan jiran ada cakap.


Sebelum ni mr mafia dah pesan,  kasut jangan letak luar,  nanti kena curi. Kasut jalan nad, dah rosak,  sebab tu pakai kasut sukan tu. Almaklumla,  bila dah pakai,  nak masuk rumah dah penat. Pastu lupa nak ambil bawak masuk dalam.huhu..Nah,  ni akibatnya. .Dah kena rembat!! ..Degil,  taknak dengar cakap suami. .Hamikkkk kau!!!..pengajaran ni. .sobsobsob..

Kenangan kasut sukan nad yang suami bagi. Warna pink hitam ni.. Huhu..Dah kena cari kasut sukan lain...

Kasut budak dia tak ambil,  sebab kasut anak ade lagi. Kasut jenis kasut sukan, kasut orang besar dia ambil.

Rupanya bukan kasut rumah nad je dia pencuri ni ambil,  kasut jiran pun dia ambil. Sebelah jiran sampai satu almari. Sebelah jiran lagi,  katanya sampai emlat buah rumah. .Haishh. .Kalaulah nad tidur bawah,  mesti dengar pagar dibuka..Malaun betul pencuri tu. .


Rumah jiran ade cctv,  dapatla gambar pencuri tu. Tapi ditutup dengan topi. Tengok cctv macam seram pulak. Jiran kata dia bawak macam besi ke kayu..hurmm. .

Kalau dah curi kasut, takut curi lain pulak. .Adoii dah seram. Pintu rumah kalau boleh siang malam nak tutup je. Tapi, nenek sebelah selalu cakap,  jenguk rumah, tertutup je,  hah tu yang buka pintu sikit..hahaha. .Kita bukan taknak buka,  kita jaga keselamatan.. Suami pun kadang suruh buka,  sebab rumah nanti berbau,  haba semua la.. Memang betul pun,  tapi tu la,  perasaan takut,  macam-macam boleh berlaku. Sebab tu lebih suka tutup pintu. Satu hal pulak,  kalau abang posmen satang. .Hahaha. .Takut dia ingat kita takdak rumah pulak....

Lepas ni kena lebih berjaga-jagala..
hai assalammualaikum

Buffet Ramadhan 2019 : Rasai Makanan Thailand di Chakri Palace Sky View - Tanpa kita sedar, hanya sebulan lebih sahaja lagi kita akan berpuasa. Begitu cepat ye masa berlalu. Selalunya bulan puasa, selain berbuka puasa di rumah, mesti akan teringin berbuka puasa dengan pelbagai menu makanan berbentuk buffet. Mudah dengan hidangan dari makanan berat sampai ke pencuci mulut, makan beramai-ramai bersama keluarga dan kawan-kawan di luar. Antara lokasi iftar yang korang boleh cuba nanti ialah di Chakri Palace. Untuk korang yang gemar dan teringin makan makanan Thailand ketika berbuka puasa nanti, boleh la makan di Chakri Palace Royal Thai Cuisine.


Ramadhan ini, Chakri Palace sekali lagi mengadakan hidangan buffet masakan Thai dan tempatan dengan bertemakan "Tastalizing Thailand" yang akan diadakan di Chakri Palace Sky View
Dorsett Hotel Hartamas, dan dua lagi cawangannya iaitu di Imperial Chakri Palace KLCC dan Chakri Palace Pavilion KL dari 13hb Mei 2019 dan seterusnya.




Haritu, nad pertama kali datang ke Chakri Palace Sky View Dorsett Hotel Hartamas untuk merasai sendiri makanan buffet yang disediakan di bulan puasa nanti. Lokasinya berada di dalam hotel Dorsett Hartamas di tingkat 27, paling atas, memang buat nad teruja sangat melihat keindahan pemandangan dari atas dengan lampu-lampu di jalan dan bangunan.





Waktu tu, dipasang pula dengan lagu raya, memang buat kita terasa nak dekat dah dengan suasana dan persiapan raya..hehee..bayangkan korang berbuka puasa di sini, memang woww sangat tau. Di Chakri Palace, terdapat 50 jenis hidangan masakan yang akan disediakan dari makanan moden, local Thai dan makanan tempatan. Suasana dalam restoran memang sangat selesa, boleh makan di dalam atau di luar. Nad lebih suka makan di luar, sebab dapat tengok pemandangan sambil menikmati makanan.



Ok, untuk bulan puasa nanti, siapa yang teringin makan makanan Thailand atau penggemar makanan Thailand, masa ni la korang boleh rasa makanan tu, antaranya Mieng Kham, pembuka selera popular yang selalu orang nak cuba rasa. Ni la makanan yang pertama kali nad rasa. Selama ni tengok kawan makan, ingat pelik rasa dia, tapi sedap rupanya..Bahan yang ada seperti kacang, sayur, bawang, cili bagi pedas sikit, bahan lain ada juga dan diletak sambal. Kemudian bungkus daun tersebut dan terus makan. Woww, memang sedap ok..Takde rasa pelik..hahaa. Nad makan dalam 4 daun juga la tanpa sedar..hahaaa..



Selain itu, pembuka selera yang unik yang nad pernah tengok ialah  Pumpkin Custard, Tapioca Cake,.Nampak unik, tapi rasa dia memang sedap giler ok..










Lain makanan yang pernah rasa tapi tak boleh lepaskan pelaung untuk makan juga, ialah  Pulut Mangga, kerabu, Thai Mango Salad, Thai Papaya Salad, Crispy Morning Glory, Samosa, Crispy Thai Spring Rolls, Thai Crispy Fried Noodles dan banyak lagi pembuka selera Thai  ada kat sini.











Untuk hidangan utama, tetamu boleh menikmati hidangan lamb in Thai green curry. Ni pertama kali tengok kari berwarna hijau. Rasa dia macam masak lemak je..hehee., prawn with butter sauce topped with salted egg, stir fried squid with salted egg, Tomyam seafood, and beef with black pepper sauce and fish with sweet & spicy sauce. Tomyam seafood sedap..celur-celur dalam air panas bahan-bahan dia, kemudian tuang kuah Tomyam..perghh..


Disini juga ada pelbagai menu kegemaran Malaysia iaitu Rendang Daging Tok, Masak Lemak Gulai
Daging, Ayam Kapitan dan Nasi Beriani.




Pencuci mulut Red Ruby Waterchestnut, beras Thai mangga dan juga kegemaran tempatan seperti kuih-muih melayu, bubur jagung, buah-buahan, pisang dan banyak makanan lain. Jangan risau, memang disediakan makana melayu juga ye..heheh.


Bagi korang yang berminat nak berbuka di Imperial Chakri Palace KLCC & Imperial Chakri Palace Pavilion, menu "Tantalizing Tastes of Thailand" akan disediakan setiap hari bermula dari 9th May 2019. Menu hidangan buffet bertukar dari tiga menu yang berbeza yang disediakan khas untuk bulan Ramadhan dan buka dari jam 7.00 pagi seterusnya.

Harga Buffet Ramadhan Imperial Chakri Palace
Chakri Palace Sky View Dorset Hotel Hartamas
Dewasa : RM128 ++
Kanak-kanak ( > 6 tahun ) dan warga tua ( >60 Tahun ) : RM64 ++
kanak-kanak di bawah umur 6 tahun secara percuma.

Chakri Palace KLCC
Dewasa : RM108.80 ++
Kanak-kanak ( > 6 tahun ) dan warga tua ( >60 Tahun ) :  RM54.40 ++
kanak-kanak di bawah umur 6 tahun secara percuma.

Chakri Palace Pavilion
Dewasa : RM98.80 ++
Kanak-kanak ( >6 tahun) dan warga tua ( >60 Tahun ) :  RM49.40 ++
kanak-kanak di bawah umur 6 tahun secara percuma.

Korang boleh nikmati 20% off dengan dapatkan voucher sebelum 9 Mei.


Promosi Early Bird
Rancang dan menempah awal untuk penjimatan mewah yang hebat!
(Pesanan minimum 4 orang)

Muat turun App Chakri di http://bit.ly/20F3M34 pada telefon untuk menikmati pembelian awal  sebanyak 20% sebelum 9 Mei 2019. Harga adalah RM102.40 ++ Untuk Dewasa (Dorsett Hotel Hartamas) RM87 ++ Untuk Dewasa (KLCC) RM79 ++ Untuk Dewasa (Pavilion) Tawaran awal boleh digunakan untuk tempoh dari 11 Mac 2019 - 9 Mei 2019 sahaja.

Tempahan Kumpulan BELI 5 PERCUMA 1.

Untuk pertanyaan dan tempahan, sila hubungi Imperial Chakri Palace
Dorsett Hotel Hartamas : 03 26021031
KLCC ; 03 23827788
Pavilion : 0321431141
Contact; 016 2277182
Email ; marketing@chakri.com.my atau kunjungi kami secara online di https://www.chakri.com.my/shop/