hai assalammualaikum


Set Althea Abloom - Sekali lagi Althea muncul dengan produk baru iaitu Althea Abloom. Wah, satu-satu Althea keluarkan produk baru, dan semuanya memang best dan super cute. Lagipun kebanyakan produk Althea murah beb!!.Kali ni, set Althea Abloom datang dengan Fruit Mask,  BHA Blackhead dan Meringue Puff. Nad dah pakai semua, dan semua memang best tau..

Althea Abloom Fruit Mask


Seperti nad bagitau tadi, dalam koleksi Althea Abloom ni ada Fruit Mask. Fruit Mask ni mempunyai 4 jenis iaitu A'bloom Brightening Lemon Lime, A'bloom Moisturizing Watermelon, A'bloom Nourishing Avocado dan A'bloom Anti-Blemish Peach. Setiap mask mempunyai kelainan dan kelebihan tersendiri. Nad dah cuba semua, bau dia pulak memang sedap sebab bau buah..heee...


A'bloom Brightening Lemon Lime Mask sesuai untuk semua jenis kulit terutamanya kulit berkombinasi. Mask ini membantu mencerahkan kulit yang kusam dan memberikan kesan 'glowing' pada kulit muka. Mempunyai double dose ekstrak lemon dan lime untuk menghilangkan bintik hitam. Bukan itu sahaja, malah mengandungi teh hijau  dimana ia dapat mencerahkan kulit sambil menenangkan kulit.

Bahan utamanya pula ialah Niacinamide, Citrus Limon (Lemon) Fruit Extract, Citrus Aurantifolia (Lime) Fruit Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract.


Mask paling nad suka ialah mask A'bloom Anti Blemish Peach Mask. Bagi korang yang ada masalah iritasi dan kulit sensitif, boleh cuba A'bloom Anti Blemish Peach Mask dimana ianya boleh mengurangkan iritasi dan kulit sensitif. Ekstrak peach dan minyak pokok teh yanga da pada mask ni dapat mengawal lebihan, mengimbangi lembapan serta membersihkan kulit dari dalam untuk kulit. Ini akan buat kulit jadi lebih lembab dan lembut.

Bahan utamanya ialah Prunus Persica (Peach) Fruit Extract, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Extract.


Mask yang diformula untuk kulit kekal terhidart dan lembap iaitu A'bloom Moisturizing Watermelon Mask. Minum air tembikai pun dah sedap dan elok untuk kulit, mask juga pun bagus keranan kandungan dari ekstrak tembikai dan ditambah dengan lavender untuk bau yang menenangkan...

Bahan utama ialah : Citrullus Vulgaris (Watermelon) Fruit Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Extract


Dan mask yang terakhir ialah 'Superfood' yang terbaik iaitu A'bloom Nourishing Avocado Mask Ia mempunyai kandungan anti-oksida yang tinggi untuk menyubur dan melindungi kulit dari pencemaran dan mencegah penuaan. Bahan ekstrak avokado dan bunga raya menjadikan kulit lebih lembut dan bersinar.

Bahan utamanya ialah : Adenosine, Persea Gratissima (Avocado) Fruit Extract, Hibiscus Sabdariffa Flower Extract.


Kalau korang nak tau, fruit mask ni dah out of stock..Nad haritu baru nak beli, tapi tengok dah sold out. Tak tau bila althea nak tambah stok..nampak laku gila weii..Dahla murah ya amat..satu mask hanya RM2 sahaja. Nad pakai  fruit mask Abloom ni memnag sejuk  dan lembut je muka tau.

Althea Abloom BHA Blackhead Blaster

Seterusnya ialah BHA Blackhead Blaster. Nad tau ramaila antara kiat ni yang ada blackhead dan whitehead. Sebelum ni nad pernah nak buang whitehead ni guan mask yang lekat tu, lepas tu ditarik, allahu, seksaaaa..hahahaa.. Bila dapat Abloom BHA Blackhead Balster ni, kira bersyukur la, sebab tak perlu nak tarik dan menyakitkan tu..Dah jadi barang "favourite" Blackhead blaster ni tau, sebab kita tonyoh-tonyoh je dah kurang whitehead dan buat liang pori bersih je..


Bentuknya warna hitam seperti arang yang dapat membersihkan secara mendalam blackhead dan whitehead tanpa rasa sakit. Mempunyai aprikot seed bagi membersihkan segala kekotoran dan tea tree oil yang dapat menenangkan kulit.


Cara nak gunakan dia pun senang sebab bentuk dia jenis stick. Jadi kalau nak guna, cuma pusingkan dia je, dan gosok dekat bahagian yang ada blackhead dan whitehead. Selalunya area T-zone la kan. Gosok sedikit, kemudian basuh.



Untuk pengetahuan korang, ia bukan sahaja untuk mneghilangkan blackhead dan whitehead, malah boleh digunakan untuk sikut dan tumit kaki bagi menghilangkan sel kulit mati yang menyebabkan kehitaman di akwasan tersebut.

Bahan utamanya ialah BHA semulajadi ( White Willow Bark Extract 5,000ppm) yang sesuai untuk jenis kulit berminyak dan berkombinasi.

Althea Abloom Meringue Puff

Ni yang nad paling suka dalam set Althea Abloom iaitu Meringue Puff..Bentuk pun macam meringue kek tu kan, rasa nak makan je..hahaha. Meringue puff ni ialah sponge yang digunakan semasa makeup. Ada dua jenis meringue puff iaitu Giant Meringue Puff dan Baby meringue Puff. Sponge ni diperbuat daripada 'high density latex free foam yang sesuai digunakan untuk semua jenis kulit sama ada secara basah atau kering.



Macam nad, memang lebih suka pakai sponge untuk ratakan foundation, concealer semua tu. Bagi nad, pakai sponge ni lebih rata berbanding berus. Lagipun sponge ni lembut dan tak sakitkan muka apabila nak bermakeup.

Kalau korang kreatif, meringue puff ni bloeh digunakan untuk semua jenis makeup, bukan sahaja untuk foundation dan concealer. Macam A'bloom Giant Meringue Puff  boleh sahaja digunakan untuk sapuaan bedak asas, blusher dan powder. Manakala A'bloom Baby Meringue Puff  seesuai untuk concealer, contour, highlihting dan blusher.



Boleh tengok video nad makeup menggunakan Althea Abloom Meringu Puff.

Puff ni akan jadi dua kali ganda besar apabila dibasahkan. Untuk kesan solekan 'dewy' : Basahhkan puff dan picit keringkan air. Gunakan setiap sudut untuk solekan asas manakala untuk kesan 'matte' gunakan puff yang kering unttuk litupan penuh.


Semua koleksi Althea Abloom memang best..korang kena dapatkan segera di website https://my.althea.kr/brands/all/abloom
hai assalammualaikum

Buka Puasa Makan Mana? Jom Shell Out - Shell Out, siapa yang tak tau kan, makanan laut yang dihidangkan dia ats meja, dengan hanya berlapikkan plastik dan makan beramai-ramai. Bulan puasa ni, kalau tak tau nak makan mana, jom makan Shell Out di restoran ShellOut, sebab bulan pausa ni diaorang ada menu istimewa tau..

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

Nad suka la makan seafood ni, bila dapat makan Shell Out lagi happy..hhaha..

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

Shell Out ni ada beberapa cawangan lain, antaranya di Kota Damansara, Setia Alam, Publika, G-Village Desa Pandan, Ayer 8 Putrajaya dan Main Place, USJ.

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

Restoran ShellOut nad pergi ni di G-Village Desa Pandan, dekat dengan rumah. Banyak ruang untuk makan, ada yang untuk sekeluarga, ada juga untuk berpasangan. Dekorasi simple sahaja, macam atas kapal..Lepas tu setiap dinding dan meja ada contengan. Ingat memang saja dekorasi macam ni, rupanya contengan tu ialah hasil tulisan daripada pelanggan yang datang ke sini. Jadi lepas makan, boleh tinggalkan nama ke, atau apa-apala dekat meja atau dinding..hehee.

Makan Sedap Dan Makan Syiok Pakej Ramadan Shell Out Bulan puasa ni..

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

Bulan puasa ni, Restoran Shell Out ada keluarkan sos baru mereka iaitu Sos Selera Nyonya. Perghh, ingat rasa dia pelik, tapi sedap sangat ok. Rasa dia macam ala-ala asam pedas. Memang terbaikla.. Tapi Sos Selera Nyonya ni hanya ada dari 6 Mei sehingga 23 Mei ni sahaja. ( Harap dikekalkan, sebab memang sedap giler )..memang kena habis makan denagn seafood  dan nasi tu.

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

Untuk bulan puasa ni, ada dua Pakej Ramadan makan Shell Out ni iaitu Set Makan Sedap untuk dua orang dan Set Makan Syiok untuk 4 pax. Ada beza ya dua pakej ramadan ni, iaitu dari segi kuantiti, Lobster dan udang ada hanya di Makan syiok. Yang lain semua sama iaitu Crab , Pink Scallop, Ocean Fillet, Brocolli,Corn, Potato, Nasi kerabu dan Kuih.

Semua seafood yang dihidangkan memang segar, besar dan banyak isi.

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

Haritu Nad makan yang Set Makan Syiok punya..Memang banyakk..Jadi dicadangkan bawakla kawan ramai-ramai ya..hehee..Set ni nad makan dengan sos selera nyonya..memang direcommend ambil sos ni..

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

Allahu, nampak tak lobster dia, memang mengiurkan. Pertama kali makan lobster..Agak-agak korang tak tau buka, takut lobster terbang, jangan risau, staff dekat sini akan tolong bukakan..hahaa..Jadi korang tinggal makan je.

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

Isi lobster ni memnag penuh ye, senang ditarik, tak melekat dekat kulit. Maksudnya korang makan tu, memang licin la isi dia..hahaa Ketam pun sama..Scallop dia pun besar oii, udang, hasih semua la..sayur dia pun dicelur tak lembik, masih ada lagi kesegaran..ya ampun..memang syiok la makan..Tak sia-sia pilih ni..puas hati..

Oh lagi special, Shell out ni dihidangkan denagn Nasi kerabu guyss..hah!!..unik kan..lain daripada yang lain. selalu makan denagn nasi putih je, tapi ni nasi kerabu. Mula macam pelik je, tapi lepas makan, kena sangat nasi kerabu denagn seafood ni dan sos nyonya dia tu..Masa makan ni memang rasa nak menambah nasi je..hahaa

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

Dekat sini pun dihidangkan kuih. Kuih yang ada dalam set ni ialah kuih pelita, kuih lapis dan agar-agar. Not bad rasa dia..kuih tradisional yang cukup perfect makan sebelum makan berat atau makan lepas makan nasi.

Kurma pun ada.

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

Air pulak, air Orange Soda dan Ribena Soda..Bila minum ni, memang segar tekak..Paham jela puasa, dari siang sampai malam, dapat air tu memang satu yang dinanti..hehee..

Boleh Add Onn Makanan lain..

Selain itu, kalau korang nak menambah menu lain, Shell Out ada mneu baharu yang korang kene cuba iaitu Gojijang Chicken Wings, Fish Fillet, Cheese Mayo Mussels dan Parmesan Breadcrumbs Mussles

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

Semuanyaaa sedap ok...Silalah datang Shell Out nak rasa menu ni semua..Bawak ramai-ramai kawan..bawa keluarga..

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

Kentang goreng untuk anak kecil kita..hehee

Pakej Ramadan ni memang sangat limited, hanya di bulan puasa dari 6 Mei sehingga 23 Mei ni sahaja. Jadi , selagi ada masa ni, berbuka la dekat Shell Out. Sos Nyonya tu pun korang takkan dapat hari lain.

BUKA PAUSA MAKAN MANA ?? JOM SHELL OUT BERSAMA NASI KERABU BERSAMA SOS NYONYA..SEDAPPP

Kalau korang tengok, macam mahal je, tapi kalau korang bawak ramai kawan, takde rasa mahal pun. Benda boleh kongsi kenapa nak makan sorang kan..hahaaa..memang jimat dan seronok makan beramai-ramai..puas hati kalau makan ni. Servis dekat sini pun ok..layanan tiptop..

Jom berbuka Shell Out guysss..

Maklumat lanjut:
ShellOut Malaysia
16-1 Jalan Pju 5/15, Dataran Sunway Damansara
Petaling Jaya, Malaysia 47810

Website :http://www.shellout.com.my
Facebook:https://www.facebook.com/theshellout/
Instagram:https://www.instagram.com/shellout/

Cawangan: Kota Damansara Setia Alam, Publika, G-Village Desa Pandan, Ayer 8 Putrajaya, Main Place USJ 21 dan Vista Alam Shah Alam (Baru).



hai assalammualaikum

McDonald's Cipta Malaysia Book Of Records Bagi " Drive-Thru Challenge " Dalam tempoh 24 Jam -  Baru-baru ni, McDonald's ada membuat " Cabaran Hujung Minggu Pandu-lalu McDonald's ( McDonald’s Drive-Thru Weekend Challenge) yang diadakan pada 26 hingga 28 April. Catatan jumlah kereta sepanjang tiga hari itu sejumlah 473,860 kenderaan mendapatkan hidangan mereka melalui Drive-Thru McDonald's di seluruh negara.


McDonald's Cipta Malaysia Book Of Records Bagi " Drive-Thru Challenge

Dan pada hari kedua cabaran tersebut, iaitu pada 27 April , McDonald's telah mencipta rekod baharu, dengan jumlah kenderaan paling banyak menggunakan perkhidmatan Pandu-Lalu dalam tempoh 24 jam, sebanyak 164,235 kenderaan, menjadikan McDonald's Malaysia diiktiraf  secara rasmi sebagai pemegang Malaysia Book of Records bagi “Penyertaan Paling Tinggi untuk Cabaran Pandu-Lalu dalam Tempoh 24 Jam”. Dan jumlah ini telah diumumkan pada Hari Isnin 29 April, di majlis Drive-Thru Leadership for Customer Convenience di cawangan McDonald’s Kota Damansara. Tahniah McDonald's. Nad sendiri menjadi saksi pengumuman itu diucapkan.



‘McDonald’s Drive-Thru Weekend Challenge ’ melambangkan kemampuan McDonald’s untuk menguruskan segmen perniagaan yang semakin berkembang ini. Dalam usaha berterusan untuk mengembangkan perniagaan McDonald's di seluruh negara, segmen perniagaan Drive-Thru McDonald’s merupakan komponen penting dalam strategi perniagaannya. Mereka sentiasa komited untuk mengekalkan kepimpinan pasaran mereka dan pada masa sama meningkatkan lagi kecekapan operasi.

“Segmen perniagaan Drive-Thru telah menyumbang pertumbuhan yang cukup signifikan sejak restoran Drive-Thru pertama dibuka di McDonald’s Titiwangsa pada tahun 1988. Sejak daripada itu, segmen Drive-Thru telah menjadi kunci utama terhadap kejayaan syarikat, dimana jualan menerusi tingkap Drive-Thru menyumbang hampir 50 peratus jumlah jualan keseluruhan bagi semua 167 restoran Drive-Thru McDonald’s. Selain itu, kami juga melihat purata pertumbuhan sebanyak 10 peratus tahun ke tahun untuk jualan Drive-Thru bagi suku pertama tahun 2019,” kata Azmir Jaafar, Pengarah Urusan dan Rakan Operasi Tempatan McDonald’s Malaysia.

Tambah Azmir Jaafar, syarikat mensasarkan untuk membuka 20 restoran Drive-Thru McDonald’s tahun ini. Ini akan memberi nilai tambah kepada 167 restoran Pandu-Lalu yang sedia ada hari ini.


Drive-Thru McDonald's Memudahkan Mereka Yang Sibuk Dengan Rutin Harian.

Nampaknya, ramai rakyat Malaysia menggunakan Drive-Thru ni untuk memudahkan mereka mendapatkan makanan ketika lapar atau sibuk. Bila perut lapar, malas nak makan dekat kedai, nak parking lagi, lambat pergi kerja, ramai anak tak boleh nak handle dalam restoran, benda senang untuk nad cari makanan ialah Drive-Thru McDonald's je..hehee. Perkhidmatan yang hanya memesan dan ambil makanan tanpa perlu keluar daripada kereta. Dah dapat makanan, terus jalan je pulang ke rumah atau memang dah lapar, boleh makan dalam kereta.

Nad pun kadang-kadang, pergi Drive-Thru McDonalds je kalau teringin nak makan McD. Kadang malas nak masuk dalam restoran, nak cari parking lagi, nak beratur order makanan lagi..huhu..Kalau ikutkan nad lagi senang order Drive-Thru je.


Memang mudah dan pantas bila guna drive-thru ni, lagi-lagi buat mereka yang sibuk dengan rutin harian. Faktor utama yang mendorong pelanggan menggunakan perkhidmatan drive-thru ni bukan sahaja mudah malah efisien dan menjimatkan masa. Lagipun McDonald's ni ada di mana-mana lokasi dan mudah didapati.

Pihak McDonalds akan melaksanakan lebih banyak inisiatif lagi untuk pelanggan pada masa hadapan dan mereka yakin, mereka mampu memenuhi keperluan makanan yang lazat untuk dihidangkan kepada pelanggan dengan pelbagai citarasa tanpa mengira masa apabila mereka pergi ke McDonald's.

Menjelang tahun 2021, McDonald’s Malaysia mensasarkan 70 peratus restoran McDonald’s di seluruh negara untuk menjadi restoran Drive-Thru.


Sekali lagi, tahniah kepada McDonald's Malaysia kerana telah mencipta nama di Malaysia Book Of Records. Semoga terus maju.

Untuk maklumat lanjut, boleh layari www.mcdonalds.com.my
hai assalammualaikum

Air Penambah Tenaga Untuk Ibu Menyusu Di Bulan Ramadan - Bulan puasa ni, memang selalu risau, takut tak larat badan nak berpuasa. Mana taknya, nad masih lagi menyusukan anak. Farhanah ni, kuat betul la menyusu dia, lain sikit dari kakak dia. Jadi,  setiap kali bulan puasa,  nad mesti akan ambil makanan yang mengenyangkan dan tambah susu badan.

Banyak sebenarnya bulan puasa nad ambil ni, supaya susu sentiasa ada, dan bertenaga selalu. Alhamdulillah,  selepas buat air ni,  badan takdela letih mana,  masih mamou buat kerja dan susukan farhanah dari lepas sahur sampaila ke waktu berbuka.

Ni air penambah tenaga yang nad buat waktu sahur untuk ibu menyusu macam nad.


Antara minuman dan makanan yang nad campur untuk diblend. Air farm fresh,  air dutch lady kurma, kurma dan oat. Kurma tu nad ambil dalam 3 biji je.


Kesemua ni,  nad kisar buat air minum waktu sahur. Blender ni memng khas untuk buat air.. Ehhee..


Ni la rupa dia.. Macam smoothie sikit.. Warna air dia memang nampak oekat sebab dah campur macam-macam kan,  then dia manis. Sebab ade kurma..

Alhamdulilkah,  minum air yang nad buat ni,  badan bertenaga,  tak penat dan paling penting susu cukup untuk farhanah sepanjang bulan puasa ni.

Waktu malam,  nad ambil air Lazz Susu Kambing.. Hehehe.. Memang banyak nad minum susu.. Hehehe.. Lagipun susu ni kan bagus untuk tubuh badan kita..

Jadi,  yang tak menyusu anak pun bokeh buat minuman ni..
hai assalammualaikum

Menu Berbuka Puasa Ramadan ke Empat, Kelima dan Keenam - Hehehe, saja je letak dalam blog, kot la ramadan nanti boleh tengok blog ni semula bila dah mati kutu tak tau nak masak apa. Menu nad biasa-biasa je, takda la susah mana nak buat. Tapi Ramadan kelima, dah membeli, tu pun satu lauk je, sebab barang basah dah nak habis..hahaa..Ramadan keenam balik kampung berbuka dengan keluarga. Tapi nak tunjuk juga menu berbuka tu..hehee

Ramadan Ke Empat


Ok ni menu berbuka ke empat. Ni namanya nak sennag dan cepat ye. Masuk seklai sayur dalam satu lauk..hahaha. Nad masak ikan bawak campur sayuran masak paprik. sayur campur memnag banyak, sebab anak-anak un suka makan sayur campur ni..

Ramadan kelima


Ramadan kelima, menu berbuka sup daging. Ni suami beli, petang tu dah start masak, tapi suami dah beli, kita tak jadi masak..Kita masak sayur jela..tapi lupa nak ambil gambar

Ramadan Keenam





Hari Keenam pulak, ajak suami berbuka puasa dengan keluarga dekat Meru Klang. Ni pertama kali nad pergi Pasar Ramadan sebab mak teringin nak makan satay, So beli satay la. Lepas tu kita ada beli karipap dengan kawan blogger. Gorengla karipap tu, inti dia sardin, penuh dan padat ye. Rangup kulit dia. Korang nak rasa karipap frozen ni boleh roger Khairul Anuar. Buka haritu mak kita masak ayam sambal dengan sayur campur..hehee..
hai assalammualaikum

Menu Berbuka Puasa Hari Pertama Dan Kedua - Dah masuk ramadan ke 11, ni baru nak cerita menu berbuka dari ramadan pertama sampai ke harini..hahaha. Almaklumla, ramadan ni, macam lemah sikit je nak buat kerja..Bila dah nak menaip ni, hah, kejap lagi banyakla entry menu berbuka nak dibuatnya..Dari hari pertama sampai ke harini, belum pergi Pasar Ramadan lagi. Selagi ada barang dapur basah dekat rumah, selagi tu masak.

Biasalah, bila masuk bulan Ramadan, menu berbuka puasa la paling rumit nak fikir. Dah petang tu baru ada dapat ide. Untuk Ramadan pertama, nad masak ayam sambal dengan sayur. Masa ni tak ambil gambar sebab terlupa..ramadan kedua baru ambil gamabr..sebab tu tajuk sampai ramadan ketiga..haha..

Ramadan kedua




Untuk Ramadan kedua, nad buat ikan kerisi masak sambal, sotong goreng kunyit dan sayur kobis campur denagn lobak dan cendawan masak lemak. Lemak memang elok dimakan kalau ada sambal..aumm..

Ramadan Ketiga



Ramadan Ketiga pulak, nad masak ayam masak lemak denagan petai, telur goreng, sayur dan ayam goreng. Haritu memnag teringin makan ayam masak lemak dengan petai. Ayam goreng tu, untuk anak-anak.

Hah, nest, kita tunjuk pulak menu untuk ramadan keempat, kelima dan keenam.